Fena z útulku- přivolání

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lump123

8.3.2017 14:03
lump123

XXX.XXX.212.106

Dobrý den,

máme asi 2letou fenu (pravděpodobně má cosi z čivavy, ale těžko říct) z útulku, u které nám dalo hodně námahy jí vysvětlit, že jí neublížíme než si na nás zvykla a stala se z ní závislačka (lidí se bála jako čert kříže). Problém ale nastává jakmile ji chceme přivolat ze zahrady domů, přiběhne zrovna podle toho jakou má náladu (alespoň to tak vypadá). Stává se, že když na ni zavoláme, tak se sice zastaví a koukne na nás, ale pak se jakoby neslyšela otočí a odchází jiným směrem než jsou dveře. Moc dobře ale ví, co po ní chceme. Pokyny typu sedni, nebo lehni jsme vzdali po tom, co nám dala jasně najevo, že jakákoliv námaha za pamlsek nestojí a raději se odebere z místnosti. Jinak je to mrška hravá a zlatá, jenom ta její tvrdohlavost je někdy unavující:D

Existuje prosím pro tento případ nějaká rada?

předem děkuji..

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2017 14:29

lump123 napsal(a):
Dobrý den,

máme asi 2letou fenu (pravděpodobně má cosi z čivavy, ale těžko říct) z útulku, u které nám dalo hodně námahy jí vysvětlit, že jí neublížíme než si na nás zvykla a stala se z ní závislačka (lidí se bála jako čert kříže). Problém ale nastává jakmile ji chceme přivolat ze zahrady domů, přiběhne zrovna podle toho jakou má náladu (alespoň to tak vypadá). Stává se, že když na ni zavoláme, tak se sice zastaví a koukne na nás, ale pak se jakoby neslyšela otočí a odchází jiným směrem než jsou dveře. Moc dobře ale ví, co po ní chceme. Pokyny typu sedni, nebo lehni jsme vzdali po tom, co nám dala jasně najevo, že jakákoliv námaha za pamlsek nestojí a raději se odebere z místnosti. Jinak je to mrška hravá a zlatá, jenom ta její tvrdohlavost je někdy unavující:D

předem děkuji..

Známe-máme...
pro okamžité přivolání ze zahrady nevolám "ke mně!...domu!" a podobné nezajímavé nesmysly...volám "svačinááá..." pesani jsou doma okamžitě, dostanou piškotek a spokojenost na všech stranách (akorát sousedi si myslej, že svačinujeme tak 5x denně

Prostě každý pes poslouchá na slovo, ale člověk musí vědět na jaký ...musíte vymyslet nějaký způsob jak na ní...já bych zkusila třeba místo volání zapískání pískací hračkou a pak hra s ní (jestli na to je) nebo něco podobného, co se dá později spojit s povelem...neznám vaší feňulku asi nejlíp odhadnete kvůli čemu je ochotná k vám přijít...

lump123

8.3.2017 14:39
lump123

XXX.XXX.212.106

To je ten problém. Chová se jak kočka akorát v psím těle :D Už mě napadá jen abraka-dabra :D Ale děkuji, alespoň vim, že takový problém nemám jen já. Přitom máme ještě jacka-russela a ten funguje naprosto v pořádku, jde jí příkladem, ale ona je prostě ženská a musí mít náladu :D.

8.3.2017 18:06

lump123 napsal(a):
To je ten problém. Chová se jak kočka akorát v psím těle :D Už mě napadá jen abraka-dabra :D Ale děkuji, alespoň vim, že takový problém nemám jen já. Přitom máme ještě jacka-russela a ten funguje naprosto v pořádku, jde jí příkladem, ale ona je prostě ženská a musí mít náladu :D.

To máte někdy vidět mojí feňuli, když má rozvernou náladu...přijde zastaví se 3 metry od dveří a kouká..."Sárino, pojď domů!"...fena stojí a kouká na mě s výrazem "a co asi tak uděláš, když nepudu?"..."Sárino, já si pro tebe dojdu a uvidíš ten mazec!"...a popojdu směrem k ní...feńule odskočí, v očích má šibalský výraz "budeme se honit?"..."Tak jak chceš...zůstaň si venku" a zavřu dveře...no samozřejmě, že je hned otevřu, protože potřebuju, aby šla dovnitř, v domění, že si to fena rozmyslela...nerozmyslela, stojí a vyčkává, co já na to...no prostě někdy jsou pesani na zabití...
Pokud nechcete dopadnout jako já, tak doporučuju důslednost a trvat na splnění povelů...

8.3.2017 18:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lump123 napsal(a):
Dobrý den,

předem děkuji..

Závislák, kterého nezajímá panička a při náznaku nějakého kontaktu radši odchází z místnosti?
Neodporuje si to trošku?

8.3.2017 21:04

Tak tomu se musí jedině telefonovat.

9.3.2017 06:35

"Existuje prosím pro tento případ nějaká rada?"
Ano, existuje - naučit ji přivolání. Normálně a pořádně.

Hudba

12.3.2017 21:51
Hudba

XXX.XXX.149.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Existuje prosím pro tento případ nějaká rada?"
Ano, existuje - naučit ji přivolání. Normálně a pořádně.

To byla rada nad zlato!

13.3.2017 06:55
scylla

XXX.XXX.150.32

Hudba napsal(a):
To byla rada nad zlato!

Jediná funkční.

Přidejte reakci

Přidat smajlík