Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Zdravím,
potřebuju si ulevit včera jsme šli s manželem a naší smečkou na každovečerní procházku do polí, v předposledním baráku mají dva "pokusy" o NO a neoplocenou půlku zahrady samozřejmě ti jejich psi občas běhají po ulici, i až k nám k domu. No a včera si tak hezky jdeme a ta jejich jedna fena vyskočila a kousla moji bábušku do krku...zařvala jsem (jako tygr "héééj") a psi NAŠTĚSÍ šli od sebe. Můj chlap poskočil a řekl ať podržím tarru (naše nejmenší) že toho psa "zabije" no prostě emoce já jen řekla "tož"...fena NO se stáhla zpět k nim na zahradu a vyběhl na nás majitel s vidlama v ruce, že mojemu chlapovi rozbije hubu, pak si ho teda přeměřil a já jim říkala ať se uklidní jestli jsou normální...vyměnili si pár názorů, já zkontrolovala bábušku Aťu a šlo se, ujdeme pár metrů a vyletěla na nás jeho manželka a začala řvát, že jim chceme zabít psa tak jsem jí řekla ať se taky uklidní a neřve, že by se nám měli omluvit za to, že jsou nezodpovědní, nemají oplocený pozemek a na něm nevychovaný agresivní psy, no a začal řev že máme chodit jinudy a že já mám taky psy puštěný z vodítka, no výměna názorů...jenže to nebylo poprvé co jejich psi někoho dalšího kolemjdoucího se psem napadli, jak se můžu bránit? v tuto chvíli mě vždy štve že se naši psi nebrání, oni stojí a čumí na mě s výrazem, prosím pomoz mi jak to řešíte vy co chodte kolem něčeho podobného? se teď budu trochu bát chodit okolo hlavně s naší malou, aby neměla špatnou zkušenost a nebyla pak kvůli takovým kryplům agres, nedejbože aby příště pokousala ji
Sejmula bych tvrdě útočícího psa tak, aby se mě začal bát a vyhýbal se mi. Máme podobného souseda, sice neřve sprostoty, ale má tři psy na neoploceném pozemku a po opakovaném napadení mých jsem to prostě sejmula tak, že když mě jeho psi vidí, zalezou a máme klid. Nemohu řešit rvačku pěti velkých psů v jednom člověku, to bych nedokázala rozhodit, takže sousedovu nezodpovědnost odnesli jeho psi, ale my máme pokoj.
Uživatel s deaktivovaným účtem
V takovém případě - el.paralyzér.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Scyllo jakým způsobem? mě napadá jedině nakopnutí, nebo bouchnutí pěstí, ale měla bych strach že buď se nějak pohnou a nakopla bych ještě svoje psa, nebo by mě ten jeho pokousal je to asi 6 let zpět, kdy ještě moji rodiče měli boxery a mamka se svojí fenou ze soutěží šla kolem nich, vypadalo to stejně jejich pes vyjel po naší Ute a ten chlap se ohnal po Ute rozjetou motorovkou, naštěstí jí lízl jen chlupy a trochu kůže na zádech, ale bylo to psycho se Vám tady k něčemu přiznám, bydlíme v pekle, napíšu vám příjmení našich sousedů okolo,1) Viliš 2) Mizera (ti jsou ale suproví) 3)Nechutovi 4) Křiváci (to jsou ti s těma NO) mazec, že...bydlíme asi na špatným konci vesnice...
Rozhodně bych se tomu místu vyhýbala, pokud to jde.
Sejmout psy, jak píše scylla, aby se od vás preventivně klidili stranou, je taky možnost, ale ne každý to dokáže. Další možnost je volat policii, jakmile je uvidíte jinde než na pozemku nebo jakmile vám na psy zase zaútočí (policajtům klidně řekněte, že útočí na lidi).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Scyllo jakým způsobem? mě napadá jedině nakopnutí, nebo bouchnutí pěstí, ale měla bych strach že buď se nějak pohnou a nakopla bych ještě svoje psa, nebo by mě ten jeho pokousal je to asi 6 let zpět, kdy ještě moji rodiče měli boxery a mamka se svojí fenou ze soutěží šla kolem nich, vypadalo to stejně jejich pes vyjel po naší Ute a ten chlap se ohnal po Ute rozjetou motorovkou, naštěstí jí lízl jen chlupy a trochu kůže na zádech, ale bylo to psycho se Vám tady k něčemu přiznám, bydlíme v pekle, napíšu vám příjmení našich sousedů okolo,1) Viliš 2) Mizera (ti jsou ale suproví) 3)Nechutovi 4) Křiváci (to jsou ti s těma NO) mazec, že...bydlíme asi na špatným konci vesnice...
Když mi šli po mých psech - tehdy ještě štěňatech do roka věku - byl to kopanec do žeber, až to žuchlo a pes utekl, fena šla dál, popadnutí, zalehnutí, ruka na krku v místě, které milují výcvikáři a nasazují tam stahováky nebo dominant dog collar - pod bradou, ale netlačit, tam je to fakt o život - a zařvání do obličeje, že tohle dělat fakt nebude. Po tom, co se přestala bránít, puštění a běh proti ní. Je to hnusné, ale už mi napadat psy nebudou. Tenhle soused měl před časem argentince, co mi napadl BŠO po ortopedické operaci a také to na něho fungovalo. Jsem moc proti násilí na psech, ale tohle je sebeobrana. Bohužel soused nemá oplocený pozemek a nemá ani žádnou odpovědnost, tak mi nic jiného nezbývá. Nebudu omezovat své psy na svém pozemku - pastviny - pro jeho blbost. Zahradu oplocenou máme, tam se jeho psi nedostanou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
V místě kde oni bydlí je už kolem jejich zahrady polní cesta a tam už většinou naše holky pouštíme z vodítek, ale začneme je pouštět až za jejich zahradou abych je mohla bránit, včera Attila byla cca 5 metrů předemnou tak jsme nemohli reagovat okamžitě a bránit ju. Uklízí nám tady v práci paní co kousek od nich měla zahradu a říkala, že ti jejich psi už několikrát pokousali i pošťačku že se tam bála chodit a řešilo se to i na obci, no vidíte a stejně se nic nevyřešilo, plot tam nemají a ještě na lidi vybíhají s vidlama v ruce
Keriton, kolem jejich zahrady je to jediná cesta do polí a pak k řece, jinudy se nedá
Scyllo - sousedův neoplocený pozemek vedle vašeho neoploceného pozemku? Jeho i vaši psi bez náhubku?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Scyllo - sousedův neoplocený pozemek vedle vašeho neoploceného pozemku? Jeho i vaši psi bez náhubku?
Vždyť tam má napsané že svoji zahradu oplocenou má...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Myslíte že by stačilo něco jen takového?
http://www.oksleva.cz/vsechny-produkty/damsky-paralyzer-ve-tvaru-parfemu/.
Http://www.paralyzer.eu/paralyzer-securaptor-pico-paralyzujici-baterka-p199
Něco takového mám já. Nevím z hlavy přesně parametry, ale už jen ten zvuk psy odežene.
Po napadení jsem si to pořídila a zatím jsem to, díky bohu, nemusela použít. Ale občas to s sebou nosím, když jdu na "podezřelá místa".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vždyť tam má napsané že svoji zahradu oplocenou má...
Cituji scyllu: Nebudu omezovat své psy na svém pozemku - pastviny - pro jeho blbost. Zahradu oplocenou máme, tam se jeho psi nedostanou.
Zahradu ano, pastviny ne, a ty sousedí s neoplocenými pozemky souseda, asi...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
vava69
napsal(a):
Http://www.paralyzer.eu/paralyzer-securaptor-pico-paralyzujici-baterka-p199
Něco takového mám já. Nevím z hlavy přesně parametry, ale už jen ten zvuk psy odežene.
Po napadení jsem si to pořídila a zatím jsem to, díky bohu, nemusela použít. Ale občas to s sebou nosím, když jdu na "podezřelá místa".
Takže by to mohlo být dostačující asi že...kdyby náhodou tak bych to útočníkovi třeba šupla do zadnice a reakce by snad nějaká byla..
napsal(a):
Pokud se Scylla prochází se svými psy po svých pastvinách, proč by měli mít náhubky?
Oni jsou na svém, takže problém je na straně těch cizích, co lezou po Scylliných pozemcích, ne?
V případě zadavatelky bych asi taky zakoupila nějakou odstrašující pomůcku, protože útočícího psa rukama sejmout neumím.
A každopádně bych pokaždé volala policii.Aby mě pomohla při chůzi po veřejné cestě a ochránila mě před cizími psy
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
U pepřáku bych se bála že se to rozvíří větrem a zasažena budu i já a moji psi, bydlíme na tak super místě kde neustále fouká, krásná moravská brána, kde prostě fučí pořád. asi zkusím koupit ten malý dámský paralizér, snad to k něčemu bude a doufám, že ho nebudu muset použít.
Accuracy
XXX.XXX.1.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U pepřáku bych se bála že se to rozvíří větrem a zasažena budu i já a moji psi, bydlíme na tak super místě kde neustále fouká, krásná moravská brána, kde prostě fučí pořád. asi zkusím koupit ten malý dámský paralizér, snad to k něčemu bude a doufám, že ho nebudu muset použít.
Pepřák existuje i proudový, ten se za běžných podmínek nerozvíří. Zkoušeli jsme jeden takový v lese, mířili jsme na strom, pes byl u nás, nic jsme necítili ani my, ani pes. Zkoušela jsem na to sáhnout, čichnout si k tomu, nic. Akorát jsem pak z vlastní blbosti zkusila ten postříkaný list olíznout - a zbytek cesty jsem šla s vyplazeným jazykem, jak to pálilo. Takže se musíte trefit do sliznic, očí, tlamy, čenichu... Musí to být zásah.
Asi jsou i jiné druhy, které pálí i na kůži. Ale u psa, který má srst, si nejsem účinkem jistá.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Accuracy
napsal(a):
Pepřák existuje i proudový, ten se za běžných podmínek nerozvíří. Zkoušeli jsme jeden takový v lese, mířili jsme na strom, pes byl u nás, nic jsme necítili ani my, ani pes. Zkoušela jsem na to sáhnout, čichnout si k tomu, nic. Akorát jsem pak z vlastní blbosti zkusila ten postříkaný list olíznout - a zbytek cesty jsem šla s vyplazeným jazykem, jak to pálilo. Takže se musíte trefit do sliznic, očí, tlamy, čenichu... Musí to být zásah.
Asi jsou i jiné druhy, které pálí i na kůži. Ale u psa, který má srst, si nejsem účinkem jistá.
No tak pepřák kupovat nebudu, v chumlu rvačky nebudu hledat čenich psa, navíc se většinou škubou za krky takže je opravdu 90% pravděpodobnost že trefím svého chudáka psa... ten paralyzér bude lepší to je fuk kam to psovi šupnu, jestli do zad, zadku, břicha...
Accuracy
XXX.XXX.1.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak pepřák kupovat nebudu, v chumlu rvačky nebudu hledat čenich psa, navíc se většinou škubou za krky takže je opravdu 90% pravděpodobnost že trefím svého chudáka psa... ten paralyzér bude lepší to je fuk kam to psovi šupnu, jestli do zad, zadku, břicha...
Tak to jednoznačně.
U paralyzéru si pohlídejte, aby fungoval i na huňaté psy, resp. tak huňaté, jak jsou ti NO. Nevím, do jaké míry se to dá srovnávat, ale mám zkušenost s elektrickými ohradníky - ovce před ostříháním to skoro necítí. Já měla taser na filu, ta je krátkosrstá, tak jsem to neřešila...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Tak budu to muset na toho psa asi trochu namáčknout no. ježíší já doufám že to nikdy už potřebovat nebudu... nemám ráda tyto stresové situace zaobírám se tím pak strašně dlouho a nehorázně mě to vycucává, neumím věci hodit za hlavu a neřešit