Maruška333
XXX.XXX.91.43
Dobrý deň, mám kotnú fenku kŕmenú BARFom, pridávate v tomto období nejaké doplnky výživy - vitamíny? Fenka je zatiaľ v pohode (30 deň) akurát teraz menej žerie a je málo aktívna stále by len spala. Nechcem aby jej niečo chýbalo, ale zas som počula že keď fene budem dávať priveľa vitamínov budú šteňatá zbytočne veľké. Je to náš prvý vrh.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nepřidávejte nic z vitamínů či minerálů. Pokud byla fena v dobré kondici už před krytím, nepotřebuje nic extra. Krmte dál pestrou přirozenou stravu, denní dávku rozdělujte do více krmení denně, klidně postupně až 5x denně. Vyvarovala bych se asi krmení nějakých větších masitých kostí, to radši namixovat nějakou mletinu s drobným přídavkem skeletů. Spousta březích fen mívá nechutenství a člověk musí vymýšlet, co do nich vůbec dostat. Takže nebát se i vyvařovat různé pochoutky typu kuřecí játra, vepřové srdce, vděčné bývají i zakysané výrobky - kefír, podmáslí, zakysaná smetana, bílý neslazený jogurt.
Ale nezapomínejte, že březost není nemoc, fena by měla mít i nějakou tu přiměřenou vycházku denně. Samozřejmě, že pokud se oteplí a ona by radši spala, tak ji nebudu násilím tahat ven. Klidně radši až večer, před krmením ji vzít na procházku.
Co je to za plemeno?
Maruška333
XXX.XXX.43.146
Ďakujem za rady, jedná sa o fenku nemeckej dogy,3 ročnú. Mám z toho už celkom chaos lebo každý mi hovorí niečo iné, chovateľka kŕmi granule a BARF moc neuznáva, tá mi dokonca kázala prejsť 2 týždne pred pôrodom na šteňacie granule čo mi prišlo úplne odveci.
Zatiaľ fenka celkom žerie, občas niečo nechá, ale je aj trocha pri tele tak si myslím, že keby aj troška schudla nič sa nestane. Na vychádzku chodíme každý deň aspoň na 30-40 minút, no včera sa jej ani to nechcelo. A to sme boli v lese kde bol príjemný chládok. Úplne ju trebalo prehovárať aby vôbec šla. Pritom brucho ešte veľké nemá že by nevládala kvôli tomu. Zato som uvažovala či jej nechýbajú nejaké vitamíny že preto je taká unavená.