Jenmys
XXX.XXX.173.179
K veterináři se dostanu až v úterý, jen prozatím prosím o radu. Pes 12 let byl na hlídání pár dní a dali mu okusovat hovězí kost /no snědl ji uplně celou/, už je to asi 6 dní, od té doby má velký průjem. Nejdříve kadil ty úlomky kosti a i trochu krve /prý/ ated už jak se napije, tak z něho jde velmi řídký trus, tak že to neudrží ani doma /NIKDY se doma dřív nepokálel/, máme doma vše pokálené během noci i dne. Dáváme jen granule a dnes už jsem dala jen rýži. Jinak vypadá vesele, že ho nic nebolí. A chut na jídlo má jako vždy velkou. Mám raději psa odvézt na pohotovost? Fakt nevím. Když jdem ven, tak už je vykakaný z domu a už tlačí jen hlen s trochou trusu.
Jenmys
XXX.XXX.173.179
Ještě upřesním: vůbec nezvrací, jen má průjem /a teda oprav du hrozně zapáchá, ne jako běžně./.
Jenmys
napsal(a):
K veterináři se dostanu až v úterý, jen prozatím prosím o radu. Pes 12 let byl na hlídání pár dní a dali mu okusovat hovězí kost /no snědl ji uplně celou/, už je to asi 6 dní, od té doby má velký průjem. Nejdříve kadil ty úlomky kosti a i trochu krve /prý/ ated už jak se napije, tak z něho jde velmi řídký trus, tak že to neudrží ani doma /NIKDY se doma dřív nepokálel/, máme doma vše pokálené během noci i dne. Dáváme jen granule a dnes už jsem dala jen rýži. Jinak vypadá vesele, že ho nic nebolí. A chut na jídlo má jako vždy velkou. Mám raději psa odvézt na pohotovost? Fakt nevím. Když jdem ven, tak už je vykakaný z domu a už tlačí jen hlen s trochou trusu.
Měli jste už u toho veterináře několikrát být. Určitě jeďte na pohotovost, je to starý pes. Jeďte ihned.
scylla
napsal(a):
Měli jste už u toho veterináře několikrát být. Určitě jeďte na pohotovost, je to starý pes. Jeďte ihned.
Už na začátku průjmu (s těma úlomkama) bych do něj narvala rohlíky, třeba 5 - posbíraly by cestou ty úlomky kostí(obalily) Tak to dopadá, když je pes na granulích. Sice si nemyslím, že by vet řešil něco jiného než dietu, ale na tu veterinu bych sjela. Dostane nejspíš něco od zánětu střev a na uklidnění žaludku...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Jenmys
napsal(a):
Podle všeho má pes zánět ve střevech, a vet mu dá ATB + nějaké probiotikum na obnovu střevní mikroflory. Nenechávala bych to tak až do úterý, stavila bych se aspoň na pohotovost pro léky - dlouhodobý průjem, v kombinaci se zánětem dává organismu docela zabrat, a váš pes už není nejmladší, tak bych si s tím nezahrávala
Jenmys
XXX.XXX.173.179
Díky, můžu opravdu nakonec až v úterý, jdu zítra na plánovaný zákrok do nemocnice. Dávám jen rýži a probiotika pro psy. Mám mu dát ještě něco k jídlu? Nebo třeba něco jako je smekta /něco proti průjmu?/ Myslíte, že mu ta kost mohla vyvolat zánět střev? Dva dny kakal úlomky kostí. No někdo tohle psovi dává, ale my jsme mu to nikdy nedávali, pamatuji si kdysi kuřecí kost, ale s tím problém neměl. No už se stalo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Smectu mu klidně dejte, a pokud se to trošku zlepší, tak mu do rýže můžete přidat trochu libového vařeného kuřecího.
No právě - ti co psovi krmí různé věci včetně kostí, mají psy zvyklé na různou stravu, a pes s tím nemá problém. Jenomže Váš pes je kvůli granulové monodietě neschopný stávit to, co by mu při jiným typu krmení nedělalo problém. Ale je fakt, že po celé hovězí kosti by se ucpal každý pes - to byla od "hlídačů" velká nezodpovědnost
Jenmys
XXX.XXX.173.179
Aha? Já jsem nikde o "granulové mono dietě" nepsala..maso dostává, zeleninu, má pestrou stravu, a ano, nejvíce granule. Ale je fakt, že kosti fakt nedostává.. Ucpaný není, právě naopak. Smektu pohledám a dám na noc, snad to bude OK. Díky.
Jenmys
napsal(a):
Aha? Já jsem nikde o "granulové mono dietě" nepsala..maso dostává, zeleninu, má pestrou stravu, a ano, nejvíce granule. Ale je fakt, že kosti fakt nedostává.. Ucpaný není, právě naopak. Smektu pohledám a dám na noc, snad to bude OK. Díky.
Netýká se to přímo tohoto problému, tedy ne akutně, ale když vůbec nedáváte kosti, vápník má z čeho? Nebo z těch granulí? Dáváte třeba porci denně?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Jenmys
napsal(a):
A co tady?
Dáváme jen granule a dnes už jsem dala jen rýži
Jenmys
napsal(a):
Díky, můžu opravdu nakonec až v úterý, jdu zítra na plánovaný zákrok do nemocnice. Dávám jen rýži a probiotika pro psy. Mám mu dát ještě něco k jídlu? Nebo třeba něco jako je smekta /něco proti průjmu?/ Myslíte, že mu ta kost mohla vyvolat zánět střev? Dva dny kakal úlomky kostí. No někdo tohle psovi dává, ale my jsme mu to nikdy nedávali, pamatuji si kdysi kuřecí kost, ale s tím problém neměl. No už se stalo.
Takže psovi je několik dní hodně špatně, ale můžete až v úterý... tohle fakt nemohu pochopit. Nedávejte mu žádnou smectu, když nevíte, co mu je, pokud žere, tak dávejte dietu a jestli by to vzal, dejte mu malinko oslazený černý čaj, pokud ne, tak vodu a dbejte, aby dostatečně pil.
Jenmys
napsal(a):
Tak preboha niekoho poproste nech ho na tú veterinu vezme, alebo ste to mala vyriešiť cez víkend, píšete že to má už 6 dní to je strašne dlho! Nehnevajte sa, ale majiteľov ako ste vy naozaj nepochopím
Jenmys
XXX.XXX.124.140
lesnížínka
napsal(a):
Netýká se to přímo tohoto problému, tedy ne akutně, ale když vůbec nedáváte kosti, vápník má z čeho? Nebo z těch granulí? Dáváte třeba porci denně?
Ano, má granule s vápníkem, nemuseli bychom dávat kosti myslím. Dáváme do granulí domácí vejce, někdy trochu smetany /ta se možná nemá, ale má to rád/, pak má hodně rád ořechy, ale to nevím, zda je pro něho využitelné, moc o tom načteno nemám. Ale dávám každý den spirulinu a chlorelu oběma psům. Jinak už je OK od pondělka, u vet jsme nakonec nebyli, je to šikula. Taková týdenní střevní potvora.
Jenmys
XXX.XXX.124.140
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co tady?
Dáváme jen granule a dnes už jsem dala jen rýži
Nene, to jsem myslela jako jen teď, když měl problémy, že nepřidávám nic, co by mu mohlo udělat zle..třeba někdy přidávám trochu na přilepšenou, je totiž mlsný a žebrá :)
Jenmys
XXX.XXX.124.140
scylla
napsal(a):
Takže psovi je několik dní hodně špatně, ale můžete až v úterý... tohle fakt nemohu pochopit. Nedávejte mu žádnou smectu, když nevíte, co mu je, pokud žere, tak dávejte dietu a jestli by to vzal, dejte mu malinko oslazený černý čaj, pokud ne, tak vodu a dbejte, aby dostatečně pil.
Ano, žere a žere a žere už je to v pořádku.. už vše OK. Je to kříženec, má tuhý kořínek ale kost už mu nikdo nedá, za to ručím.
Jenmys
XXX.XXX.124.140
katkaa1
napsal(a):
Tak preboha niekoho poproste nech ho na tú veterinu vezme, alebo ste to mala vyriešiť cez víkend, píšete že to má už 6 dní to je strašne dlho! Nehnevajte sa, ale majiteľov ako ste vy naozaj nepochopím
Děkuji za reakci, mám svého moc psa ráda, nebojte, je v dobrých rukou. Nikdy nebyl nemocný, tak jsem nevěděla. Každopádně je vše v pořádku. Také týden váhám, než jdu k lékaři a většinou mě to přejde a nikam nejdu, dopadlo to dobře, babička je poučená a kost už nikdy /zdálo se jí, že má zubní kámen/. Díky za reakci snad už se nikdy nic podobného nezopakuje, jsme poučení.
Jenmys
napsal(a):
Děkuji za reakci, mám svého moc psa ráda, nebojte, je v dobrých rukou. Nikdy nebyl nemocný, tak jsem nevěděla. Každopádně je vše v pořádku. Také týden váhám, než jdu k lékaři a většinou mě to přejde a nikam nejdu, dopadlo to dobře, babička je poučená a kost už nikdy /zdálo se jí, že má zubní kámen/. Díky za reakci snad už se nikdy nic podobného nezopakuje, jsme poučení.
Tak aspoň že sa z toho dostal..