Milena Procházková
XXX.XXX.168.1
Dobrý den,
mám doma téměř 7měsíční fenku Stafordšírského bulteriéra. Poslední noci jsou hodně divné. Kolem osmé večer jdeme každý den spát, malá se probudí vždy kolem půlnoci a chodí po bytě celé hodiny. Klapot drápků nás vždy probudí, a tak vždy pro ni dojdu a vezmu ji k sobě do postele, aby se ostatní členové rodiny vyspali. V noci naspí tedy maximálně 4 hodiny. Nutno podotknout, že přes den spí také minimálně a o zábavu má rovněž postaráno, každý den podnikáme dlouhé procházky, hrajeme si s ostatními psy, cvičíme, a tak má i dostatek pohybu, kolikrát bych řekla, že i přebytek. Přijdeme z venku domů a na cca 10 minutek vytuhne. Jenže pak je zase až moc hyperaktivní. Já to chápu, tohle plemeno je velice temperamentní, už jsme měli před ní 2 staffbulíky, ale ani jeden z nich se nikdy tak nechoval. Poslední 3 noci, krom chození po bytě, začala ještě vytahovat a zatahovat jazyk ven. Špatně se to popisuje, neolizuje se a ani se neochlazuje. Jen prostě vytahuje a zatahuje jazyk, jako by u toho i polykala sliny, vydává opravdu divné zvuky. Dnes v noci se dokonce i pozvracela. Nejprve začala dělat to s tím jazykem, spolykala sliny a vzápětí začala „pumpovat“ a všechny sliny mi vyzvracela do postele. Možná se to někomu může jevit jako banalita, ale já z toho mám opravdu divný pocit. Navíc se mi to i velice těžce popisuje, tak snad mě ostatní pochopí.
Dalším naším problémem je to, že od malička máme problém s jídlem. Začalo to už u malého štěňátka, kdy nám chovatelka tvrdila, že je štěňátko naučené na granule, nebylo. A tak jsme ho na ně pomalu navykali. První dny nám vůbec nechtěla granulky jíst. Ani s vývarem, lososovým olejem, sardinkami, masem, prostě s ničím. Nakonec ale už měla takový hlad, že granulky začala baštit, pouze ale s kvalitní konzervou přímo od veterináře. Nutno podotknout, že nám shodila téměř 0,5 kg, což bylo na 3,4 kg štěně relativně hodně. Takto jsme krmili asi měsíc, pak se rozhodla, že nás opět vyzkouší. Snažili jsme se ji nechat vyhladovět, ale nevydrželi jsme to. Týden nevzala granule do pusy. A tak jsme povolili a pozvolna přešli na BARF v domnění, že to tak pro psa bude lepší a přirozenější. Ještě před cca 2 týdny nebyl žádný problém, ale už opět nevezme do pusy nic. Ani BARF, ani granule, ani konzervu ani nic jiného. Přejedená být nemůže. Stravu má pestrou, každý den dostávala čerstvé maso, zeleninu, ovoce mnoho dalšího. Teď váží cca 10 kg, zdá se mi nyní docela hubená. Já nemám to srdce nechat ji hladovět, snažím se ji i krmit rukou, ale nepomáhá to. Nechci, aby vyhladověla, však je to ještě štěně a to potřebuje růst a sílit.
A tak se ptám, zažil/zažíváte jste někdo něco podobného? Já jsem poslední dny opravdu zoufalá a nevyspalá. Nejenže malá nespí, o nocích dělá zvláštní věci, ale teď už ani nejí. Veselá je stále, není apatická. U veterináře také nezjistili nic.
Za Vaše rady a názory předem děkuji, snad jsem to v kostce tak nějak popsala srozumitelně, i když nevím, nevím...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Na nic bych nečekala a jak píše scylla ihned k vetovi na podrobné vyšetření, když ten váš nic nenašel...může to bejt blbost, ale taky ne a pak to klidně může tak daleko, že o fenu přijdete...
scylla
napsal(a):
Pročí píšete na internet a nejdete k dobrému veterináři na podrobné vyšetření. Vaší čubině je v noci evidentně špatně, takže to chce veta. Mimochodem, nechat vyhladovět štěně je hnus.
Souhlasím, myslím, že jí něco v jídle nesedí a je jí blbě. Nemyslím si tedy úplně, že vet na to přijde, protože zkušenosti, co se týče vetů a krmení mám úplně jiné, ale snažila bych se o tom popřemýšlet. Změnilo se v krmení, od doby tohohle chování něco? Jiné maso, jiná příloha, jiné granule, něco nového...? Syrové-vařené?
Taky bych pro jistotu nechala udělat sono. Když něco vadí v žaludku, tak se to projeví většinou v noci.
Milena Procházková
XXX.XXX.168.1
Na internet píšu právě proto, protože jsem už u dobrého veterináře byli. Chtěla jsem jen zjistit, zda někdo nemá podobné zkušenosti. Na vyšetření jsem s malou byla, sono jsme absolvovali, rtg též, pro jistotu jsem nechala vyšetřit i stolici, ještě čekám na výsledky krevních testů. Prozatím vše bez nálezu, žaludek v pořádku, až jsem si připadala jako blázen. Ale mně se to prostě stejně nezdá, takhle se nikdy nechovala. Hárání mě také napadlo, ale nezdá se mi, že již ten čas nastal. Uvidíme, kéž byste měla pravdu. Co se týče krmení, tak v tom se nezměnilo nic, je naučená na syrové maso, u kterého střídáme pořád ty stejné druhy, které má ráda, k tomu příloha (většinou rýže, těstoviny) a zelenina (mrkev, červená řepa, listová zelenina,...), občas přidám lososový či jiný olej nebo pivovarské kvasnice.
To polykání slin a chození není nic jiného než nevolnost.
Iliena
napsal(a):
Čistě ze zvědavosti, máte nějaký tip co by to mohlo být, když jsou zatím testy v pořádku?
To jídlo. Zkusila bych vynechat úplně přílohy..v prvé řadě. Můžou to být ty těstoviny, bohužel hodně psům nesedí ani rýže. Samozřejmě to může být úplně něco jiného, třeba jen některý druh zeleniny, ale to bude pak složitější bádání. Začala bych prostě tím nejjednodušším a to těma přílohama.
lesnížínka
napsal(a):
To jídlo. Zkusila bych vynechat úplně přílohy..v prvé řadě. Můžou to být ty těstoviny, bohužel hodně psům nesedí ani rýže. Samozřejmě to může být úplně něco jiného, třeba jen některý druh zeleniny, ale to bude pak složitější bádání. Začala bych prostě tím nejjednodušším a to těma přílohama.
No jo, stafbulík. Alergie nebo intolerance? To by možná chtělo jeden úplně jiný druh masa a jednu přílohu.
Iliena
napsal(a):
Čistě ze zvědavosti, máte nějaký tip co by to mohlo být, když jsou zatím testy v pořádku?
Cokoliv, co není vidět na sonu či rtg
Ne, fakt. Když člověku něco nesedne a je mu pak blbě jak psovi, rtg ani sono by u něj taky nic neukázalo.