putie
XXX.XXX.203.216
Dobrý den.Naše štěně často kouše do rukou.Někdy na nás i skáče a zakousává se do ní.Chápu, že je to ještě štěně, jde mi o to aby mu to nezůstalo i do dospělosti.Nabídneme mu hračku, ale po chvilce ho přestane zajímat a snaží se dostat k nám a opět nás kousat do ruky.Také máme problém s tím, že když ho jdeme vyvenčit a uvidí psa či dítě, snaží se k němu dostat a hrát si.Tahá na vodítku a chce tam běžet.Snažím se ho zklidnit, ale není to snadné, ještě chvilku potom trvá, než se uklidní.Kdyby nebyl na vodítku, byl by to problém.Jak to řešit?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kousání do rukou každého mého psa časem přešlo...ať už jsme se tomu snažili nějakým způsobem zabránit...odnaučit a nebo (v případě mojí nynější feny) prostě vydržet a štěně umazlit...
Tahání na vodítku netoleruji, už od malička, jakmile štěně zvládá vodítko, tak okamžitě učím netahat, u temperamentního štěněte je to hodně o trpělivosti, já zastavím a stojím, z kraje se třeba stane, že ujdeme během půl hodiny třeba pár desítek metrů...je mi jedno, jestli jde štěně přede mnou, jestli je vodítko povolené nebo napnuté, ale nesmí tam být tah...když štěndo pochopí, co po něm chci a tahá jen někdy, tak upozorním povelem, pokud nezabere, tak opět stojíme...
Pokud se chtělo dostat ke psu, tak si štěndo "muselo" sednout a mohlo za psem vyrazit také až po povelu...povely zůstaň, sedni a pod. už zná z domova, třeba když čeká až připravím jídlo, tak musí taky vydržet v klidu...ale nejsem kynolog, každý pes-štěně je trochu jiný, na každého platí něco trochu jiného, tak se většinou řídím selským rozumem...
Kousání do rukou se mi vždycky povedlo zabránit tím, že jsem štěndu narvala do huby hračku, se kterou jsem škubala, tahala se s ním o ni, točila s ní kolem sebe, aby ji muselo honit atd. Že mu hračku jen strčíte, rozhodně neznamená, že ho bude bavit, respective: mí psi byli celkem nehračkoví, hračky je moc nezajímaly, takže jen tohle vedlo k odpoutání jejich pozornosti od rukou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Nevím co máte za psa, ale naši psi to časem přestali dělat sami, teď je to takový žužlóň tak má prostě trochu právo žužlat a štipkat.Jinak bitkaření u nás zůstalo, strašně ráda se peru se svými psi, jdu za nima na zem a už máme naučený taový ten pohled "výzva k bitce" si vždycky kleknu a upřeně čumím s podsazenou hlavou přímo na psa, ten se za chvíli otočí, pohled oplácí, začne vrtět špičkou ocasu a jde se do faitu prde-l jak sviňa jak poskakují a přetláčíme se, jsme do sebe zaklesnuté ramenama a hrudníkama, ta mi žužle ruky, (jakože mi je ukousne) a já jí zas ožírám uši u toho řev jak kdyby se tam rvali lvi prostě paráda a když už nechci, řeknu "dost" narovnám se, pes si sedne, dáme si pusinku a vše je ok, já bych psa neodnaučovala úplně, aby prostě nijak pána nežužlal, třeba jedna moje fenka dělá na procházce to, že jde vedle mě a jemně mě štipká do prstů na ruce, prostě je to projev, "jsem tu s tebou" psi jsou hodně kontaktní, pochopte je a buďte trochu jako oni, je to super, užívám si život se psy, zjišťuji že se psy je mi mnohem lépe než s některými lidmi. čím víc si se svým psem budete hrát, tím větší pouto a důvěra mezi vámi bude.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím co máte za psa, ale naši psi to časem přestali dělat sami, teď je to takový žužlóň tak má prostě trochu právo žužlat a štipkat.Jinak bitkaření u nás zůstalo, strašně ráda se peru se svými psi, jdu za nima na zem a už máme naučený taový ten pohled "výzva k bitce" si vždycky kleknu a upřeně čumím s podsazenou hlavou přímo na psa, ten se za chvíli otočí, pohled oplácí, začne vrtět špičkou ocasu a jde se do faitu prde-l jak sviňa jak poskakují a přetláčíme se, jsme do sebe zaklesnuté ramenama a hrudníkama, ta mi žužle ruky, (jakože mi je ukousne) a já jí zas ožírám uši u toho řev jak kdyby se tam rvali lvi prostě paráda a když už nechci, řeknu "dost" narovnám se, pes si sedne, dáme si pusinku a vše je ok, já bych psa neodnaučovala úplně, aby prostě nijak pána nežužlal, třeba jedna moje fenka dělá na procházce to, že jde vedle mě a jemně mě štipká do prstů na ruce, prostě je to projev, "jsem tu s tebou" psi jsou hodně kontaktní, pochopte je a buďte trochu jako oni, je to super, užívám si život se psy, zjišťuji že se psy je mi mnohem lépe než s některými lidmi. čím víc si se svým psem budete hrát, tím větší pouto a důvěra mezi vámi bude.
Teda, přesně tak to funguje u nás doma. A to bude mojí feně 6 let. Je to žužla od mala, v pubertě to bylo hrozné, měla jsem dorvané bundy, svetry všechno. Třeba sedím, ona přijde a celou mě oštipkává, když ji hladím, tak žužlá do dneška. Je to přesně ta situace jak popisujete. V létě, když nosím trika s krátkým rukávem, tak se i kolikrát stydím, mám modřiny na rukách a lidi koukají blbě. kašlu na ně, nejsem vystajlovaná Barbie.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Teda, přesně tak to funguje u nás doma. A to bude mojí feně 6 let. Je to žužla od mala, v pubertě to bylo hrozné, měla jsem dorvané bundy, svetry všechno. Třeba sedím, ona přijde a celou mě oštipkává, když ji hladím, tak žužlá do dneška. Je to přesně ta situace jak popisujete. V létě, když nosím trika s krátkým rukávem, tak se i kolikrát stydím, mám modřiny na rukách a lidi koukají blbě. kašlu na ně, nejsem vystajlovaná Barbie.
Taky tak, když psy drbu jakože drbu i proti růstu chlupů tak mě většinou začnou "vybleškovávat" ruku, občas štípnou že mám modřinku, dělají to těma předníma zoubkama mezi špičákama, tak já ruce neřeším, mám je dojizvené od papouška, který si hraje ještě snad hůř než pes zvlášť když se mi na ruce přes drápy přetočí vzhůru nohama a jakože se bude houpat samozřejmě je nutné aby pes poznal hranice, a to se musí od mala vymezovat, ale pokud mě to nebolí, tak to neřeším, naše malá CC má teď 5 měsíců a každý večer usíná s mojí pěstí v hubě ale je to na cvrknutí, vždycky mi strčí jazyk mezi prsty a lechtá na dlani jazykem a žgryndá mi do dlaně no a s deseti letou bullkou, to jsou bitky, že se honíme, skočíme do postele, tam se meleme, já jí třeba nohou žduchnu dolů ona na mě zas skočí s válečným pokřikem se na sebe vrháme kdyby nás nědo slyšel musí si myslet že mě tam ti psi žerou no a třetí fenka, ta prostřední (8let) tak ta je jen na pusinky, a na jemné kousání, ta mě oštipkává venku prsty a vybleškovává, ale žádný mega útok s řevem od ní neznám, je hodně při zemi.
já mám teda spíš olizu. Ale bitky s ní miluju Nejradši se pereme na prochajdě o míčky na sňůře a je to divadlo pro okolí, visí na mě zaklesnutá packama, vrčíme na sebe, já ji prstama "koušu", přepadává mě zezadu, když míček vybojuje stejně mi ho vmáčkne do ruky s výrazem "pojď na druhý kolo" .
Je teda pravda, že v tuhle chvíli mám na jednom stehně 3 a na druhém asi 6 modřin, ale to je mi fuk. Jen doufám, že do pondělí vyblednou, jdu na preventivní prohlídku tak aby si nemysleli něco o domácím násilí
Taky s mýma obludama "bojujeme" a i když se snaží býti opatrnými, tak se to neobejde bez škrábanců a modřin na mé straně...kolikrát vypadám jako oběť domácího násilí...
My děláme něco jako Attila...já na všechny čtyři a hurá na to, řev neuvěřitelnej, myslím, že kdyby v tu chvíli přišel někdo nezasvěcenej, tak si bude myslet, že mě pesani porcujou zaživa ...ale za ty jejich šťastný a nadšený výrazy to prostě stojí...