Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tamča

27.3.2017 19:20
Tamča

XXX.XXX.10.112

Dobrý den.
Ráda bych poprosila o radu.
Začala jsem uvažovat o koupi AST.Chtěla bych s ním pracovat, ale i chodit na vycházky a mít domácího přítele a ochránce.
Zatím jen sháním informace na netu.Každopádně půjdu jen do PP.
Zda se, ze je to opravdový mazel...
Teď k té radě.
Mám doma fenku Pražského Krysarika 5,5let starou a chtěla bych poradit, jestli se AST s tak malým plamenem snese?.
Partner má Labradorského Retrívra a měla ho ráda, bohužel došlo k nehodě a moje fenka to odnesla tím, že na jedno oko nevidí.
Nerada bych chtěla zažít něco podobného znovu.
Může mi někdo poradit, jak se AST chová k jiným psům jiné řasy?.
Nerada bych si pořídila psa, který by si z mé fenky udělal hračku..(omlouvám se, že to píši takle).
A ještě jedna rada..
Pořídit psa či fenku?.
Svou fenku budu kastrovat..
Moc děkuji za rady Tamara.

27.3.2017 19:35
koňadra

XXX.XXX.128.31

K fence jedině AST psa, když si zvyknou od malička, pravděpodobně to bude OK. Ale jistotu vám nedá nikdo. Pes je náročnější na výchovu, je potřeba ho hlavně učit, aby nebyl pouliční rváč. Hodně záleží na povaze konkrétního jedince. Možná vám sem napíší ti, kteří žádný problém nemají, ale věřte, že to jsou výjimky.
Osobně bych doporučila AST pouze jako jediného psa do rodiny. Může žít s druhým psem v pohodě měsíce, třeba i roky, ale nikdy nemáte jistotu, že se mu v hlavě něco neurodí a druhého psa nezabije.

Tamča

27.3.2017 19:39
Tamča

XXX.XXX.10.112

Nerozumím tomu NE?

Tamča

27.3.2017 19:41
Tamča

XXX.XXX.10.112

rapotacka11 napsal(a):
NE.

Nerozumím tomu NE?

Tamča

27.3.2017 19:41
Tamča

XXX.XXX.10.112

koňadra napsal(a):
K fence jedině AST psa, když si zvyknou od malička, pravděpodobně to bude OK. Ale jistotu vám nedá nikdo. Pes je náročnější na výchovu, je potřeba ho hlavně učit, aby nebyl pouliční rváč. Hodně záleží na povaze konkrétního jedince. Možná vám sem napíší ti, kteří žádný problém nemají, ale věřte, že to jsou výjimky.
Osobně bych doporučila AST pouze jako jediného psa do rodiny. Může žít s druhým psem v pohodě měsíce, třeba i roky, ale nikdy nemáte jistotu, že se mu v hlavě něco neurodí a druhého psa nezabije.

Děkuji za radu..

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2017 20:02

Tamča napsal(a):
Nerozumím tomu NE?

Ke krysařičce je risk každé větší plemeno. Ono jde o to, že už štěně, které si chce hrát a nezná svou sílu, bude větší a mnohem bytelnější než dospělý mikropes s tenkýma nohama, které se přelomí jako nic.

27.3.2017 20:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Už rozumíte ?
Vysvětleno je vše nad tímto mým příspěvkem.

28.3.2017 08:18
inusanka

XXX.XXX.98.58

Navíc AST je bytelný pes a nějak nepředpokládá, že ostatní tak bytelní nejsou. No a že k malé fence psa, to je jasné. Jenom se nezlobte, že se ptám - co tak najednou takový obrat? Vaší fence je pět let, ještě hezkých pár let spolu budete a co bude ona dělat, až vy budete pracovat s AST a chodit s ním na procházky?

28.3.2017 08:26

Tamča napsal(a):
Dobrý den.
Ráda bych poprosila o radu.
Začala jsem uvažovat o koupi AST.Chtěla bych s ním pracovat, ale i chodit na vycházky a mít domácího přítele a ochránce.
Zatím jen sháním informace na netu.Každopádně půjdu jen do PP.
Zda se, ze je to opravdový mazel...
Teď k té radě.
Mám doma fenku Pražského Krysarika 5,5let starou a chtěla bych poradit, jestli se AST s tak malým plamenem snese?.
Partner má Labradorského Retrívra a měla ho ráda, bohužel došlo k nehodě a moje fenka to odnesla tím, že na jedno oko nevidí.
Nerada bych chtěla zažít něco podobného znovu.
Může mi někdo poradit, jak se AST chová k jiným psům jiné řasy?.
Nerada bych si pořídila psa, který by si z mé fenky udělal hračku..(omlouvám se, že to píši takle).
A ještě jedna rada..
Pořídit psa či fenku?.
Svou fenku budu kastrovat..
Moc děkuji za rady Tamara.

Máte doma krysařici a labradora. Nestačí to? Jak píšou přede mnou, krysařík je pro svou velikost a konstituci křehký pejsek a větší psi mu mohou nechtěně ublížit.
Takže rada - AST ne. A ani jiného psa.

28.3.2017 09:11
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Tamča napsal(a):
Nerozumím tomu NE?

Do toho bych teda nešla , štěně si bude hrát a pidi pes to nemusí přežít, těch rizik je strašně moc . stačí menší kousnutí a je konec . my máme fenku jorka a jako druhou fenku jsme vybrala taky malé plemeno, i když jí ve 4m přerostla furt ten velikostní rozdíl je ok. A vidím to, štěně je akční, neustále si chce hrát, kouše, skáče jí na záda, tohle kdyby udělal větší pes tak jí zabije a těžko bych je neustále oddělovala . myslela bych na starší fenku co jí to dá, už ted nevidí na jedno oko To by mělo být dostatečné poučení, štěně jí bude mít jako živou hračku, vždyt i proti štěněti bude malinká

Neregistrovaný uživatel

28.3.2017 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Kdyz nejake vetsi plemeno tak neco rozumnejsiho jak ast. Kdyz uz neco takovehoto my meli vzdy s rotvajlery male jorky, japoncika a vzdy se ti psi velice rychle naucili ze na maleho musi opatrne i kdyz samo jako stene se hlidat museli. Se souzitim s jinymi psy problem nebyl. Tedy s domacimi. Cizaky by sezrali nejradsi.

28.3.2017 09:40

Zrovna jako ti přede mnou ke krysaříkovi žádné štěně většího plemene nedoporučuji. Mohlo vás poučit jak dopadlo soužití s labradorem a to budte ráda že krysařík přežil. Zrovna včera jsme měli takovou rodinou akci, moji psi k nim štěně stafbulíka a kamarád přijel s jorkšírem. Během pár minut jsme museli všechny psy pozavírat protože hlavně to půlroční štěnátko stafbulíka by chudáka joršíra zlikvidovalo.

28.3.2017 10:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrovna jako ti přede mnou ke krysaříkovi žádné štěně většího plemene nedoporučuji. Mohlo vás poučit jak dopadlo soužití s labradorem a to budte ráda že krysařík přežil. Zrovna včera jsme měli takovou rodinou akci, moji psi k nim štěně stafbulíka a kamarád přijel s jorkšírem. Během pár minut jsme museli všechny psy pozavírat protože hlavně to půlroční štěnátko stafbulíka by chudáka joršíra zlikvidovalo.

Kamarádka měla dorostence berňáka, mírumilovné plemeno. Uspořádali grilovačku s kamarády, ti vzali své pejsky. Bohužel, stačilo, že se berňucha rozmáchnul s otevřenou tlamou a prorazil špičákem jorkovi lebku. Nezachránil ho ani rychlý převoz na veterinu

28.3.2017 10:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.143

Tamča napsal(a):
Nerozumím tomu NE?

Tím spíš NE.

Tamča

28.3.2017 16:47
Tamča

XXX.XXX.10.112

rapotacka11 napsal(a):
Už rozumíte ?
Vysvětleno je vše nad tímto mým příspěvkem.

Moc děkuji za radu.
Mám asi jasno. Nechtěla bych, aby se opět nějak zranila.
Dekuji.

Tamča

28.3.2017 16:49
Tamča

XXX.XXX.10.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte doma krysařici a labradora. Nestačí to? Jak píšou přede mnou, krysařík je pro svou velikost a konstituci křehký pejsek a větší psi mu mohou nechtěně ublížit.
Takže rada - AST ne. A ani jiného psa.

Labrador s námi již není.
Děkuji za radu.. mám jasno.

Tamča

28.3.2017 16:51
Tamča

XXX.XXX.10.112

lesnížínka napsal(a):
Kamarádka měla dorostence berňáka, mírumilovné plemeno. Uspořádali grilovačku s kamarády, ti vzali své pejsky. Bohužel, stačilo, že se berňucha rozmáchnul s otevřenou tlamou a prorazil špičákem jorkovi lebku. Nezachránil ho ani rychlý převoz na veterinu

Také děkuji za radu. Mám již jasno.

Tamča

28.3.2017 16:58
Tamča

XXX.XXX.10.112

Markéta80 napsal(a):
Do toho bych teda nešla , štěně si bude hrát a pidi pes to nemusí přežít, těch rizik je strašně moc . stačí menší kousnutí a je konec . my máme fenku jorka a jako druhou fenku jsme vybrala taky malé plemeno, i když jí ve 4m přerostla furt ten velikostní rozdíl je ok. A vidím to, štěně je akční, neustále si chce hrát, kouše, skáče jí na záda, tohle kdyby udělal větší pes tak jí zabije a těžko bych je neustále oddělovala . myslela bych na starší fenku co jí to dá, už ted nevidí na jedno oko To by mělo být dostatečné poučení, štěně jí bude mít jako živou hračku, vždyt i proti štěněti bude malinká

Krisarik je syna, já měla vždy větší plemena.
Docela mi to chybí, ale každopádně je to člen rodiny a ohrožovat ji nijak nehodlám.
Děkuji Vám všem za rady...
A věřte mi ze jsem za tuto řadu vděčná a nikdy bych neohrozí la její zdraví. Jednou to stačilo a proto jsem také o radu žádala..

28.3.2017 18:04
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Tamča napsal(a):
Krisarik je syna, já měla vždy větší plemena.
Docela mi to chybí, ale každopádně je to člen rodiny a ohrožovat ji nijak nehodlám.
Děkuji Vám všem za rady...
A věřte mi ze jsem za tuto řadu vděčná a nikdy bych neohrozí la její zdraví. Jednou to stačilo a proto jsem také o radu žádala..

Ono je to fakt nebezpečné, bála bych se co štěně udělá. Je tam velký nepoměr síly a neštěstí je hned. ač nevypadají jsou křehký . jedině něco velikostně podobné.Naše se 14 dní štěněte bála . ted jsou ok ale je vidět že štěně je mnohem akční než byla starší a neustále doráží ale velikostně to mají podobné, jen štěně má vyšší nohy takže se dámy srovnají .Nic velkého bych k naší nevzala, stačí blbě že švihne ocasem a letěla by přes celý pokoj

Přidejte reakci

Přidat smajlík