monroee
XXX.XXX.110.241
Dobrý večer. Potřebuji radu ohledně 3 letého pejska (Am. stafordšírká teriér).
Pejska máme od 2 měsíců. Žijeme v r.domě společně s tchýní, přítelem, tchánem a dědou.
Pejska jsem si přivezla a starali jsme se o něj tak nějak společně. Kvůli práci nemám tolik času na něj tak si spíše přivykl k tchýni která je celý den doma. Problém je v tom že tchýně ho bere jako miláčka a nedá na něj dopustit. Vadí ji i dělší procházka kyž jdu s ním (ona není moc pohyblivá ) ať se ''broučkovi'' nic nestane. Nehraje si sním, překrmuje ho dobrotkami v podobě salámů, zbytků jídla. Granule jsou až na posledním místě. Po snaze jsem to přestala řešit a teď je z něho bohužel bečka která se sice hýbe ale jakoby ztratil radost ze života. Furt polehává u televize s tchyni, navzájem spolu jedí.
Pes odmítá hraní si, je takový líný do toho. Jediné co ho baví je přetahovat se o předměty ale o to zachvilku ztratí zajem take. Rozhodla jsem se že to převeznu do svých rukou a potřebuju radu jak si k pejskovi najít cestu. Jak docílit toho aby se mu zvedla radost ze života. Na tohle plemeno je pes přesto nekonfliktní. Děkuji za rady.
Šárka.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokud je obézní, tak v první řadě zhubnout. Jestli je pes bečka, tak je pohyb při hře holt námaha. Můžete se domluvit s vet, aby vám napsal nějakou odstrašující zprávu nebo přímo dopis o možných fatálních následcích dosavadního životního stylu psa. To se pak možná tchyně chytí za nos, že "miláčka" svým jednáním naopak zabíjí.
Takhle jsem zapůsobila na mojí maminku. I když u nás to byla spíš prevence, vykrmit mi ho nestačila, zasáhla jsem včas. ;).
monroee
XXX.XXX.110.241
Děkuji za radu, to by mě nenapadlo s tím vetem ! Určitě zkusím, tomu snad už rozumět bude.
Jinak zhubnout si představuji takhle :1) Stravu mu dávat 3 x denně po dávkach napsaných na obalu granulí. Pokud nesní hned tak mu to vzít a dát až poté ? Problém je v tom že on si bude myslet že místo granulí dostane masíčko tak aby mi to neodmítal a neuškodil si tak že nebude jíst.
2) Chodit každý den na delší procházky, zkoušet s ním běhat. Nejlíp by bylo asi ve dvou s přítelem a pokusit se ho přemluvit aby si snámi hrál na hoňěnou.
3) Hrát tu dosavadní hru s hadrem a přetahovat se a tak by mohl zpevnit svalstvo.Chudákovi už nejdou skoro ani vidět svaly, což bývá u těhle plemen typické.
monroee
XXX.XXX.110.241
blackberry
napsal(a):
Pokud má opravdu nadváhu, tak bych ho po oteplení zkusila dostat do vody, ať plave. Pošetří si tak klouby a kila půjdou dolů.
Také není špatná svižná chůze/běhání do kopce.
Halvně mi přijde zajimavé to že jeho syn, kterému je 1 a pul roku má 30kg a ten náš 33 a přitom na pohled by jste tomu synovi řekli tak max 20. Vlastní ho dcera která se mu plnohodnotně věnuje a pes je od pohledu hubenější ale krásně mu jdou při každém pohybu vidět svaly.
monroee
napsal(a):
Děkuji za radu, to by mě nenapadlo s tím vetem ! Určitě zkusím, tomu snad už rozumět bude.
Jinak zhubnout si představuji takhle :1) Stravu mu dávat 3 x denně po dávkach napsaných na obalu granulí. Pokud nesní hned tak mu to vzít a dát až poté ? Problém je v tom že on si bude myslet že místo granulí dostane masíčko tak aby mi to neodmítal a neuškodil si tak že nebude jíst.
