Přetahování vliv na předkus / podkus

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Krásné dopoledne,
našla jsem vlákno kde se řešilo něco podobné, ale šlo o vyvrácené zuby nikoliv problém s čelistí. Prvotně bych chtěla napsat, že co je předkus a podkus jsem zjistila nedávno, vždy jsem myslela že předkus=horní čelist přesahuje a podkus=spodní přesahuje a ono je to přesně naopak, tak kdyby jste byl někdo trubka jak já, tak už víte co je předkus a podkus.
Každopádně mě zajímá zda se může u štěňat po přezubení samozřejmě, při přetahování udělat větší předkus, naše Tarra (CC 7 měs.) má předkus tak jak by měla mít cca 3 max 4 mm, a neustále chce hru na kousání, nejsem typ člověka co psu zakazuje něco co jej evidentně baví, navíc její potenciál na kousání můžu využít později na obrany. No a Tarrka se chce pořád přetahovat, neustále mi strká do ruky uzel jenže mám strach ať jí takto nepovytáhnu víc tu spodní čelist, protože kdyby jo tak by mohla přefláknout horní hranici předkusu což je 5mm a to bych si nikdy neodpustila

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Krásné dopoledne,
našla jsem vlákno kde se řešilo něco podobné, ale šlo o vyvrácené zuby nikoliv problém s čelistí. Prvotně bych chtěla napsat, že co je předkus a podkus jsem zjistila nedávno, vždy jsem myslela že předkus=horní čelist přesahuje a podkus=spodní přesahuje a ono je to přesně naopak, tak kdyby jste byl někdo trubka jak já, tak už víte co je předkus a podkus.
Každopádně mě zajímá zda se může u štěňat po přezubení samozřejmě, při přetahování udělat větší předkus, naše Tarra (CC 7 měs.) má předkus tak jak by měla mít cca 3 max 4 mm, a neustále chce hru na kousání, nejsem typ člověka co psu zakazuje něco co jej evidentně baví, navíc její potenciál na kousání můžu využít později na obrany. No a Tarrka se chce pořád přetahovat, neustále mi strká do ruky uzel jenže mám strach ať jí takto nepovytáhnu víc tu spodní čelist, protože kdyby jo tak by mohla přefláknout horní hranici předkusu což je 5mm a to bych si nikdy neodpustila

Čelist není žvejkačka, aby se natahovala, při tak přirozené psí aktivitě, jako je tahání kořisti - psovitý šelmy běžně někam vlečou kořist, přetahují se o ni, a spodní čelisti se jim uřčitě touto činností nenatahují

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Čelist není žvejkačka, aby se natahovala, při tak přirozené psí aktivitě, jako je tahání kořisti - psovitý šelmy běžně někam vlečou kořist, přetahují se o ni, a spodní čelisti se jim uřčitě touto činností nenatahují

Tak budeme v činnosti pokračovat dál, ale pro jistotu ji nebudu tahat moc a nevěšet ji jako bullky...

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 11:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tak budeme v činnosti pokračovat dál, ale pro jistotu ji nebudu tahat moc a nevěšet ji jako bullky...

Pokud má pes kvalitní zákus, tak to drží až vzadu stoličkama, takže i kdybyste se tahala jakkoliv, tak mu tím nic udělat nemůžete. To by to musel držet jak prase kost jenom předkama, ale pokud chcete se psem dělat i obrany, tak ho učte od začátku držet to na plnou hubu, protože jinak si pokazíte zákusy, ještě než s obranama začnete

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Pokud má pes kvalitní zákus, tak to drží až vzadu stoličkama, takže i kdybyste se tahala jakkoliv, tak mu tím nic udělat nemůžete. To by to musel držet jak prase kost jenom předkama, ale pokud chcete se psem dělat i obrany, tak ho učte od začátku držet to na plnou hubu, protože jinak si pokazíte zákusy, ještě než s obranama začnete

S tím zákusem na obranu to vím, však už ji dělám různá překvápka aby nepustila, zapískám, bafnu na ni atd... Obrany jsem dělala když byly bullky mladé, teď už jsou to babky, věřím že by jistě figurantovi daly co proto, ale pak by týden prospaly

6.5.2017 10:46
blackberry

XXX.XXX.110.35

Když jsem byla na konzultaci u veta-stomatologa a ptala ho na to stejné, tak říkal, že naopak tyto hračky na žvýkání, přetahování apod. jsou velmi důležité pro zdravý vývoj čelisti a zubů po přezubení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2017 11:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na přední zuby bacha. Dokud nejsou usazené, můžou jít ven. Už jsem to viděla.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2017 12:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak Tarra má 7 měsíců a je to moloss, jak myslíte že vypadá přetahování? Jak zpomalenej Film samozřejmě ji netahnu na sílu ale občas hadrem zatřepu na zuby dávám pozor a tahám jen když vidím že drží vzadu na stoličkách a hlavně ji teď nechávám hodně vyhrát aby ji to bavilo
Blackberry už je přezubená, ale tak kousání jí neškodí, ba naopak, zdokonaluje postřeh atd
Šlo mi hlavně o ten předkus abych ho fakt nepomrvila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík