Sunny123
XXX.XXX.168.127
Dobrý den.
Mám dotaz ohledně přepravky/klece pro štěně. Nepotřebuji ji na doma, tam si ho ohlídám, ale jde mi spíš o cestování a snadnou přenositelnost.
Jde o to, že pejsek pro mě bude parťák a chci ho brát co nejvíce s sebou a nenechavat doma samotné. Mám možnost ho mít i v práci.
Takže než se spolu sžijeme a přestane (pokud vůbec nastane) období ničeni, tak sháním přepravku, která bude snadno přenositelná a skladná a pro pejska bude znamenat útočistě a bezpečí na jiných místech než doma (kancelář, stáj, cvičák).
Nemůžu si dovolit, aby například v kanceláři něco zničilo. Chci si jí brát i ke koním, tak aby po dobu tréninku mělo své útočistě v šatně a nepustilo se tam třeba do bot apod.
Přemýšlím mezi látkovou a přepravkou Gulliver. Nejdřív jsem chtěla klasickou drátěnou, ale neumím si moc představit ji několikrát týdně skládat a přenášet.
Bude se jednat o štěně středního plemene do 20kg, tak tápu i nad velikostí.
Děkuji za tipy a osobní zkušenosti.
Přeji hezký den
Vše záleží na tom, jaká devastační jednotka vaše štěně bude. Navíc to nebude žádný drobeček. Pro přenášení je ideální látková, ale plno psů ji prostě zdemoluje. Potom je lepší plastová s kovovými dvířky, tu pes zpravidla nezdemoluje, ale pro psa 20 kg je trošku neskladná. Pro váš účel je nejméně praktická klec. Klec je dobré částečně zakrýt např. dekou (otázka je, jestli ji pes nevtáhne dovnitř a nerozcupuje. Jde o to, aby pes v té kleci nebyl jako v průvanu a také pes se lépe cítí v zakrytém prostoru než otevřeném. Klec (přepravka) je lepší větší než menší. Finální velikost pro vašeho psa je těžko odhadovat, když nikdo neví, do jaké velikosti skutečně vyroste.
jolyha
XXX.XXX.229.101
Na psa této velikosti bych to viděla na klec. Prodává se přímo i s potahem, který pes dovnitř vtahnout nemůže, je větsinou omyvatelný a pejskovi zajistí uvnitř pocit bezpečí, nefouká na něj apod.. Velká výhoda klece -narozdíl od plastové přepravky - je skládací. Pokud byste chtěla psího trpaslíka, z vlastní zkušenosti doporučím plastovou přepravku, ale pro tuto velikost psíka už fakt nee, velké a děsně neskladné. Většina klecí je fakt snadno složitelných, když si to člověk nacvičí, je to záležitost pár vteřin. Látková boudička je sice fajn věc, ale rozhodně až pro dospělého a neničícího psa, kterého naučíte v ní pobývat. Průměrně aktivní jedinec, který v ní nebude chtít být a rozhodne se odejít, tak prostě projde ven. Ono projít tou síťovanou částí či případně rozškubnout zip - to není problém ani pro pětikilového psíka - taky osobní zkušenost, byl venku jen než jsem obešla auto od kufru k dvířkům řidiče.
Sunny123
XXX.XXX.141.9
Jde mi hlavně o tu praktičnost a snadnou slozitelnost nebo aspoň přenositelnost. Potřebuji mít možnost mít pro štěňátko bezpečne místo v praci, ve stáji a na návštěvách, kde bysme případně prespali. Doma bude mít "jen" svůj pelisek, tam si ho ohlidam a pokud by něco zničilo, tak se tolik nedeje. Ale na místech, kde není doma, si to dovolit nemohu.
Jsem aktivní člověk a pejsek bude parťák, kterého nechci nechávat doma.
V dospělosti 15-20 kg.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sunny123
napsal(a):
Jde mi hlavně o tu praktičnost a snadnou slozitelnost nebo aspoň přenositelnost. Potřebuji mít možnost mít pro štěňátko bezpečne místo v praci, ve stáji a na návštěvách, kde bysme případně prespali. Doma bude mít "jen" svůj pelisek, tam si ho ohlidam a pokud by něco zničilo, tak se tolik nedeje. Ale na místech, kde není doma, si to dovolit nemohu.
Jsem aktivní člověk a pejsek bude parťák, kterého nechci nechávat doma.
V dospělosti 15-20 kg.
Doma mu klec naopak dejte taky, permanentně otevřenou, ať si z ní udělá svůj soukromý bezpečný prostor, pak v ní bude rád i mimo domov. V opačném případě by si mohl na klec zvykat o hodně déle.
Pokud to cestování znamená auto, tak bych pořídila plastovou přepravku, do velikosti těch deset kilo. I do auta je lepší mít menší, přiměřeně velikosti štěněte než kupovanou na dospělce, ve které bude lítat jak pingpongáč.
