Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
Krásné sobotní odpoledne,
zjistila jsem že na uchovnění cane corso potřebuji akorát rtg kyčlí a ty samozřejmě musí být v pořádku, jinak nic to je všechno. Včera jsem se bavila s chovatelkou z polska a ti dělají ještě testy psychicznie, pes musí zůstat vyrovnaný v různých situacích, při střelbě, různých překážkách, davem lidí atd... Chtěla bych s naší mladou projít vše co půjde, budu zkoušet složit i ZZO ikdyž je nepotřebuji, ale nemůžu si za boha vzpomnět jak se u nás říká těm psychologickým testům, dělají se u nás vůbec? Nebo střelba a bič jsou jen součástí obran? Co všechno můžu s molossem projít? Myslím tím, co se hodí pro cc, na agility a jiné moc nejsem
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zjistila jsem že na uchovnění cane corso potřebuji akorát rtg kyčlí a ty samozřejmě musí být v pořádku, jinak nic to je všechno. Včera jsem se bavila s chovatelkou z polska a ti dělají ještě testy psychicznie, pes musí zůstat vyrovnaný v různých situacích, při střelbě, různých překážkách, davem lidí atd... Chtěla bych s naší mladou projít vše co půjde, budu zkoušet složit i ZZO ikdyž je nepotřebuji, ale nemůžu si za boha vzpomnět jak se u nás říká těm psychologickým testům, dělají se u nás vůbec? Nebo střelba a bič jsou jen součástí obran? Co všechno můžu s molossem projít? Myslím tím, co se hodí pro cc, na agility a jiné moc nejsem
Já myslela, že ty "psychologický" testy jsou testy povahy, ale nevim.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To bývá povahové test, jež bývá u daných plemen součástí bonitace.
Koukám jak puk, že u CC není ani ta bonitace povinna, buď výstava či bonitace...to teda čučim. To bych u velkych plemen nečekala... viz http://canecorsoklub.cz/podminky_chovnosti.htm
Bič bývá u obran. Střelba myslím běžně asi ne krom přímo na zkouškách ? Juknete do zkušebních řádů. Asi nebude od věci složit základní zkoušky včetně obran. Ale fakt čučim, že mollos a bez zkoušky povahy a klasického změření na bonitaci... :o.
"Chtěla bych s naší mladou projít vše co půjde, budu zkoušet složit i ZZO...Co všechno můžu s molossem projít?"
sportovní kynologii...ale takové přivolání "ke mně" už sis hezky zkazila
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
napsal(a):
"Chtěla bych s naší mladou projít vše co půjde, budu zkoušet složit i ZZO...Co všechno můžu s molossem projít?"
sportovní kynologii...ale takové přivolání "ke mně" už sis hezky zkazila
Ale houbelec nezkazila, ke mě chodí jen u toho dělá alotrie, což zatím dělalo každé štěně co jsme měli tak do půl roku, ale valibuk je, to jo, mrcha pelešivá
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
lavacca
napsal(a):
To bývá povahové test, jež bývá u daných plemen součástí bonitace.
Koukám jak puk, že u CC není ani ta bonitace povinna, buď výstava či bonitace...to teda čučim. To bych u velkych plemen nečekala... viz http://canecorsoklub.cz/podminky_chovnosti.htm
Bič bývá u obran. Střelba myslím běžně asi ne krom přímo na zkouškách ? Juknete do zkušebních řádů. Asi nebude od věci složit základní zkoušky včetně obran. Ale fakt čučim, že mollos a bez zkoušky povahy a klasického změření na bonitaci... :o.
Tak pod ČMKCC nikdy nepůjdu, kdyby byl jediný v ČR tak radši psa ani neuchovním, ale přemýšlím právě nad moloss klubem.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
Když to tak shrnu, tak vlastně cokoliv co budu mít navíc je pro naše dobro...
Hmn- jestli složíme někdy ZZO tak se vychválím, jestli ne, už se nikdy neozvu ostuda
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
kanikářka
napsal(a):
A co Vám tak vadí na ČMKCC?
To že téměř nedbají na zdraví tohoto plemene, to mi vadí a hodně.
CC lze v CR chovat pod 3 kluby, podminky uchovneni jsou vsude stejne.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
Scylla, Petrahei a Kanikářka, nechci se bavit o klubech, sama ještě nevím zda půjdu pod moloss klub nebo klub málopočetných dogovitých plemen, chci se bavit o tom, jaké možné využití je vhodné pro CC jestli pod nějakým klubem někdy budu nebo ne, je moje věc.
Scylla zatím nevím kde úplně špičkově dbají na zdraví plemene, jestli takový klub někdy najdu, dám vědět.
Momentálně to ale asi funguje tak, že v klubu jsou dvoji, fér chovatelé kterým na psech záleží a pak przniči, co na zdraví nehledí a kryjí jak mají asi zrovna náladu. Nechci tady ale nikoho napadat, nebo špinit. Ale ČMKCC se mi nelíbí, toť můj pohled na věc.
Rád bych reagoval na téma- zadání je jednoduché.
co se zkoušek týká, jsou neomezené možnosti pro vás - pro skládání zkoušek našeho národního řádu, nebo mezinárodního nebo jednoty nejsou rozdíly jestli máte CC nebo NO... Prostě máte volnou ruku.
Ideální je samozřejmě členem výcvikového kynologického klubu - (i když ke zkouškám vás pustí i na základě členství v chovatelském klubu).Ale někde asi trénovat budete muset. Chov kluby které zmiňujete jsou kluby chovatelské - a podmínky v ČR MUSÍ! být stejné - t.j. musí se respektovat. takže i málopočetní i MC i spec.klub CC musí "tolerovat " ty, co se rozhodnou chovat na 3/3 DKK a VD z výstavy.To je naprosté minimum a opravdu bohužel místo k chovu na čemkoliv a vypadajíc i jako jedinec jiného plemene, což je nejvíce vidět na českých výstavách. O tom, jakou dělá osvětu v chovu ten či onen klub se dá rozhodně lépe orientovat - co vím tak málopočetní ani MC nedělejí v tomto ohledu vůbec nic. A je to logické - dalších 25 plemen jsou na tom stejně.
jednodušeji: zastřešte své vydávání PP kdekoliv, dokažte sama za sebe, jako solidní majitel či chovatel, že jste v daném plemeni udělala maximum pro zlepšení zdraví, exteriéru a povah a tím inspirujte a motivujte své okolí. Třeba někoho strhnete na svou stranu.PŘEJI VÁM V TOM PEVNÉ NERVY.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zjistila jsem že na uchovnění cane corso potřebuji akorát rtg kyčlí a ty samozřejmě musí být v pořádku, jinak nic
ale nemusí - chovat si klidně můžete i na zvířatech s DKK 3/3.