kosáček
XXX.XXX.207.141
Dobrý den, co znamená když se mi skoro 2 letý pes(kříženec) ježí při hraní i s dobře známými fenami? Se psy se maximálně očuchá, občas zavrčí, ale jinak je v celku nekonfliktní.
Andrýsek3
napsal(a):
Určitě? Můj pes se ježí už od štěněte úplně na každého, a to si chce s každým hrát, ježí se když se bojí, když je vzrušený, když k němu nějaký pes/fena/štěně jde a je naprosto nekonfliktní. Asi bych to teda takhle nepaušalizovala.
Souhlas. Na samíkovi ježení poznat není, ale když tak pozoruju ostatní psy tak ano...ježí se prostě při vzrušení a je jedno, jestli od nervů či nějakého očekávání.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Andrýsek3
napsal(a):
Určitě? Můj pes se ježí už od štěněte úplně na každého, a to si chce s každým hrát, ježí se když se bojí, když je vzrušený, když k němu nějaký pes/fena/štěně jde a je naprosto nekonfliktní. Asi bych to teda takhle nepaušalizovala.
Neboli nervák
však co si představuješ pod pojmem "nervák"?
"ježí se prostě při vzrušení a je jedno, jestli od nervů či nějakého očekávání."
dtto
však co je "nějaké očekávání"...to nemá s nervy nic společného? s emocemi?
napsal(a):
Neboli nervák
"ježí se prostě při vzrušení a je jedno, jestli od nervů či nějakého očekávání."
dtto
No však neříkám, že to co psala Scylla není pravda jen, že mám také zkušenost, že některé psy vyvedou z míry, ano, nazvala jste věci pravým jménem - emoce.
napsal(a):
Neboli nervák
dtto
Mám slovo nervák spojeno s něčím negativním, tedy když někdo vyzařuje pozitivními emocemi a je šťastný, tak je taky nervák? Podle mě ne. A scylla podle mě myslela, tak že je to pes, který je nervní (nervózní, nevrlý) při střetnutí jiného psa. Ne tak jak jste to.napsala vy, tedy emotivní.