barunka 57
XXX.XXX.19.251
Ujali jsme se kříženky bearded kolie z útulku.Máme chovatelskou stanici, ale fenka potřebovala nutně domov, nebylo místo.Bylo psáno bojí se lidí.Když jsme dojeli, tak jsme jí nesměli dát do auta, že nás pokouše, dostala náhubek a kenelku.Náhubek po cestě servala.Nyní stav -tváří se přátelsky, vrtí ocasem a pak zaDostali jsme radu jen s míčkem, pamlsky k ní.Mysleli jsme bude ve stresu ok, nyní si užrala vodítko, přes které jsme ji ovládali, to je konec, je mazaná a tak se chová, bez vodíka, kdy ji nemůžeme ovládat útočí a napadá.Má za sebou utrpení, ale je tu 8 dnů a posun nula.Milá, vrtí ocasem, klame tělem a pak napadne.Poradíte?Děkujeme.
barunka 57
XXX.XXX.19.251
V útulku byla 8 měsíců, ovládaná přes jídlo a míček.
barunka 57
XXX.XXX.19.251
Majielkou útulku doporučen p.Desenský, ten má ale stejné problémy s několika svými psy, co tam žují léta ve velkých výbězích, tahající za sebou vodítka, aby šli odlapit.
Nevím, jestli to správně chápu, ale útočí a napadá ne sama od sebe, ale ve chvíli, kdy se k ní vy přiblížíte, za účelem nějaké manipulace? Pokud to tak je, myslím, že útočí ze strachu. To, že předtím vrtí ocasem není podle mne proto, že klame tělem, ale vysílá tím konejšivé signály, aby jste ji nechali. Pravděpodobně má s lidma velice nepěkné zkušenosti a naučila se aktivně bránit. Sama vůbec nemám s takovými psy zkušenost, ale šla bych na ni velmi, velmi pomalu. Vůbec bych se jí nevnucovala, měla s ní co nejmenší kontakt a vyčkávala, až si přivykne a začne kontakt vyhledávat sama. Píšete, že máte chovnou stanici...jak funguje s ostatními psy?
barunka 57
XXX.XXX.19.251
Je agresivní, už pokousala 2 naše.Po rozmluvě s výcvikáři a odborníky, právě nyní, i tu byli, tak jí vracíme.Aby byla zavřená celý život v kotci nechceme, pustit ji nelze.Máme tu děti a naše pejsky.Bude to asi lepší pro ni, hlavně.Nemůže volně běhat, nedostaneme ji zpět bez napadení někoho z rodiny.Už pokousaní všichni.Nechceme se dívat na pejska, co nemůže běhat, tak nějak jsme byli podvedeni, hlásali, že jen strach z lidí, ale zjistili jsme, že stejné problémy i v útulku.Proběhnout,10 minut ráno a večer a na misku zpět do kotce.Chtěli jsme ji začlenit do rodiny.To prostě nepůjde.
barunka 57
XXX.XXX.19.251
Celých 8 dnů, marodím, na úkor mých psů u ní sedím, mluvím, ok pohoda a najednou vystaruje, třeba až po 5 minutách, takové zákeřné jenání, bearded kolie jsou s povahou na tom podobně, ona navíc jejich kříženec, ocas nahoru rajtuje, poštěkává, v pohodě, pár minu ok a pak útok a to dost zlý.Raduje se, že mě vidí, dám jí jíst, dobré, pak s ní mluvím poslouchá a pak útok.
mrnik
XXX.XXX.156.2
Upřímně,8 dní je dle mého názoru hrozně málo času na změnu, navíc, to že s ní jste pořád, jí může taky znervózňovat. Pokud byla zvyklá být celý den v kotci, přítomnost člověka bych dávkovala a zvyšovala postupně. Ona asi nechápe, že opravdu nezaútočíte. Její zkušenosti tvrdí něco jiného z počátku je milá, pak to napětí neustojí. Komunikovala bych po chviličkách, manipulaci zpočátku omezila na minimum. Brala jsem si taky dospělou fenu, nebyla rozhodně v takovém stavu jako ta Vaše -ale měla problém s manipulací, odstraněno až po 8 měsících postupného pomalinkého tréninku, získání důvěry. Prostě čas čas a čas a trpělivost, důslednost. Ale pokud máte dítě, chápu, že jí vracíte.
