Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fialovopruhovaná

17.3.2017 23:39
Fialovopruhovaná

XXX.XXX.3.21

Ahoj, dneska jsem naší pejsánce čistila zuby a sundávala z nich povlak. Dostala jsem se až k takové poslední stolicčce, o které jsem dlouho ani nevěděla že ji má, protože je tak vzadu, že se tam pomalu nedá pořádně dostat. Už před několika měsíci jsem si všimla (to bylo poprvé co jsem ji "objevila"), že se dost viklá. Byla úplně prolezlá zubním kamenem nebo bůhví čím, ačkoliv pes vůbec nevypadala, že by jí to nějak vadilo. Každopádně jsem aspoň zjistila, proč jí tak táhne z tlamy. No nechtěla jsem to pokoušet a šla k veterináři. Ten se mi skoro vysmál, co je jako za problém, když teda psa zub nebolí, normálně žere a sám nebyl schopný ten zub ani nahmatat, takže mě dokonce podezříval že si vymýšlím.
Tak jsem to od té doby nějak neřešila. Teď jsem ale při čištění zjistila, že při manipulaci s tím kývajícím zubem teče z pod něj něco jako hnis. A že už se kýve tak, že se zepředu jakoby oddělil od dásně a je tam škvíra. Když jsem se toho zubu dotýkala, tak pes sebou občas mírně škubla, ale nevypadala, že by ji to nějak bolelo (jinak je to hrozná hysterka). Pořád normálně jí, nechová se nijak divně.
Skoro mě to láká jít k veterináři znovu, ale bojím se, že mě zas pošle do háje. Já to na jednu stranu chápu - dokud jí to nevadí, tak je hloupé ji kvůli trhání "zbytečně" uspávat a zatěžovat tím její organismus. Ale stejně ten pocit, že jí v tlamě hnije zub mi nedá spát. smajlík Opravdu jsem moc hysterická, nebo se to u psů fakt tolik neřeší? Jinak ten veterinář je hodně uznávaný, jezdí za ním i lidé z okolních měst a opravdu se vyzná. Může se stát něco hrozného, když to zatím nechám být? Díky moc... smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2017 23:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak zajeďte k jinému, oblíbenost vet nutně neznamená, že bude dobrý. Řešte to hned, zánět v dutině ústní může nadělat pěknou paseku. Pokud dojde k zákroku, žádejte inhalační anestezii.

18.3.2017 00:35
impact

XXX.XXX.54.225

Všechny tyhle hnijící věci v hubě sedají na srdce a další vnitřní orgány. Řešte to zavčasu, klidně běžte k jinému veterináři. Navíc ono to samo od sebe nepřejde, zánět dásní se bude šířit a čím déle to budete odkládat, tím to bude horší..

Přidejte reakci

Přidat smajlík