Katy152013
XXX.XXX.107.75
Prosím všechny pejskaře, byla bych moc ráda za vaše názory na můj problém..
je mi 16 let, do psů jsem hodně dlouhou dobu úplný blázen Doma mám čtyřletou fenku jorkšíra- neustále se ji věnuji a trávíme spolu snad veškerý volný čas.. miluju ji, ale přeci jen je to 1,5 kilový mrňousek a mě to čím dál více táhne k většímu psovi- tolik nových možností, které se s druhým velkým psem nabízejí..( Chtěla bych dělat dogfrisbee, agility, dogdancing a vlastně vyzkoušet uplně všechno co by nás bavilo
) Ze všech psích plemen si mé srdíčko získali australští ovčáci.. povahově i vzhledově jsou naprosto úžasní
O psech vím snad všechno- 4 roky se pohybuju téměř pořád v "kynologickém" prostředí mezi do psů zblázněnými lidmi, kde se řeší od rána do večera jen psi.. takže nejsem žádná z těch, co by si neuvážlivě vybrala nějakého psa, aniž by o tom něco věděla a pes pak zůstal rodičům.. Byl by to můj sen, ani si nedokážu představit to štěstí a radost kdyby mi mohl jeden aussík běhat po boku..
Problémy jsou následující:
- Bydlíme v bytě v paneláku ( zastávám názoru, že i doga v bytě bude /pokud se jí lidi věnují /štastnější než uvázaná u domku u boudy.. ale přeci jen, je to větší pes a domeček se zahradou a bez sousedů nalepených ze všech stran, je více než výhodou.. :-/ )
- Chodím na gympl, což znamená, že za 3 roky půjdu na výšku.. - počítám tedy rozhodně s variantou privátu, kde bych psí miláčky mohla mít s sebou. Jen se obávám abych měla na výšce na psa dostatek času, obzvlášť toho aussíka..
Přijde mi, že ted je na pořízení druhého pejska ideální doba, kdybych si štěndo přivezla na prázdniny a měla na prcka 2 měsíce nepřetržiteho času než by bylo trochu větší a vydrželo pak samo doma než přijdu ze školy..
Děkuji pokud jste to dočetli až dokonce a budu moc ráda za všechny názory, rady či zkušenosti
Jo, jestli rodičové sdílejí Vaše nadšení, tak je doba ideální, pejska vychováte, spíš pak počítejte, že ho necháte rodičům, aspoň zkraje.
S těmi priváty je to těžké - otázka jsou nejen finance, zdali byste vyloženě šla sama do bytu, nebo do bytu, kde budete mít celý vlastní pokoj; málokdy to kvůli financím jde, takový ten studentský život by třeba k pejskovi nemusel být úplně fér. Nemusíte hned na poprvé narazit na dobrý privát, taky ve škole se musíte rozkoukat, atd. Ale neříkám, že to nejde zvládnout. Jen třeba kdyby mohl zůstat s rodiči, že by to bylo víc vklidu. Taky třeba budete chtít vyject do zahraničí, pak první práce... Spíš teda fakt tak, jestli by to když tak pro Vaše rodiče bylo ok mít druhého psa.
Já od studií mám furt kolem sebe hodně zvířat, protože jsem věděla, že se nikdy nikam nepodívám a s tou prací si to zařídím podle sebe. Spíš ta zvířata vyplynula z podmínek, než že bych nějak urputně hledala, jak těm zvířatům ty podmínky zajistit.