A až doroste, tak podle toho, jaký bude rarach. Když bude pohodář, tak látkovou skládací, přiměřeně velikosti. Máte dost šancí ho během dospívání v té plastové naučit, že v ní má prostě zůstat. Drátěná klec sice v dospělosti viceméně zaručí, že z ní pes neodejde, ale na každodenní tahání je to fakt opruz.
Já bych volila klasickou výstavní klec. Jsou k ní i kolečka, takže pokud "projde" dveřma, tak ji nemusíte ani skládat. Prodává se i potah, takže pes je v ní v bezpečí, neprší na něj ani nefouká. A souhlasím s Ollie - nechte mu ji otevřenou i doma a od mala ho do ní učte, že je to jeho místečko. Já takhle měla naučenou čivavu (stačila nám malá plastová přepravka ) a měla jsem vyřešen pelíšek na výstavách, na návštěvách, ...
Uživatel s deaktivovaným účtem
dadu
napsal(a):
Já bych volila klasickou výstavní klec. Jsou k ní i kolečka, takže pokud "projde" dveřma, tak ji nemusíte ani skládat. Prodává se i potah, takže pes je v ní v bezpečí, neprší na něj ani nefouká. A souhlasím s Ollie - nechte mu ji otevřenou i doma a od mala ho do ní učte, že je to jeho místečko. Já takhle měla naučenou čivavu (stačila nám malá plastová přepravka ) a měla jsem vyřešen pelíšek na výstavách, na návštěvách, ...
My jsme začali látkovou přepravkou (nebyl ničitel) v předsíni a časem se z něj vyklubal pes boudičkový. Doma je to samá bouda. A pak tohle vyprávějte zarytým odpůrcům klecí. My tedy jedeme hlavně v molitanu, ale přitáhnout klec, tak se do ní nastěhuje hned, jak přes ní hodím povlak.
Sunny123
XXX.XXX.168.127
Pokud bych nechávala přepravku i doma, aby si štěndo zvyklo, tak to opravdu znamená každodenní přenášení. Protože se mnou bude chodit každý den do práce. Nemohu si vážně dovolit, aby zničilo vybavení kanceláře, protože budu muset občas odběhnout a zůstane tam samo. Sice třeba cca hodinu, ale to myslím stačí.
Tak děkuji za tip, že nejdříve koupím nějakou plastovou menší velikosti (budu přepravovat autem) a podle ničitelských sklonů pak budu řešit dál. Štěňátko zatím vypadá, že bude klidné povahy, tak třeba v budoucnu bude stačit jen pelíšek
.
jolyha
XXX.XXX.229.101
Sunny123
napsal(a):
Pokud bych nechávala přepravku i doma, aby si štěndo zvyklo, tak to opravdu znamená každodenní přenášení. Protože se mnou bude chodit každý den do práce. Nemohu si vážně dovolit, aby zničilo vybavení kanceláře, protože budu muset občas odběhnout a zůstane tam samo. Sice třeba cca hodinu, ale to myslím stačí.
Tak děkuji za tip, že nejdříve koupím nějakou plastovou menší velikosti (budu přepravovat autem) a podle ničitelských sklonů pak budu řešit dál. Štěňátko zatím vypadá, že bude klidné povahy, tak třeba v budoucnu bude stačit jen pelíšek
.
A byl by takový problém ty klece případně koupit dvě - jednu "na doma" - na zvykání a i pro psí pohodlí (naše psí potfory berou klec jako jejich bezpečné útočiště a doma je jejich velmi oblíbeným "kusek nábytku"), druhou jako cestovní kde zrovna bude třeba? Ale jo, nápad s přepravkou pro začátek určitě není špatný. Jen počítejte s tím, že to bude fakt spíše jen na chvíli, protože štěně roste hodně rychle. Cestu autem zvládne v menší přepravce i trochu větší psík - pokud cesta netrvá dlouho. Ale nějak si neumím představit pesana v malé přepravce třeba hodinu zavřeného v kanclu, než vyřídíte co potřebujete a vrátítte se. Malé štěně - samozřejmě, proč nee. Ale největší škody dělají hlavně v době přezubování, tj. klidně i kolem půl roku a později, takže výškově často v dost velké "velikosti" - a to je pak přepravka nízká, pesan si v ní nestoupne a zkuste si hodinu ležet ve stísněném prostoru bez možnosti se protáhnout... Samozřejmě uvidíte, jen varuju, že plastová přepravka nakonec situaci třeba nezachrátní -abyste i s touto variantoun počítala. Často i štěně, do nějakých 4 či 5ti měsíců klidné a neničivé se kolem toho 5-6 měsíce může změnit v trhače. A papíry a šanony v kanceláři - ty k tomu vyloženě fest svádí.
Sunny123
XXX.XXX.168.127
Uvidíme jak to bude fungovat. Ale už mám zamluvenou klec u kamarádky a přepravku případně nejakou pořídím. Jak říkám, na doma jsem jí nechtěla, doma asi nikdy sama zatím nebude. Ale v rámci zvykání možná pořídím. Jde mi hlavně o tu kancelář. Všechny nebezpečné věci budou asi z dosahu štěnětě, ale pro jistotu
.