Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katy152013

21.2.2017 17:40
Katy152013

XXX.XXX.107.75

Ahojte, zajímaly by mě zkušenosti všech, co měli nebo mají australského ovčáka
Jak je to s pohybem a zaměstnáním aussíka? Každý říká něco jiného- někdo, že jej nelze unavit a neustále musí být zaměstnán jinak si najde doma práci sám a někdo naopak, že při dostatečných procházkách a zabavení dokáže být aussík klidný a "přepnout" do povalečského režimu :D A vydržet i několik hodin doma v pohodě aniž by si hledal vlastní práci..
Myslíte, že by se dal zvládat při vysoké škole? ( medicíně.. ) Pokud by v době kdy jdu na výšku byl už vychovaný dospělý pes a ne štěně? Kdybych se psovi intenzivně věnovala hodinu ráno před školou hodinu po škole a hodinu večer? ( např. běh u kola, trénink, psí sporty... ) Prosím zatím pouze uvažuji a spíše je mi jasné, že mít aussíka při medicíně rozumné není, ale stejně mě zajímá názor ostatních..
Předem moc děkuji.

21.2.2017 18:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Katy152013 napsal(a):
Ahojte, zajímaly by mě zkušenosti všech, co měli nebo mají australského ovčáka
Jak je to s pohybem a zaměstnáním aussíka? Každý říká něco jiného- někdo, že jej nelze unavit a neustále musí být zaměstnán jinak si najde doma práci sám a někdo naopak, že při dostatečných procházkách a zabavení dokáže být aussík klidný a "přepnout" do povalečského režimu :D A vydržet i několik hodin doma v pohodě aniž by si hledal vlastní práci..
Myslíte, že by se dal zvládat při vysoké škole? ( medicíně.. ) Pokud by v době kdy jdu na výšku byl už vychovaný dospělý pes a ne štěně? Kdybych se psovi intenzivně věnovala hodinu ráno před školou hodinu po škole a hodinu večer? ( např. běh u kola, trénink, psí sporty... ) Prosím zatím pouze uvažuji a spíše je mi jasné, že mít aussíka při medicíně rozumné není, ale stejně mě zajímá názor ostatních..
Předem moc děkuji.

Nebudu se vyjadřovat k plemenu, ale medicíně. Momentálně ji studuje neteř a v době zkoušek, jsem ji neviděla prakticky vstát od stolu(i kafe jí nosili) natož vyjít z baráku.14dní. To asi nedá žádný pes. Vím, že takové šprtání ani není zdravé a možná si myslíte, že to zvládnete levou zadní ale je to několikátý medik v rodině a všichni se takhle šíleně učili...

21.2.2017 18:36
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Myslím, že je to vcelku nereálné. Myslím, že na medicíně budete mít dost práce sama se sebou. Dělám mnohem jednodušší VŠ a taky to není jednoduché a musím občas flákat.(školu) A hlavně mám přítele, bez něj bych to nezvládla. :) Natož AUO.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2017 19:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám dva o hodně línější a pohodlnější psy než je ausík, ale i tak se jim musím věnovat víc než 3 hodiny denně...

Katy152013

21.2.2017 20:19
Katy152013

XXX.XXX.107.75

Děkuju za odpovědi, rozhodně jste akorát potvrdili moje domněnky, že je to nemožné.. tak si holt na můj sen- aussíka, budu muset pár let počkat..

21.2.2017 23:45
blackberry

XXX.XXX.110.35

Katy152013 napsal(a):
Děkuju za odpovědi, rozhodně jste akorát potvrdili moje domněnky, že je to nemožné.. tak si holt na můj sen- aussíka, budu muset pár let počkat..

Nechci Vám brát iluze, ale myslím, že ani jako praktikujícímu lékaři (pokud budete mít služby), se aktivnější plemeno nebude hodit. Nehledě na to, že pes nebude mít pravidelný režim.
Medicína je holt řehole a často musí osobní život ustoupit před kariérou.

22.2.2017 15:07
tapina

XXX.XXX.11.46

Nevím, no. Medicína. Dneska i je to studium trošku jinak koncipované. Ležet v knížkách, no, asi jo.

Z vlastní zkušenosti:

Za studií jsem se starala o osobu v terminálním stádiu závažného onemocnění + barák, daleko víc hodin, nejvíc kolem státnic (těsně po mojí promoci zemřel), byla jsem ráda, že byla zvířata, jinak bych to všechno asi "nepřežila".

Nejnáročnější těsně po studiích, stěhování, práce, ale to samé, kdybych neměla zvířata...

Praktikující lékař - opravdu ne každý musí mít služby.

Spousta mojich kolegů má psy, proč by ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík