Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kkkkkkk

17.4.2017 12:25
Kkkkkkk

XXX.XXX.31.226

Zdravím mám problém s roční fenkou( jack Russell).. Začala hodně zlobit a kdykoli je doma sama( i kratší dobu cca 10 min) tak se pocura pokaka.. Dale po nas začala cenit zuby ohanet se po nas.. Venku přestala poslouchat... Nevím s sní rady.

17.4.2017 12:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.197

Aktivity ?
Poslušnost ?

Kkkkkkk

17.4.2017 12:49
Kkkkkkk

XXX.XXX.149.43

Poslouchala dobre nebyl žádný problém az ted. Kdykoliv sní jdu ven tak sebou nosim míček který mi nosí ale jak řeknu ze jdeme domu tak přestane posloucjat a začne dělat blbosti, utíkat.

Tedysek

17.4.2017 12:51
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Probíhal nekdy nějaký výcvik a nejaka vychova? Začala bych od začátku - Nastavit pravidla a důsledně je dodržovat + výcvik základů včetně odložení. Zažila jsem tohle u "JRT" mé známé. Pes se oháněl i po dětech, poslušnost nic moc. Po tom co se ukázalo psovi co má dělat, jak to má dělat se uklidnil a zas fungoval v pohodě.

Kkkkkkk

17.4.2017 12:52
Kkkkkkk

XXX.XXX.31.226

A když jsem v práci tak tu neni celou dobu sama přítele máma mi sní chodí každé 2 hodiny ven a tráví sní hodně času hraje si sní tak nevím proč začala takhle blbnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2017 12:55

Je patrně v pubertě a nedotčená výchovou - nemá mantinely.

Tedysek

17.4.2017 12:58
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Kkkkkkk napsal(a):
A když jsem v práci tak tu neni celou dobu sama přítele máma mi sní chodí každé 2 hodiny ven a tráví sní hodně času hraje si sní tak nevím proč začala takhle blbnout.

Někde bude chyba. Pes nemusí být každé 2 hodiny venku. Naopak, nechala bych ho klidně spát dýl. Moji psi přes noc vydží až 10h spát. I když mají možnost mě beztrestně vzbudit a pak jdou hned ven.Cvičili jste ji? Vychovávali jste ji? Chodíte na cvičák nebo vám někdo pomáhá? Kdy se to chování změnilo? Je tu dost málo informací.

17.4.2017 13:00

rapotacka11 napsal(a):
Aktivity ?
Poslušnost ?

Souhlas...
asi se dostala do telecího věku, pokračujte se cvičením poslušnosti a samozřejmě i s aktivitami na vybití energie, možná to bude nějaký čas vypadat, že vaše úsilí nepadá na úrodnou půdu, ale až se jí v kebulce "rozsvítí", tak se vám ta práce zúročí. Jestli máte doma tu "pubertální" zlobilku, tak se obrňte hlavně trpělivostí, je možný že feňulka bude zkoušet vaší trpělivost do maxima...venku bych přitvrdila (zintenzivnila) na procvičování poslušnosti.
Pokud na vás cení zuby a vrčí aniž by k tomu měla důvod, tak bych jí odeslala na místo, prostě až se děvče uklidníš tak přijď...jen bych se zamyslela, jestli to nedělá v nějaké situaci, která je jí velmi nepříjemná a nebo se přímo cítí ohrožena, tam bych potom asi zamyslela, zda není lépe se tomuto vyhnout nebo tuto situaci "nacvičit"...např. někteří pejsci se neradi zvedají apod.
Než bych jí nechala samotnou doma, tak bych udělala dloouhou prochajdu s pořádným utaháním a pak bych jí nechala doma, třeba s nějakou kostí, hračkami apod a bez velkého loučení odešla.

17.4.2017 13:04

Tedysek napsal(a):
Někde bude chyba. Pes nemusí být každé 2 hodiny venku. Naopak, nechala bych ho klidně spát dýl. Moji psi přes noc vydží až 10h spát. I když mají možnost mě beztrestně vzbudit a pak jdou hned ven.Cvičili jste ji? Vychovávali jste ji? Chodíte na cvičák nebo vám někdo pomáhá? Kdy se to chování změnilo? Je tu dost málo informací.

"Až" 10? Já tu svou potvoru kolikrát o víkendu nemůžu bez násilí vylákat ani po 14 h, i když mu kroužím pod nosem selským jogurtem.

17.4.2017 13:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.197

Je to teriér.
Aktivity žádné ?

17.4.2017 13:09
scylla

XXX.XXX.89.110

Kkkkkkk napsal(a):
Zdravím mám problém s roční fenkou( jack Russell).. Začala hodně zlobit a kdykoli je doma sama( i kratší dobu cca 10 min) tak se pocura pokaka.. Dale po nas začala cenit zuby ohanet se po nas.. Venku přestala poslouchat... Nevím s sní rady.

Je v háji s nervama a bojí se sama doma. Při jaké příležitosti cení zuby? Když jí káráte nebo trestáte?

Tedysek

17.4.2017 13:10
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Až" 10? Já tu svou potvoru kolikrát o víkendu nemůžu bez násilí vylákat ani po 14 h, i když mu kroužím pod nosem selským jogurtem.

Vetsinou pak uz projde někdo kolem baráku a pubescent má potřebu hlídat. :D Tlouštíka vyhánim ráno skoro násilím, ale pubescent chodí ráno hlídat :D Na selsky jogurt se vyprdni a kup mu argentinský steak :D Ten jsem jednou našla v Tescu v akci asi za 30, - a to byli psi schopni dělat pro to i salta. :D.

Kkkkkkk

17.4.2017 13:14
Kkkkkkk

XXX.XXX.184.177

Na cvicak sní nechodim všechno jsem ji naučila doma sama.. Umela povely když chtěla ven tak si zaskrabala na dveře vše bylo bez problémů a ted cca poslední 3 týdny takhle blbne.. Ven sní chodim pokaždé než jdu do prace a pak sní chodí přítele mama. A když jsem doma tak než jdeme spát tak sní jdu také ale stejně se mi doma pres noc pocura aniž by me vzbudila a TP předtím než začala takhle blbnout delala.

notregistered

17.4.2017 13:21
notregistered

XXX.XXX.211.63

Ale to je v tomto věku úplně úplně úplně normální. Teda to neposlouchání. A je jaro, hárání atd. Trochu to budete muset všechno cvičit od začátku. A tak ve dvou, třech letech znovu :D.

Tedysek

17.4.2017 13:26
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Kkkkkkk napsal(a):
Na cvicak sní nechodim všechno jsem ji naučila doma sama.. Umela povely když chtěla ven tak si zaskrabala na dveře vše bylo bez problémů a ted cca poslední 3 týdny takhle blbne.. Ven sní chodim pokaždé než jdu do prace a pak sní chodí přítele mama. A když jsem doma tak než jdeme spát tak sní jdu také ale stejně se mi doma pres noc pocura aniž by me vzbudila a TP předtím než začala takhle blbnout delala.

Tak 1) bych se zeptala veta jestli ma v pohodě močák
2) bych se zeptala na cvicak v okolí
3) musis se psovi vic venovat, zvlast pokud je to terrier
4) nevim jak jinde, ale u nás doma je jakýkoliv projev agrese vůči členům rodiny nebo páníčkem vpuštěné osobě v domě trestána, ano trestána a nejvyšším trestem. To je prostě tabu, hranice kterou nesmí pes překročit ani kdyby já nevim co. (pro každýho psa je tím nejhorším trestem něco jiného, jeden nesnese ignoraci páníčka, jiný zas přijde o hračky na chvíli, moji psi šli každý jednou "na hanbu" a bylo)
5) dej psovi jasně najevo co je jeho práce - kde začíná a kde končí
6) trénuj poslušnost - sedni, lehni, chůze na vodítku, odložení a přivolání. Odložení ti vyřeší problém se zlobením o samotě, přivolání problém s chováním venku.
7) důslednost, důslednost, důslednost a moře lásky a brzo bude po problému.

Kkkkkkk

17.4.2017 13:36
Kkkkkkk

XXX.XXX.156.68

scylla napsal(a):
Je v háji s nervama a bojí se sama doma. Při jaké příležitosti cení zuby? Když jí káráte nebo trestáte?

Když byla předtím doma sama tak bylo vše v pohode... Zuby cení když ji za něco vynadam a občas i když si hrajeme.

Kkkkkkk

17.4.2017 13:37
Kkkkkkk

XXX.XXX.31.226

scylla napsal(a):

Když byla předtím doma sama tak bylo vše v pohode... Zuby cení když ji za něco vynadam a občas i když si hrajeme.

17.4.2017 13:38

Tedysek napsal(a):
Vetsinou pak uz projde někdo kolem baráku a pubescent má potřebu hlídat. :D Tlouštíka vyhánim ráno skoro násilím, ale pubescent chodí ráno hlídat :D Na selsky jogurt se vyprdni a kup mu argentinský steak :D Ten jsem jednou našla v Tescu v akci asi za 30, - a to byli psi schopni dělat pro to i salta. :D.

On je napůl na mase, tak největší poklad jsou mléčné výrobky. Plnou misku jogurtu nikdy nedostane.

17.4.2017 13:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Kkkkkkk napsal(a):

Takže vám nerozumí a když na ní tlačíte, brání se. Chce to ubrat na tlaku a přidat na srozumitelnosti.

Tedysek

17.4.2017 13:48
Tedysek

XXX.XXX.49.14

On je napůl na mase, tak největší poklad jsou mléčné výrobky. Plnou misku jogurtu nikdy nedostane.

Tak to jo. :) U nás je teď na absolutním vrcholu gastronomického blaha blbej piškot. :D Zavolám na poli piškot a i bígl je ochotnej sejít ze stopy 14ti hlavého stáda srn. Nechápu to, ale kouzlem bude asi konkurenční boj.

17.4.2017 13:56

Tedysek napsal(a):
Tak to jo. :) U nás je teď na absolutním vrcholu gastronomického blaha blbej piškot. :D Zavolám na poli piškot a i bígl je ochotnej sejít ze stopy 14ti hlavého stáda srn. Nechápu to, ale kouzlem bude asi konkurenční boj.

U nás vedou hodnotový žebříček sušené grundle. Přivolání skoro jako pes.

Tedysek

17.4.2017 14:00
Tedysek

XXX.XXX.49.14

U nás vedou hodnotový žebříček sušené grundle. Přivolání skoro jako pes.

Jsem si musela vygůglit co to je. Co je prosím tě přivolání skoro jako pes?

17.4.2017 14:35

Tedysek napsal(a):
Jsem si musela vygůglit co to je. Co je prosím tě přivolání skoro jako pes?

Jakože řeknu "pocem" a on přijde. Není plemeno jako plemeno a některá nejsou stavěná na plnění povelů, i když se jim zrovna nechce. Tahle povinnost je jim cizí.

Tedysek

17.4.2017 14:54
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Jakože řeknu "pocem" a on přijde. Není plemeno jako plemeno a některá nejsou stavěná na plnění povelů, i když se jim zrovna nechce. Tahle povinnost je jim cizí.

V tom máme dost podobné psy. :) Povinnost nepovinnost, u nás to funguje že v lepším případě přijde pes, v hoším příjde panička a to je pak pjůser.

17.4.2017 15:50

Tedysek napsal(a):
V tom máme dost podobné psy. :) Povinnost nepovinnost, u nás to funguje že v lepším případě přijde pes, v hoším příjde panička a to je pak pjůser.

Jediná jistota je, když řve cizí páníček na svého psa. To je u něj ještě dřív, než jeho vlastní zvíře. Předpokládá (a mnohdy správně), že za příchod bude něco dobrého. A u sousedů mají vždycky lepší pamlsky, jak víme.

17.4.2017 15:52

Kkkkkkk napsal(a):

Při hře bych si z toho asi nedělala hlavu...máte vidět u nás když "blbneme"...zubiska venku, zlověstné vrčení, štěkot, dorážení, prostě se pěkně "popereme"...jde jen o to, že když to začíná být přes čáru a pesani se moc rozdováděj, tak je upozorním, že mají být opatrnější a když zahlásím KONEC, tak jsou z nich okamžitě mazliví hodní pejsánci...
Pokud na vás cení zuby, když jí vynadáte, tak je asi něco špatně a volila bych jinou formu trestu, třeba odložení na místo, vykázání z místnosti a pod...nevím jakou formu máte na mysli, když píšete, že jí za něco vynadáte...je to křik?...u mojí feny by něco takového bylo kontraproduktivní, začala by na mě ječet taky...takže žádný křik ani fyzické tresty nepoužívám, prostě jí řeknu, že když se neumí chovat, tak ať maže ven, ona moc dobře ví, co to znamená, takže když je hodně naprdlá, tak fakt odejde a nebo se z ní okamžitě stane ten nejhodnější a nejroztomilejší pes s nevinným výrazem a je to...pak tedy na tom "trestu" netrvám...

Přidejte reakci

Přidat smajlík