Kousnutí psa psem pod okem

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hlina1298

17.4.2017 18:03
hlina1298

XXX.XXX.221.234

Dobrý den, fenka(vlčáka a kafkazáka) hárá a pes se jí dožaduje a ona ho odmítá. Dochází k nějakým těm šarvátkám a pes fenku kousl pod okem ( ranka zhruba 3mmx3mm asi od špičáku docela hluboká. Ranka se asi zacelila během chvilky ale utvořil se asi nějaký vak se zánětem okolo. Je to jen nějaký vak, horký to nemá, je normálně jinak čilá. Je vhodná nějaká desinfekce popř. ajatin nebo něco po čem se pes nezblázní ? Díky za odpovědi.

notregistered

17.4.2017 18:06
notregistered

XXX.XXX.211.63

Hm a nechcete toho samečka oddělit ?
Betadine.

Tedysek

17.4.2017 18:21
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Ja bych to mazla betadinou a letela bych na veterinu. Mimochodem proč je fena a pes spolu, když fena hárá?

17.4.2017 20:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak za prvé, ještě jsem neviděla psa, co by vyjel na háravku Nevím, co to máte, ale pokud je s prominutím takový magor, tak ho od ní odlifrujte Na mém psu by mohla háravka dříví štípat, vyjíždí po něm, kousne ho, poskáče po něm...je mu to šumák. Jak radily holky, na ranku Betadinu. V prvé řadě bych to zkusila vymačkat, protože normálně by tam nemělo být nic, krom ranky. Měli jsme tto taky, když mi psa napadnul zrovna nějaký křížený kavkazák a bylo to spíš škrábnutí(je to viditelné doteď, nenarostla mu na tom už srst.6ádný otok, ale desinfikovala jsem hned. Nejlíp je, pokud je to vyloženě kouslé, natáhnout Betadinu do malé stříkačky a stříknout do ranky pod tlakem.

18.4.2017 06:26
scylla

XXX.XXX.150.32

hlina1298 napsal(a):
Dobrý den, fenka(vlčáka a kafkazáka) hárá a pes se jí dožaduje a ona ho odmítá. Dochází k nějakým těm šarvátkám a pes fenku kousl pod okem ( ranka zhruba 3mmx3mm asi od špičáku docela hluboká. Ranka se asi zacelila během chvilky ale utvořil se asi nějaký vak se zánětem okolo. Je to jen nějaký vak, horký to nemá, je normálně jinak čilá. Je vhodná nějaká desinfekce popř. ajatin nebo něco po čem se pes nezblázní ? Díky za odpovědi.

Ranku otevřít, vymáčknout obsah, vyčistit betadine se studenou vodou 1/10 nebo s fyz. roztokem, udržovat otevřené, čistit. Psa a fenu oddělit. Ajatin v žádném případě, je to roztok dermatolu v lihu, to by mohlo poškodit oko. Jen betadine nebo černý neslazený studený čaj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík