BARF - krmeni březí feny

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lea518

25.4.2017 11:09
Lea518

XXX.XXX.43.146

Ahojte, čakáme naše prvé šteniatka, fenka je od mala kŕmená BARFom, no v našom okolí tak nikto nekŕmi, ani chovateľ tak by som chcela poradiť ako navyšovať dávky, čo pridávate, prípadne čo ho sa vyvarovať?
Zatiaľ sme 40 deň a kŕmenie som navýšila iba minimálne asi o 10% a to pridaním ľahkého obeda v podobe jogurtu, alebo tvarohu, vajec.. plus 3x týždenne pridávam kelpu (riasy) a lososový alebo olivový olej a vitamíny pre kotné feny. Stále by len žrala mám pocit, že nemá dno.. Nechcem ju prekrmovať aby nemala ťažký pôrod, ale zase sa bojím aby mala všetkého dosť a informácie sú všade veľmi rôzne, niekto pred pôrodom navyšuje kŕmenie aj o viac ako 50%, iný len mierne a navýši až po pôrode. Zaujímajú ma praktické skúsenosti ako udržať fenu v čo najlepšej kondícii. Jedná sa o veľké plemeno a malo by ísť o viacpočetný vrh.

25.4.2017 11:46
conie

XXX.XXX.206.202

Fena je za polovinou březosti, určitě bych podstatně zvýšila dávky potravy, ale rozdělila na 3 - 4 porce. S tvarohem bych to nepřeháněla, pokud krmíte skutečně správně barf včetně příloh, zvýšila bych trochu podíl chrupavek. Feně při očekávání početnějšího vrhu zvyšuji dávku klidně o polovinu a hlavně dbám velmi na kvalitu. Při krmení barfem nehrozí zbytečné tloustnutí feny. V poslední třetině březosti přidávám denně lžíci lněného oleje (za studena lisovaný). Při početném vrhu přidávám feně vápník až po porodu jako prevenci odvápnění.

Lea518

25.4.2017 13:28
Lea518

XXX.XXX.43.146

Ďakujem za radu tak môžem kľudne ešte navýšiť kŕmenie, to bude čubina rada mala trocha sklony k obezite tak som sa bála, zatiaľ nevyzerá že by pochudla. Ľanový olej doplním a na vápnik ma veterinár upozorňoval, že tiež pridať ale až po narodení šteniat určite nie skôr.
Máte krásne šteniatka ja by som to už mala tiež najradšej za sebou mám z tej kotnosti a pôrodu väčší stres než ona

25.4.2017 14:18
conie

XXX.XXX.206.202

Hlavně buďte v klidu vy, pesani vše vycítí a není právě dobré, když je fena kolem porodu vytrojčená ze svého majitele . Začněte včas fenu zvykat na porodní bednu, pokud rodí poprvé, tak ať to pro ni není novinka. Zajistěte si veta na telefonu a uvidíte, že vše zvládnete.

Lea518

25.4.2017 14:33
Lea518

XXX.XXX.43.146

Všetko mám samozrejme zabezpečené a naštudované, veterinár je pripravený, aj známy čo chová psy už roky príde pomôcť ak bude treba. Ja som už tiež pri pôrode psov bola ale dávno a toto je moja psia láska moc sa o ňu bojím. Viem že stres nepomôže len sa to ľahšie povie ako dodrží :) tie vaše šteniatka sú na zjedenie

25.4.2017 14:56
conie

XXX.XXX.206.202

Lea518 napsal(a):
Všetko mám samozrejme zabezpečené a naštudované, veterinár je pripravený, aj známy čo chová psy už roky príde pomôcť ak bude treba. Ja som už tiež pri pôrode psov bola ale dávno a toto je moja psia láska moc sa o ňu bojím. Viem že stres nepomôže len sa to ľahšie povie ako dodrží :) tie vaše šteniatka sú na zjedenie

Děkuji, mimískové jsou vždy nádherní, nicméně při počtu 11 (před 2 lety) je to slušná rota ničitelů, ze zahrady udělali polopoušť, z baráku odnesli vše, co nebylo přibité a nevážilo aspoň 10 kg. No, byla to šílená práce, dnes již jen potěšení, jak prospívají a někteří sklízejí výstavní či soutěžní úspěchy. A někdy taky trochu škodolibosti, když noví majitelé vypočítávají utržené škody na majetku - moje odpověď vždy: Máte, co jste chtěli, viděli jste je v akci, varováni jste byli! Tak ať vše dobře dopadne. Pokud máte chuť popovídat, klidně do zpráv a vyměníme si maily.

Přidejte reakci

Přidat smajlík