Aneta a Dessa
XXX.XXX.247.114
Dobrý den,
před krytím mé feny jsem jí dávala dělat výtěr na bakterku a byla ji nalezena bakterie escherichia e coli haemolitika. Udělali jsme citlivost na antibiotika a nasadili jí je. Fena dostávala ATB celkem 20 dnů, z toho asi 5 dnů ještě po nakrytí. Fena zabřezla a nemá žádné problémy.
Chtěla jsem jí dát udělat kontrolní výtěr ještě jednou, ale veterinář mi řekl že je to zbytečné. Že když dostávala ATB citlivá na tuto bakterii tak je určitě přeléčena.
Stejně mě to ale vrtá hlavou zda je riziko že fena přeléčena není? Nechci aby mi štěňata po narození zemřela. Dá se s tím ještě něco dělat?
Jinak fena nemá žádné problémy, ale dávám jí i doplňky stravy jako multivitamin a betakaroten. Předem díky za vaše názory.
Aneta a Dessa
XXX.XXX.203.244
A lze pro to ještě něco udělat? Nebo neni tu někdo kdo s tím už měl zkušenost? Dnes jedu za jiným veterinářem. Kdybych věděla co přesně je to za bakterii tak fenu krýt nebudu. Veterinář mi řekl že je to běžná bakterie a že můžeme fenu v klidu nakrýt. Tak jsme jeli a vytištěný výsledek bakterky mi dal až poté. Když jsem si pak něco o tom hledala tak jsem zjistila že štěňata se mohou v porodních cestách nakazit a zemřít.
barunka 57
XXX.XXX.19.251
Stalo se nám také, o malé jsme přišli.Veterinář nasadil marbocyl, je to ok.Fenku jsme si nakazili psem při krytí.
Tohle všecho jsou běžné bakterie z prostředí a vše je věc imunity feny, zdravá fena s dobrou imunitou ochrání sebe i štěnata a vše proběhne bez sebemenších problému.
Pokud fena nemá žádné potíže tak s březí fenou nejezděte po kdejakých čertech tímto ježděním po ruzných vetech a stresem jí uškodíte.
Aneta a Dessa
XXX.XXX.247.114
barunka 57
napsal(a):
Stalo se nám také, o malé jsme přišli.Veterinář nasadil marbocyl, je to ok.Fenku jsme si nakazili psem při krytí.
Díky za vaši reakci.
Aneta a Dessa
XXX.XXX.247.114
ivulka2
napsal(a):
Tohle všecho jsou běžné bakterie z prostředí a vše je věc imunity feny, zdravá fena s dobrou imunitou ochrání sebe i štěnata a vše proběhne bez sebemenších problému.
Pokud fena nemá žádné potíže tak s březí fenou nejezděte po kdejakých čertech tímto ježděním po ruzných vetech a stresem jí uškodíte.
Děkuji za informaci. K jinému vetovi jedu bez feny, jen na konzultaci. Zajímá mě více názorů. Takže nejlepší teď je jí zajistit pohodové zázemí a nechat to na ní, jak se s tím popere.