2) Chodit každý den na delší procházky, zkoušet s ním běhat. Nejlíp by bylo asi ve dvou s přítelem a pokusit se ho přemluvit aby si snámi hrál na hoňěnou.
3) Hrát tu dosavadní hru s hadrem a přetahovat se a tak by mohl zpevnit svalstvo.Chudákovi už nejdou skoro ani vidět svaly, což bývá u těhle plemen typické.
Jestli bude raději jíst normální jídlo, tak mu ho dejte - myslím tím normální psí jídlo, ne lidské, když granule nemá rád. V krmné dávce ne tučné maso, ale víc zeleniny a málo přílohy, aby šla váha dolů. S pohybem opatrně, pokud je opravdu tlustý, chtělo by to delší procházky hlavně po měkkém podkladu, aby si nenamáhal klouby tolik, běh a kopce až když něco shodí a nabere trošku kondičku.
monroee
napsal(a):
Halvně mi přijde zajimavé to že jeho syn, kterému je 1 a pul roku má 30kg a ten náš 33 a přitom na pohled by jste tomu synovi řekli tak max 20. Vlastní ho dcera která se mu plnohodnotně věnuje a pes je od pohledu hubenější ale krásně mu jdou při každém pohybu vidět svaly.
To je úplně normální - svaly jsou těžší než špeky.
Jaké má granule? Jinak jak píše scylla.
monroee
napsal(a):
Svaly jsou těžší jako tuk, proto to tak vypadá.
Najděte mu kamaráda, se kterým bude chtít běhat a hrát si. Hned to nebude, ale nějak začít musíte.
monroee
XXX.XXX.110.241
Děkuji všem za rady
Jenom bych si chtěla upřesnit normalní strava pro psa a ne pro člověka - to znamená že maso tepelně upravit můžu ale jen vařit a ne smažit ? Nebo ještě lépe syrove ?
Nejsem si jistá jestli bude zrovna hltat zeleninu ale zkusím to.
monroee
napsal(a):
Děkuji všem za rady
Jenom bych si chtěla upřesnit normalní strava pro psa a ne pro člověka - to znamená že maso tepelně upravit můžu ale jen vařit a ne smažit ? Nebo ještě lépe syrove ?
Syrové nebo vařené, každému psovi sedí něco jiného. Zeleninu nastrouhejte nebo nasekejte velmi najemno a s masem zamichejte. Ale pokud není na syrové maso zvyklý začněte pomalu.
monroee
napsal(a):
Děkuji všem za rady
Začíná se většinou mletým syrovým masem, do toho strouhaná zelenina a nějaké lehčí příloha, po které nepřibere, pak nemleté a zeleninu a tak. Většinou se začíná mrkví a zelenými saláty, to psi nejlépe žerou.
Já bych lidi co tak ohavně překrmují psy až z nich maj bečky bez života trestala stejně jako ty co je týrají hladem.Máme to podobné se psem naší babičky, je mi ho líto a nic s tím nenadělám, pes už při sebemenší hře nemůže dýchat, zřejmě má už z toho vážné problémy a to jsou mu teprv 4 roky.Sebrat jí ho nejde a jinak přesvědčovat sem zkoušela už stokrát
monroee
napsal(a):
Děkuji všem za rady
Pokud tu zeleninu chvíli povaříte v nesoleném vývaru, tak by jí měl schroustat s nadšením.
sh
XXX.XXX.95.70
A přílohy nemusíte dávat vůbec, jen maso+zeleninu občas žloutek, jogurt, tvaroh, i v tomhle se může tchýně vyřádit s krmením, ale bude to zdravé.
Já svého taťku taky musela postrašit veterinářem, ten u naší starší fenky říkal, že má náběh na cukrovku, ale zatím v pohodě a já to taťkovi podala jako, že ji silně hrozí cukrovka, od té doby neměla jediný piškot nebo salám
sh
XXX.XXX.95.70
Jinak s tím hraním to může být horší, tchýně se možná stala absolutním středem vesmíru a proto chce být jen u ní a nebude mít chuť na nic jiného.
sh
XXX.XXX.95.70
rapotacka11
napsal(a):
Není to jeho vina .
Není, ale určitě se nebránil