Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2017 18:15

Ahoj, moc se nám líbí kanadský retrívr a čestný strakatý pes (dlouhosrstý) a nemůžeme se mezi nimi rozhodnout. Také bydlíme u řeky, a retrívr miluje vodu, u toho by nebyl problém, ale strakáč-nikde jsem nic nenašla, nechci aby se ve vodě třeba rychle podchladil atd. Byla by docela nevýhoda aby se nemohl ve vodě cachtat. Taky jsem psa nikdy neměla, tak který je lépe cvičitelný? A máme dvě kočky-který se k nim více hodí?
Jakého byste mi doporučili?

15.3.2017 08:06
inusanka

XXX.XXX.98.58

Pro začátečníka snad spíš ten strakáč, ovšem záleží to také na tom, kolik času mu hodláte věnovat, zda budete chodit na cvičák, nějaké ty aktivity a podobně.
S kočkama musíte štěně naučit, kočky musí mít možnost se někde ukrýt, být v bezpečí, jinak není to o plemenu, tři psi stejného plemene ve stejném prostředí a každý se choval ke kočkám jinak.

15.3.2017 09:36

Všichni retrievři jsou lovečtí psi. Sice se budou rádi cachtat, ale to jim ke spokojenosti nestačí. Jsou to psi vyšlechtění na práci. Mají spoustu temperamentu, jsou neúnavní a pokud nezaměstnají hlavu vybijí svojí energií demolicí zahrady, bytu apod. Jelikož jsou to lovečtí psi, soužití s kočkami také vždycky nemusí být ideální. Pokud jste psa nikdy neměla, retrievři jsou sice cvičitelní, ale také hodně inteligentní a tvrdohlaví. Vycvičený retriever je dokonalost sama, ovšem u běžných lidí se spíš stále setkávám s nezvládnutými šílenými psy do čehož se jejich povaha při nesprávném vedení snadno zvrtne. Jako začátečnici bez pracovních ambicí bych spíše doporučila toho strakáče. nevidím důvod proč by si neměl rád zaplavat, když bude chtít. A zas nevidím důvod proč by se měl cachtat v řece stále, chcete psa nebo kapra

Přidejte reakci

Přidat smajlík