Opakovaná tvrdá boulena krku, která měkne a zmizí

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2017 16:14

Mám 14ti letého křížence border kolie, kterému se před časem objevila na krku tvrdá boule. Kvůli věku jsem to příliš neřešila. Boule nebolela, byla nepohyblivá a psovi nevadila. Po čase boule změkla a ztratila se. Za nějakou dobu se objevila zase na tom samém místě, a poté zase změkla a zmizela. Teď ji má pes na krku znovu, znovu v tom samém místě, je ale větší než dříve. Má ji v místě, kde se krk napojuje na plec. Boule je tvrdá, nepohyblivá, nebolí ani nehřeje.

Nevíte, o co by se mohlo jednat?
Pes se během línání hodně drbal, je možné, že je větší kvůli tomu?

Nechci otravovat veta, a myslím, že kvůli věku už by s tím stejně nic nedělal, navíc to psa nijak netrápí, je pořád v dobré náladě, i když už má nejlepší léta za sebou.

31.3.2017 20:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám 14ti letého křížence border kolie, kterému se před časem objevila na krku tvrdá boule. Kvůli věku jsem to příliš neřešila. Boule nebolela, byla nepohyblivá a psovi nevadila. Po čase boule změkla a ztratila se. Za nějakou dobu se objevila zase na tom samém místě, a poté zase změkla a zmizela. Teď ji má pes na krku znovu, znovu v tom samém místě, je ale větší než dříve. Má ji v místě, kde se krk napojuje na plec. Boule je tvrdá, nepohyblivá, nebolí ani nehřeje.

Nechci otravovat veta, a myslím, že kvůli věku už by s tím stejně nic nedělal, navíc to psa nijak netrápí, je pořád v dobré náladě, i když už má nejlepší léta za sebou.

Mohla by to být uzlina, i když přesně nevím, kde je u psa hledat. Ale vím, že když měl kamarádky pes rakovinu uzlin, měl to taky tam někde. Nechci tím strašit, ale už bych asi do toho také nerýpala a nechala to tak.

Fuchsiova

31.3.2017 20:11
Fuchsiova

XXX.XXX.249.74

Taky nechci strašit, ale když je boule tvrdá, nepohybliva a neboli, s největší pravděpodobností jde o nádor.

31.3.2017 20:19

My to tady nediagnostikujeme. Navštivte veterináře a zařiďte se podle toho, co to bude.

31.3.2017 21:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fuchsiova napsal(a):
Taky nechci strašit, ale když je boule tvrdá, nepohybliva a neboli, s největší pravděpodobností jde o nádor.

Ale psala, že se předtím objevila, zmiznula a zase objevila...

31.3.2017 23:03

Může jít o poruchu metabolismu lipoproteinů, to by ale zjistili na veterině, jinak diagnozu tady opravdu nezjistíte, jen dohady co to asi může být.

1.4.2017 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Může jít o poruchu metabolismu lipoproteinů, to by ale zjistili na veterině, jinak diagnozu tady opravdu nezjistíte, jen dohady co to asi může být.

Jestli tím myslíte tukové bulky, co se dělají jak psům, tak lidem, tak ty se samy také neztratí. Pokud šlo o tutéž bulku, jedině uzlina se zvětšuje a zmenšuje. mohlo by jít i o reakci na klíště či očkování. Zadavatelka psala, že se pes drbal, mohla to být reakce i na to? Jak velká ta bole byla? Někomu přijde velká bulka po klíštěti velikosti hrášku, já bych řekla boule pinpongovému míčku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík