kikiki
XXX.XXX.103.138
Dobrý den,
chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s plemenem západosibiřská lajka? (myslím např. chování a výchovu nebo jakékoliv rady :) ) děkuji.
Tedysek
XXX.XXX.49.14
Jednou jsem šla cíleně na procházku s majiteli teto lajky, abych zjistila jaka je a pod. Tak jsem zjistila, že se vesměs nesmí pustit z vodítka, šance na normálně vycvičeného poslušného psa je asi taková jako vycvičit krokodýla. Majitelé mi povídali jak je nutné jí krmit pouze hovězím masem, což je podle mě blbost. Nicméně byla s PP import z ruska a oni měli toto info taky od chovatele z ruska. S jinými psy se taky moc nesnesla. Sečetla jsem si to a dalo mi to dohromady to, že pokud žiju na samotě u lesa, nechci psa jen pro výstavy a nevadí mi "flexi pes" (pes jen na vodítku) a navíc pravděpodobně jediný doma, tak proč ne. Ale vzhledem k tomu že jsem náročnější a za vrchol mého kynologického umu je bígl, tak lajky budu dál obdivovat jen na fotkách. Není to pes pro každého. To je moje zkušenost. Třeba má někdo nějakou jinou a třeba je jen moje chyba, že soudím plemeno podle pouze jednoho psa, ale k více psům jsem se tehdy nedostala.