barunka 57
napsal(a):
Celých 8 dnů, marodím, na úkor mých psů u ní sedím, mluvím, ok pohoda a najednou vystaruje, třeba až po 5 minutách, takové zákeřné jenání, bearded kolie jsou s povahou na tom podobně, ona navíc jejich kříženec, ocas nahoru rajtuje, poštěkává, v pohodě, pár minu ok a pak útok a to dost zlý.Raduje se, že mě vidí, dám jí jíst, dobré, pak s ní mluvím poslouchá a pak útok.
Takovéto(tedy podobné) chování, zkratovité, měl i špic mých tchánů. Tam bych řekla, že to v něm vypěstovali tím, že prostě nešli pro ránu daleko, hned jak se jim něco nelíbilo, psa plácli či něčím praštili a pes začal být pořád ve střehu, případně útočil preventivně sám. Na mne tedy nikdy, ale k návštěvě se lísal, nechal se hladit, ležel pod stolem a najednou skočil a kousnul návštěvu do ruky, když se pokusila ho znovu pohladit. Nevím jak a jestli to jde u psa odbourat, já k nim přišla, když už mu bylo asi 7let. Mne měl rád, všechnu manipulaci s ním jsem musela dělat já, od ostatních si nic nenechal a k cizím to bylo, jak popisuju. Ne, neoduzuju vás, zkusili jste to, pravděpodobně byla i špatně socializovaná se psy(zajímalo by mne, který ha.zl ji měl ) bude to mít ale holčina těžké...
Uživatel s deaktivovaným účtem
"tak jí vracíme"
tak je to vyřešeno, ne...
barunka 57
XXX.XXX.19.251
Ano, chtěli jsme radu, ty jsme dostali-vrátit.Chtěli jsme radu, než jí vrátíme, týden v kotci mi drásá nervy...jí asi taky..Tak ukončuji rady a diskuzi.Děkuji.
barunka 57
napsal(a):
Je agresivní, už pokousala 2 naše.Po rozmluvě s výcvikáři a odborníky, právě nyní, i tu byli, tak jí vracíme.Aby byla zavřená celý život v kotci nechceme, pustit ji nelze.Máme tu děti a naše pejsky.Bude to asi lepší pro ni, hlavně.Nemůže volně běhat, nedostaneme ji zpět bez napadení někoho z rodiny.Už pokousaní všichni.Nechceme se dívat na pejska, co nemůže běhat, tak nějak jsme byli podvedeni, hlásali, že jen strach z lidí, ale zjistili jsme, že stejné problémy i v útulku.Proběhnout,10 minut ráno a večer a na misku zpět do kotce.Chtěli jsme ji začlenit do rodiny.To prostě nepůjde.
Vy se na to nechcete divat, ale klidne ji soupnete zpatky do utulku, kde zavrena v kotci stejne bude? Tuhle logiku jsem nikdy nepochopila..
impact
napsal(a):
Vy se na to nechcete divat, ale klidne ji soupnete zpatky do utulku, kde zavrena v kotci stejne bude? Tuhle logiku jsem nikdy nepochopila..
Vinu hledejte na straně útulku. Když chtějí udat psa ( ne se ho zbavit ), mají podat pravdivé informace! Nemají dát takové zvíře do rodiny s dětmi. Ne každý má možnost ( a schopnost )
se o takové zvíře postarat.
napsal(a):
Vinu hledejte na straně útulku. Když chtějí udat psa ( ne se ho zbavit ), mají podat pravdivé informace! Nemají dát takové zvíře do rodiny s dětmi. Ne každý má možnost ( a schopnost )
se o takové zvíře postarat.
Zase na druhou stranu zadavatelka píše:
Bylo psáno bojí se lidí.Když jsme dojeli, tak jsme jí nesměli dát do auta, že nás pokouše, dostala náhubek a kenelku. takže info o tom, že by je pes mohl pokousat bylo. U psa o kterém se ví, že se bojí lidí, můžu předpokládat, že ve strachu kousne a při odběru byla s košem, aby je nepokousala. Takže se to vědělo. Já nechci soudit, jen podotýkám, že tady útulek asi nic nezatajil.
mrnik
napsal(a):
Upřímně,8 dní je dle mého názoru hrozně málo času na změnu, navíc, to že s ní jste pořád, jí může taky znervózňovat. Pokud byla zvyklá být celý den v kotci, přítomnost člověka bych dávkovala a zvyšovala postupně. Ona asi nechápe, že opravdu nezaútočíte. Její zkušenosti tvrdí něco jiného z počátku je milá, pak to napětí neustojí. Komunikovala bych po chviličkách, manipulaci zpočátku omezila na minimum. Brala jsem si taky dospělou fenu, nebyla rozhodně v takovém stavu jako ta Vaše -ale měla problém s manipulací, odstraněno až po 8 měsících postupného pomalinkého tréninku, získání důvěry. Prostě čas čas a čas a trpělivost, důslednost. Ale pokud máte dítě, chápu, že jí vracíte.
Takhle bych to taky viděla.Pomalu ale skutečně pomalu, přivykat na člověka, manipulaci, venčení, cokoli.
8dní není žádná doba
Tady už to bude patová situace...feňule všechny pokousala, takže oni už od ní útok očekávají a fena cítí, že k ní nepřistupují suverénně, klidně, ale nedůvěřivě a opatrně... takže o to víc bude ve střehu a bude mít tendence se bránit...
Myslím, že rodina netušila do čeho jdou, chtěli čubině pomoct a mysleli, že s laskavým přístupem to půjde tak nějak automaticky, což se bohužel nestalo...na to, aby se feňulka naučila lidem věřit je potřeba opravdu spoooustu času, trpělivosti atd atd atd...a ten čas by zadavatelka musela ukrojit svým dětem...svým psům...své rodině...
Já osobně bych si takového psa, pokud bych doma měla malé děti, nevzala...ve výchově resp. převýchově je potřeba spolupráce celé rodiny, s velkými dětmi se snadno domluvíte na nějakém postupu a víte, že to budou dodržovat, abyste společnými silami zapracovali na důvěře psa k vám, ale u malých dětí se na nějakou spolupráci nemůžete spolehnout, jasně děti máme socializované, takže cca vědí, jak se k psovi chovat, ale také máte doma psa, kterého jste naučili fungovat s dětmi a myslím, že pro tuhle feňuli můžou bejt děti jen další stresující faktor...
Takže buď zatnout zuby a počítat s tím, že převýchova takového psa může trvat i několik měsíců a nebo jí vrátit...feňulky je mi líto a toho netvora, co takhle zklamal psí duši bych klidně doživotně zavřela do kotce...
barunka 57
napsal(a):
Co máte za psy?
Ona se neumí chovat mezi psy a pokousala 2 domácí?
Tušíte, co se semlelo?
Možná by jí pomohlo, aby byla se psy a lidi si jí moc nevšímali. Odkoukala by od domácích psů, jak to u Vás chodí a přizpůsobila se. Neotravovala bych ji přítomností ani zájmem. Nechala bych ji, aby koukala, jak se mazlím s domácími a čekala, až se přijde pomazlit také. Jestli je sama venku v kotci, tak toho moc neodkouká.
Nevím, jestli by to pomohlo, nemám s takovým psem zkušenosti, ale já bych takhle postupovala.
Fiona.Praha
napsal(a):
Co máte za psy?
Ona se neumí chovat mezi psy a pokousala 2 domácí?
Tušíte, co se semlelo?
Možná by jí pomohlo, aby byla se psy a lidi si jí moc nevšímali. Odkoukala by od domácích psů, jak to u Vás chodí a přizpůsobila se. Neotravovala bych ji přítomností ani zájmem. Nechala bych ji, aby koukala, jak se mazlím s domácími a čekala, až se přijde pomazlit také. Jestli je sama venku v kotci, tak toho moc neodkouká.
Nevím, jestli by to pomohlo, nemám s takovým psem zkušenosti, ale já bych takhle postupovala.
Zadavatelka udělala to jediné rozumné, psa vrátila a s námi skončila.