Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tedysek

10.4.2017 10:52
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Jak jste doma vysvětlovali že pes po žrádle má být v klidu? My se doma 2x do týdne poštěkáme že pes má po jídle být v klidu a přítel má v oblibě po večeři psů s nima začít blbnout nebo lépe jít na procházku. Já z toho kvetu vzteky a on je v klidu. V 90% krmim já tak není problém, ale občas jó. když mu vypravim o torzi a bliti tak to je jak když si už 3 roky vetram plíce. Dejte mi návod na chlapa prosím

notregistered

10.4.2017 11:09
notregistered

XXX.XXX.211.205

Návod ? :D
Vraťte ho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2017 11:29

Nelze-li hnout s přítelem, prostě krmte poté, co se milostpán se psem dosyta vyblbne, ne? Já krmím těsně před spaním :).

Tedysek

10.4.2017 11:30
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Nebudu ho vracet. Je dokonalý až na toto.

10.4.2017 11:34

Tedysek napsal(a):
Nebudu ho vracet. Je dokonalý až na toto.

Když to není schopný pochopit řekla bych mu to jak malému dítěti - máš ty psy rád? Je ti jedno že díky tomu že s nimi půjdeš po jídle na procházku tak můžou zemřít? Ubližuješ jim tím. A třeba mu to docvakne.

Tedysek

10.4.2017 11:36
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nelze-li hnout s přítelem, prostě krmte poté, co se milostpán se psem dosyta vyblbne, ne? Já krmím těsně před spaním :).

Já krmim ráno v 5:45 a večer v 19h nemůžu krmit ráno před šestou a v 11 večer. Psi maj už před 7 večer hlad. Když krmim později, tak zas ráno nemaj potřebu jíst. Večer okolo 22 se běžně chodí ještě na krátko ven. Ale přála bych si alespoň 45min klidu pro ně po žrádle. Jediný co platí a je svatý je to co řekne příteli veterinář nebo kdokoliv s NO. V květnu jsem na očkování, tak po prosím asi veterináře ať mu to vysvětlí. A to chtěl mazat v zimě tlapky

Tedysek

10.4.2017 11:39
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Když to není schopný pochopit řekla bych mu to jak malému dítěti - máš ty psy rád? Je ti jedno že díky tomu že s nimi půjdeš po jídle na procházku tak můžou zemřít? Ubližuješ jim tím. A třeba mu to docvakne.

Já mu říkala že v případě torze je nejbližší veterinární ordinace 15 km proklatě daleko. Ačkoliv jsem skoro flegmatik, tak předevčírem jsem už rvala na celou ulici.

10.4.2017 11:47

Tedysek napsal(a):
Já mu říkala že v případě torze je nejbližší veterinární ordinace 15 km proklatě daleko. Ačkoliv jsem skoro flegmatik, tak předevčírem jsem už rvala na celou ulici.

45min je málo, já dodržuji klid po jídle min. hodinu a půl, ale většinou se snažím aby to byly 2h. A čí jsou to psi?

Tedysek

10.4.2017 11:55
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Bígl můj, NO přítelův. Myslím že 45 min pro začátek bude úspěch. Pak už se s tím dá pracovat.

10.4.2017 12:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

Když si to nenechá vysvětlit od vás, tak mu dejte přečíst nějaké odborné články, to snad pochopí od nějakého odborníka. Je divné, že se zatím ti vaši psi nepozvraceli, to by ho mohlo vzpamatovat.
A když ne, tak vám nezbyde než krmit těsně před spaním - až už na blbnutí nebude nálada a ni prostor. A 45 min. je opravdu málo.
Já krmím jen jednou denně, tedy kromě obřích plemen, ale to vy nemáte, takže třeba přejít na tento režim?

Tedysek

10.4.2017 12:10
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Už jsem mu vysvětlila spoustu věcí, dokonce to i pochopil a dodržuje, ale toto nevím proč ne a ne pochopit. Zkoušela jsem i teorii že i lev se po žrádle jde někam vyvalit a spát. Ijsem se ho ptala jestli je chce zabít. A i jsem psy držela násilím v klidu... Asi mi fakt zbyde jen ten veterinář. Jinak nevím jak to udělal, ale i bígl ho poslouchá a to na první dobrou. ještě mě napadlo, že v hospodě by mu to mohl někdo říct. Hospodský má rtw, tak by to mohlo pomoci.

Tedysek

10.4.2017 12:15
Tedysek

XXX.XXX.34.73

koňadra napsal(a):
Když si to nenechá vysvětlit od vás, tak mu dejte přečíst nějaké odborné články, to snad pochopí od nějakého odborníka. Je divné, že se zatím ti vaši psi nepozvraceli, to by ho mohlo vzpamatovat.
A když ne, tak vám nezbyde než krmit těsně před spaním - až už na blbnutí nebude nálada a ni prostor. A 45 min. je opravdu málo.
Já krmím jen jednou denně, tedy kromě obřích plemen, ale to vy nemáte, takže třeba přejít na tento režim?

Jednou denně to nejde. Dvakrát denně je fajn kompromis. To přítel nemá pocit že máj hlad a nemá potřebu je "dokrmovat" :) navíc psi si zvykli a ráno je to to nejmenší. My odjedem do práce a oni jdou spát. Leda dat ráno 75% a večer 25%... To by možná i v pohodě zvládli krmení později večer a ráno by nestavkovali.

10.4.2017 12:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tedysek napsal(a):
Jednou denně to nejde. Dvakrát denně je fajn kompromis. To přítel nemá pocit že máj hlad a nemá potřebu je "dokrmovat" :) navíc psi si zvykli a ráno je to to nejmenší. My odjedem do práce a oni jdou spát. Leda dat ráno 75% a večer 25%... To by možná i v pohodě zvládli krmení později večer a ráno by nestavkovali.

To by bylo taky řešení.
A mimochodem: ti, co jsou přesvědčení, že jejich pes má pořád hlad (někteří tak skutečně vypadají, třeba retrívři nebo i ti bígli), tak jsou na nejlepší cestě udělat z nich hnusné tlusté koule a přivodit jim velké zdravotní problémy. Ale to vy víte, jen, aby to věděl i ten přítel a nepodstrkoval jim něco za vašimi zády. Znám taky takové.

Tedysek

10.4.2017 12:45
Tedysek

XXX.XXX.34.73

No, pokusil se. Bígl má lehkou dietku tak je to lepší. Za zády jim nic nedá. Nechal se po nějaké době i přesvědčit že kořeněné jídlo, čokoláda a pod je tabu. Nedává už ani od stolu. To jsem je tehdá vzala jednou rozprašovačem všechny tři a je po problému. ovcoun je na můj vkus v dobré kondici. Pamlsky se ptá v krámě kolik a jaké můžou. :) dokonce i pravidelně psy kartacuje :) to vsechno je v pořádku, jen o tom klidu ho musím ještě přesvědčit. :) když chce psům dat něco většího navíc tak ví že se to někde musí ubrat zase. Nebo mi řekne ať jim něco uvarim (sulc a pod) to vše je super. Jen musí pochopit jak to po žrádle funguje.

10.4.2017 15:17

U nás to všichni ví, že po jídle má mít pes klid, ale náš pes to neví a po jídle čapne hračku, loví míček...nestíhám uklízet a držet štěně v klidu.

10.4.2017 15:31
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

U nás to všichni ví, že po jídle má mít pes klid, ale náš pes to neví a po jídle čapne hračku, loví míček...nestíhám uklízet a držet štěně v klidu.

U nás to ví taky všichni. Dokonce i ti psi to věděj, šak jsem jim to nesčetněkrát říkala :-D. A zatímco drahá půle když zahulákám: "Hergot, vždyť teď dostali nažrat!Chceš aby měli torzi?" zanechá nepovolené činnosti a obratem psům ironicky sdělí: "Hergot, vždyď jste teď dostali nažrat, chcete abyste měli torzi!", tak ti jemeni čtyřnozí se rubou o ten kus kartonu, co vytáhli z koše, dál. Marno, všechno marno. A to nejen u těch pošahanců mladejch, ale tež Bubi, moudrá to fenka, když byla po operaci a přišití žaludku mě doháněla k šílenství tím, že přesně poté co se napásla a dožrala poslední drobek, se vyvalila na pelíšku a VÁLELA SE PO ZÁDECH! Ač to do té doby, než jí ten žaludek přišili, nikdy nedělala a byla spořádaná. Tak jsem si řekla, ať už si fšicí trhnou haxnou!

Tedysek

10.4.2017 16:40
Tedysek

XXX.XXX.0.245

Zrzavci napsal(a):
U nás to ví taky všichni. Dokonce i ti psi to věděj, šak jsem jim to nesčetněkrát říkala :-D. A zatímco drahá půle když zahulákám: "Hergot, vždyť teď dostali nažrat!Chceš aby měli torzi?" zanechá nepovolené činnosti a obratem psům ironicky sdělí: "Hergot, vždyď jste teď dostali nažrat, chcete abyste měli torzi!", tak ti jemeni čtyřnozí se rubou o ten kus kartonu, co vytáhli z koše, dál. Marno, všechno marno. A to nejen u těch pošahanců mladejch, ale tež Bubi, moudrá to fenka, když byla po operaci a přišití žaludku mě doháněla k šílenství tím, že přesně poté co se napásla a dožrala poslední drobek, se vyvalila na pelíšku a VÁLELA SE PO ZÁDECH! Ač to do té doby, než jí ten žaludek přišili, nikdy nedělala a byla spořádaná. Tak jsem si řekla, ať už si fšicí trhnou haxnou!

Bígla jsem to naučila s klecí. Po zralé sel do klece, já jako zábrana ležela napůl venku a napůl uvnitř a hladila jsem asi hodinu. Teď se na žere a jde spát. Ovcoun taky pokud ho někdo nevyprovokuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík