Výstavní vodítko na brazilskou filu...?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2017 08:46
Dominika M.

XXX.XXX.38.34

Dobrý den,
v chovu plemene Brazilksý fila jsem začátečník.
Máme v plánu jet letos s naší 1,5 roční fenkou na výstavu, ale momentálně řešíme problém, který se jmenuje : Jaké výstavní vodítko?
Nevíme, jestli bude klasická, šňůrka" stačit.
Předem děkuji za odpovědi.

30.3.2017 08:50
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Doporučujem poradiť sa s chovateľom, prípadne priamo na výstave sa popýtať aj ostatných čo preferujú. A ak ste začiatočník bolo by vhodné ak by vám chovateľ aj vysvetlil a ukázal ako psa predvádzať. A nacvičiť by ste si to mali už doma aby pes na výstave už vedel o čo ide.

30.3.2017 08:54
Dominika M.

XXX.XXX.38.34

katkaa1 napsal(a):
Doporučujem poradiť sa s chovateľom, prípadne priamo na výstave sa popýtať aj ostatných čo preferujú. A ak ste začiatočník bolo by vhodné ak by vám chovateľ aj vysvetlil a ukázal ako psa predvádzať. A nacvičiť by ste si to mali už doma aby pes na výstave už vedel o čo ide.

Děkuji,
chovatele se nemůžeme dovolat, ale budeme to zkoušet.
Chtěla jsem jen vědět, jestli někdo nemá náhodou nějaké zkušenosti s výstavami molosů.
Předvádění zvládáme, jenom doladit to správné vybavení.

30.3.2017 08:58
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Dominika M. napsal(a):
Děkuji,
chovatele se nemůžeme dovolat, ale budeme to zkoušet.
Chtěla jsem jen vědět, jestli někdo nemá náhodou nějaké zkušenosti s výstavami molosů.
Předvádění zvládáme, jenom doladit to správné vybavení.

V tom prípade by som ju vystavila na tom, na čom mi doma najlepšie chodí :).

30.3.2017 09:02
Dominika M.

XXX.XXX.38.34

katkaa1 napsal(a):
V tom prípade by som ju vystavila na tom, na čom mi doma najlepšie chodí :).

Myslíte, že je vhodné ji vystavit na normálním obojku?
Přemýšlela jsem ještě nad stahovákem - na který je zvyklá-.
Oboje zvládá dobře :).

30.3.2017 09:10
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Kupte kvalitní, tenký řetízek s dobrými, svařenými (!) kroužky a pěkné kožené vodítko. Anebo klidně vystavte na běžném obojku s vodítkem. (Samozřejmě čistém a nějakém pěkném.)
Vystavovat molossa jen na nylonové (nebo kožené) šňůrce nedoporučuju. Určitě ne začátečníkům, kteří vlastně ani nevědí, jak jejich pes bude v kruhu reagovat. Základem by v první řadě mělo být perfektní zvládání psa v kruhu i mimo něj!

30.3.2017 09:23
Dominika M.

XXX.XXX.38.34

Dasvo napsal(a):
Kupte kvalitní, tenký řetízek s dobrými, svařenými (!) kroužky a pěkné kožené vodítko. Anebo klidně vystavte na běžném obojku s vodítkem. (Samozřejmě čistém a nějakém pěkném.)
Vystavovat molossa jen na nylonové (nebo kožené) šňůrce nedoporučuju. Určitě ne začátečníkům, kteří vlastně ani nevědí, jak jejich pes bude v kruhu reagovat. Základem by v první řadě mělo být perfektní zvládání psa v kruhu i mimo něj!

Děkuji za radu,
po takových jsem se dívala, jenom jsem si chtěla ověřit doporučení.
Se psem pravidelně trénujeme, tudíž by neměl být problém.
Je pravdou, že nevíme, jak se bude, holčička" tvářit na samotné výstavě. Psi se nedají stoprocentně předvídat, ale s její povahou to bude bezpečné.
Děkuji.

30.3.2017 09:32
lavacca

XXX.XXX.218.25

Dominika M. napsal(a):
Děkuji za radu,
po takových jsem se dívala, jenom jsem si chtěla ověřit doporučení.
Se psem pravidelně trénujeme, tudíž by neměl být problém.
Je pravdou, že nevíme, jak se bude, holčička" tvářit na samotné výstavě. Psi se nedají stoprocentně předvídat, ale s její povahou to bude bezpečné.
Děkuji.

Osobně bych zasla na nějakou výstavu v okoli jeste nez půjdete na tu "ostrou", aby fena navykla mumraji výstav. Okouknete tam i to, jaka vodítka se používají na mollose.

Za me klidně řetizkovy či kozeny černý obojek, k tomu ideálně nylonové / poradne kožené černé vodítko. Barva vodítka by neměla totiž rušit dojem ze psa. ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík