Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2017 13:45
michaela62

XXX.XXX.145.33

Dobry den/ahoj,
Asi pred mesicem se nasi fence udelal na srsti tmavy flek. Srst je na tom mite hrubsi a kratsi. Je to fenka yorksirskeho teriera,8 let.

27.3.2017 13:51
polárka.15

XXX.XXX.45.253

V takovémto případě na nic nečekejte a jděte k veterináři, dohady naprázdno co by to asi mohlo být jsou zcela bezpředmětné.

27.3.2017 13:55
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Ještě mě tak napadla jedna věc - může pod touto srstí je jaká? Svědí?

A je fena s PP? Než mně za tuto otázku ukamenujete, zkuste si nad tím zamyslet. Pes si může nést určitý pigment, který se projevil až nyní, stejně tak to může být žrádlem či nějaký dermatologický problém.

27.3.2017 20:35
michaela62

XXX.XXX.145.33

Kůže je stejna jak na celem tele. Nijak nesvedi, neboli nijak na to nereaguje. Je bez PP. Zradlo ma porad stejny. Asi to bude ten pigment ale pro jistotu nekam zajedeme. Dekuji za reakci.

28.3.2017 06:57
polárka.15

XXX.XXX.45.253

michaela62 napsal(a):
Kůže je stejna jak na celem tele. Nijak nesvedi, neboli nijak na to nereaguje. Je bez PP. Zradlo ma porad stejny. Asi to bude ten pigment ale pro jistotu nekam zajedeme. Dekuji za reakci.

Tak to může mít klidně genetikou a s tím nic nenaděláte. Uvidíte

28.3.2017 07:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

polárka.15 napsal(a):
Tak to může mít klidně genetikou a s tím nic nenaděláte. Uvidíte

Kdyby měla 8mi letá fenka PP tak by to taky bylo genetikou? Nebo byste měla jiný názor?

Accuracy

28.3.2017 08:39
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Fiona.Praha napsal(a):
Kdyby měla 8mi letá fenka PP tak by to taky bylo genetikou? Nebo byste měla jiný názor?

Mohlo by to být genetikou, ale ta pravděpodobnost je mnohem menší.

28.3.2017 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):

Myslím, že v tomto případě to bude jedno. Vypadá to jako nějaká hyperpigmentace, stejně, jako se děje u lidí. Když koukám na zbytek ostříhané srsti, tak tam jsou trochu tmavé puntíky vidět. Tady to vypadá, jako by se jen z nějakého důvodu shluknuly. Třeba nějaké malé poškození kůže, po očkování atd. Znám hodně lidí po úrazu hlavy, kterým na tom místě naopak rostou šedivé vlasy.

28.3.2017 17:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Myslím, že v tomto případě to bude jedno. Vypadá to jako nějaká hyperpigmentace, stejně, jako se děje u lidí. Když koukám na zbytek ostříhané srsti, tak tam jsou trochu tmavé puntíky vidět. Tady to vypadá, jako by se jen z nějakého důvodu shluknuly. Třeba nějaké malé poškození kůže, po očkování atd. Znám hodně lidí po úrazu hlavy, kterým na tom místě naopak rostou šedivé vlasy.

Já se na PP neptala, jen jsem se podivila dotazu polárky.

28.3.2017 21:58
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Fiona.Praha napsal(a):
Já se na PP neptala, jen jsem se podivila dotazu polárky.

Co se na tom podivujete?

28.3.2017 22:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

polárka.15 napsal(a):
Co se na tom podivujete?

Podivuji se tomu, že Vás zajímalo, jestli má fenka PP a chtěla jste, aby se zadavatelka u 8mi leté fenky zamyslela. Tak mne zajímalo, jaký byste měla názor, kdyby PP fenka měla.

29.3.2017 07:14
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Fiona.Praha napsal(a):
Podivuji se tomu, že Vás zajímalo, jestli má fenka PP a chtěla jste, aby se zadavatelka u 8mi leté fenky zamyslela. Tak mne zajímalo, jaký byste měla názor, kdyby PP fenka měla.

Názor by byl stále stejný jen bPP je možná další varianta, to je celé.

jolyha

29.3.2017 16:46
jolyha

XXX.XXX.229.101

Je to podle mne v místě, kam se dává očkování. Často se stane, že když se boulička po reakci na očkování vstřebá, vypadá stávající srst a začne narůstat nová. V dlouhé srsti byste si toho třeba ani nevšimli, v ostříhané ano. Srst pak může být trochu hrubší struktury a často bývá o pár odstínů tmavší. Podobné "fleky" vídám, když se k nám dostane na dočasnou dobu pesan se zaknocenější srstí. Poté co ostříháme, zůstanou občas místečka, kde srst z jakéhokoliv důvodu vypadala (zapaření pod "dredem", nějaká kudlibabka zamotaná v srsti, která dráždila a pesan si to rozškrabal, dravčíci nebo blechy, atd.) za pár dní je vidět, že začne dorůstat a většinou je hrubší a tmavší. Časem až odroste více se většinou vrátí k původní barvě a struktuře. Jediné, kdy jsem viděla, že flek jiné barvy a struktury zůstal nafurt, byl pes po operaci, kde mu kvůli destičce ke kauteru byla vyholena část srsti na zádech. Dlouho trvalo než začala růst znovu a pak už "na doživotí" psa měla tmavší barvu a hrubší strukturu. Byla škoda, že zrovna to byl pes, kde majitelé plánovali výstavy a dost jim to kazilo hodnocení...

Přidejte reakci

Přidat smajlík