Dobrý den, na začátku ledna, měla fena nejspíš záchvat, tak jsem jeli na veterinu, tam z krve zjistili, že má špatné jaterní hodnoty. Dostala prášky a dietní granule, asi po měsíci byly všechny hodnoty v normě, po dalším měsíci znova a taky v normě. Ale pořád na dietních granulích. Teď uplynuly skoro 4 měsíce, tak jsme se dohodli, že zkusíme přejít z dietních granulí na normální. Předtím jsme dávali Orijen regional red, ale to by byl nejspíš velký skok z těch dietních granulí, proto se ptám, co by jste poradili za granule po této jaterní dietě. Chceme zjistit, jestli už je v pořádku úplně, nebo ty hodnoty jsou v normě, jenom díky těm dietním granulím. Děkuji všem za názory :).
Accuracy
XXX.XXX.129.250
Kuk sem:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3294940/problem-s-jatry-ostropestrec-ci-jina-podpurna-lecba
Ke konci se to trochu zvrtlo, ale první půlka by Vám mohla pomoct.
notregistered
XXX.XXX.211.63
A tak ví se co pejskovi je ? Přesně. Protože podle toho mu můžete způsobit něco fakt ošklivého..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Můžete jakékoliv.
dietní granule játra neléčí, takže pes, který má ok jaterní hodnoty, to tak nemá jen kvůli granulím.
jaterní dieta slouží k tomu, aby zvíře se špatnými játry nemělo (takové) příznaky nemoci - obsahují méně bílkovin - z přebytku bílkovin se tvoří amoniak, který zvíře se špatnými játry není schopné detoxikovat. obsahují více vlákniny, aby se zrychlila střevní pasáž a zvíře nemuselo detoxifikovat bakteriální toxiny ze střev. a obsahují málo mědi, protože nemocná játra nemají schopnost ukládat měď a některá jaterní onemocnění jsou vyloženě poruchou ukládání mědi, která játra poškozuje. toť vše.
notregistered
XXX.XXX.211.63
Z přebytku špatných bílkovin.. moc odpadních látek.. a do granulí jich dali pro jistotu maličko jen, aby to jako že fungovalo..
existuje lepší možnost
ale dokud nevím co přesně psovi je, nedělám pokusy
mně to teda přijde divné, ty dotazy tu a různě po netu
když já jdu k vet, tak mi říká co psici dává, co dělá, jaká je diagnóza a jaké jsou možnosti léčby a co mám dělat a co nemám
granule nemají ta čísla přesná, nespoléhejte na to.
Neví se přesně z čeho měla ty hodnoty vysoké, vet ji vzala krev akorát a jak zjistila vysoké hodnoty dala nějaké tablety už přesně nevím název a dietní granule, pak dala další tabletky liver a potom už jenom ty dietní granule, hodnoty se daly po měsíci do normálu a po cca 2 měsících jsme udělaly test znovu a vše v pořádku, tak teď je podle mně zbytečné už dávat ostropestřec a podobné podpůrné léčiva. Spíše jsem chtěl poradit s těmi granulemi, četl jsem, že by tam mělo být málo živočišných proteinů a tuků a taky mědi.
notregistered
XXX.XXX.211.63
Vet řekla, že už dietu nepotřebuje a je pes vyléčen, jo ?
To my tu vědět nemůžeme, co mu bylo a je nebo není.
Proteiny naopak, viz. odkaz, který poslala Accuracy, je přesně pro Vás. Srolujte cca do poloviny stránky, od data 13.4.
Ano řekla, že dietní granule už nedávat a začat dávat normální co měla předtím. S poznámkou, že žádné nadupané pro zátěžové psy atd. No a já mám Orijen regional red, což si myslím, že je našlapané krmivo. Tak jsem chtěl zvolit něco odlehčeného, protože ty dietní granule byly hodně na obilninách a masa tam moc nebylo co vím. No prostě chtěl jsem jenom poradit, na jaké granule přejít po absolvování jaterní diety. Veterinářka řekla, ať začneme dávat ty normání granule a pak za měsíc dojít změřit hodnoty znovu a uvidí se jestli bude nějaká změna, pokud ano, tak by zůstala na dietě pořád nejspíš.
notregistered
XXX.XXX.211.63
Wolfsblut cold river, Simpsons adult salmon. Zhruba takto.
Hledejte maso a méně tuku.
Krmiva kde je víc jak 3,5% vlákniny znamenají více luštěnin - rostlinné zlé proteiny.