Zdravim všechny a prosim o názor.Muj Bertik 13 letý kříženec mi ted asi měsíc zacal dělat něco co nechápu, spi se mnou v posteli a občas si v noci sedne az skoro mi na hlavu a dýchá jako kdyby běžel nebo mu bylo horko a to trva asi 2min přibližně a neni to kazdou noc pak si treba jde lehnout na zem a uz je v klidu i na posteli spi v pohodě tak nevim co to může znamenat dekuji za nazory G.
Gabriela111
napsal(a):
Zdravim všechny a prosim o názor.Muj Bertik 13 letý kříženec mi ted asi měsíc zacal dělat něco co nechápu, spi se mnou v posteli a občas si v noci sedne az skoro mi na hlavu a dýchá jako kdyby běžel nebo mu bylo horko a to trva asi 2min přibližně a neni to kazdou noc pak si treba jde lehnout na zem a uz je v klidu i na posteli spi v pohodě tak nevim co to může znamenat dekuji za nazory G.
Je starý, takže se nabízí srdeční nedostatečnost s městnáním tekutiny v plicích a nebo nějaká rakovina s metastázema v plicích se stejným průběhem. Bohužel v tomto věku už je dost pravděpodobné obojí. Chtělo by to minimálně veterinu: rozbory a kontrola srdce. Pokud obojí dobře dopadne..třeba je mu jen v posteli horko.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Psi takhle prodýchávají bolest. Nemusí to být nic velmi vážného. Je to starší pejsek, může špatně ležet, vzbudí ho bolest v zádech ( to mě občas taky ), potřebuje změnit polohu, bolest prodýchá, na zemi si "srovná záda", případně nohy. Nechala bych udělat preventivní kontrolní kompletní rozbor moči - může pomoci odhalit ledaco. Je to nejméně náročné vyšetření. Ranní moč předat k vyšetření max. do 4 hodin po odebrání vzorku - do hodiny lépe.
( Nám u starého psa veterinář doporučoval udělat 1x za půl roku.)
Třeba se ozve bodlinka.
aktevi
XXX.XXX.243.228
Toto robila moja 14 ročná fenka yorka...najprv občas dychčala, potom častejšie. Zakaždým jej pomohlo ľahnuť si na dlažbu...na vyšetrení sa zistilo slabe srdiečko a mala vodu na pľúcach. Určite to má aj váš psík, veď aj vek už má na to. Niekedy si aj preto nevie lahnuť, lebo sa mu pri leže ťažko dýcha a studená dlažba mu pomáha, lebo pri zavodnení pluc nastáva ich opuch.
Dostanete buď injekcie alebo tabletky na odvodnenie. Plus antibiotika na stiahnutie opuchu pluc. Psíka bude treba nosiť často von, lebo bude veľa cikať ale aj piť. Vodu mu neobmedzujte aby nebol dehydrovaný.
Najprv sa možno iba prelieči a začas bude bez liekov. Ale napokon sa budu intervaly bez liekov znižovať. U nás po roku a pol sme na odvodnovacich tabletkách už každý deň. Ráno a večer berie Vetmedin na srdiečko a na obed UPCARD na odvodnenie.
Nebojte sa, ak sa potvrdí moja diagnoza tak psík pri správnom nastavení dávky liekov si ešte požije. Ja som nesmierne šťastná, že to moje zlatíčko sa ešte drží, papá, zaujíma sa o okolie, vonku bežká...
napíšte potom ako ste u doktora dopadli.
aktevi
XXX.XXX.243.228
Ešte ma napadlo poradiť, že ak naozaj budete na odvodňovacich injekciách ( tabletkách ), určite sa vám vo vnutri občas pociká, hlavne v noci...dajte si na postel plienkové podložky a nech spinká na nich.
Injekcie sú silnejšie a účinnejšie ako tabletky. My pri tabletkách chodíme von 5 x denne ale v noci pekne vydrží malinká.
aktevi
XXX.XXX.243.228
Chcem sa opýtať zakladateľky témy, či bola so psíkom u veterinára ?
Gabriela111
napsal(a):
Bertik dýchá uz v noci normálně tak si nemyslim ze by mel vodu na plicich beha i do schodu a venku a nezadychava se ale na veterinu jdeme o vikendu.
Tak to je dobře, třeba šlo jen o chvilkovou bolest, třeba od páteře, jak psala Orionka. Udělejte ty testy a ať to dobře dopadne.
aktevi
XXX.XXX.243.228
Gabika, ja som sa vam pred pár dňami snažila poradiť a medzitým mi moje zlatíčko umrelo. začala sa včera v noci dusiť, kašlať, neudržal ju nožičky...no srdiečko už mala slabé a voda na plúcach by ju udusila. Musela som urobiť najťažšie rozhodnutie v živote a dať ju uspinkať. Velmi to bolí, stále plačem :(.
aktevi
napsal(a):
Gabika, ja som sa vam pred pár dňami snažila poradiť a medzitým mi moje zlatíčko umrelo. začala sa včera v noci dusiť, kašlať, neudržal ju nožičky...no srdiečko už mala slabé a voda na plúcach by ju udusila. Musela som urobiť najťažšie rozhodnutie v živote a dať ju uspinkať. Velmi to bolí, stále plačem :(.
Na jorka se dožila hezkého věku, i když to vás teď moc neutěší. Je mi moc líto Mě umřelo moje zlato v nedožitých 8, šlo to rychle a nečekaně. A to si člověk říkal, že alespoň těch 10 by bylo super...a než jsme se nadáli, přišla nemoc a byl pryč
aktevi
XXX.XXX.243.228
lesnížínka
napsal(a):
Na jorka se dožila hezkého věku, i když to vás teď moc neutěší. Je mi moc líto Mě umřelo moje zlato v nedožitých 8, šlo to rychle a nečekaně. A to si člověk říkal, že alespoň těch 10 by bylo super...a než jsme se nadáli, přišla nemoc a byl pryč
Moja malinka bola ešte počas dňa v pohode. Papala, vonku bežkala, večer sme mali návštevu ešte zvedavo sedela pri nás. Nič nenasvedčovalo tomu, že sa blíži koniec. Večer sa napapala, vycikala a zaspinkala. Ona ešte v noci zvykávala papať kúsok tyčinky. Tak ma o polnoci zobudila, spapala ju a zase pekne zaspinkala O jednej sa začala dusiť, kašľať, nevládala na nožičkach stáť. O štrvrtej sme ju aj napriek snahe doktora nechali uspinkať. Nikomu neprajem zažiť takú noc.
Dnes som druhý deň bez nej, no stále plačem. Všade ju vidím, cítim... stále pozerám na hodinky, že už by o takomto čase papala, išla cikať...
Stále nepochopím, že z hodiny na hodinu prišiel taký zvrat. Prečo? Veď mi odišla behom 4 hodín !
Chýba mi a ešte aj dlho bude !