Dobrý den, máme štěně cane corso a začala nám rvát plot, který máme z pletiva a utíká udělala to jednou v noci tak jsem se vyděsila, že už ji nemáme, ale udělala si zase jinou díru aby se vrátila domů a od té doby to děla i přes den když se nudí asi, co s tím? Nemáte nějakou radu jak ji to odnaučit? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Canecorso16
napsal(a):
Dobrý den, máme štěně cane corso a začala nám rvát plot, který máme z pletiva a utíká udělala to jednou v noci tak jsem se vyděsila, že už ji nemáme, ale udělala si zase jinou díru aby se vrátila domů a od té doby to děla i přes den když se nudí asi, co s tím? Nemáte nějakou radu jak ji to odnaučit? Děkuji.
Když jste s ní, tak asi netíká - to ji asi zabavíte. Když jste pryč, tak by měla být s vámi uvnitř, nebo sama uvnitř domu.
Nebo pořádný kotec ( ale to nevím jak CC zvládá ) - jinak o ni co nevidět přijdete.
Canecorso16
napsal(a):
Na cvicak prave chodime a tam mi doporucili elektricky ohradnik ale nevim to mi prijde docela drasticky...jo opravdu vi jak se zabavit ...
Místo takových kravin vám měli poradit, abyste měla štěně zajištěné nebo pod dozorem. Co má hladkosrstý CC ve štěněcím věku co dělat sám v noci venku v tomto počasí? Zamyslete se nad tím. A najděte si jiný cvičák.
Canecorso16
napsal(a):
Na cvicak prave chodime a tam mi doporucili elektricky ohradnik ale nevim to mi prijde docela drasticky...jo opravdu vi jak se zabavit ...
Na ohradníku nic drastického není.
Prostě lanko nebo páska a když se jí pes dotkne zabrní ho to.Pokud není absolutní idiot, už k tomu ani nepůjde.Známý má takhle tři kavkazáky.Má velký pozemek, který nechtěl celý ohrazovat napevno.Respektují to bez problémů.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
scylla
napsal(a):
Místo takových kravin vám měli poradit, abyste měla štěně zajištěné nebo pod dozorem. Co má hladkosrstý CC ve štěněcím věku co dělat sám v noci venku v tomto počasí? Zamyslete se nad tím. A najděte si jiný cvičák.
Souhlas!
sh
XXX.XXX.95.70
scylla
napsal(a):
Na gauč to plemeno vyšlechtěné nebylo, všichni nemají hladkou jemnou srst, ale i hustou pevnou.
scylla
napsal(a):
No dovolím si polemizovat, sice s krátkou srstí, ale s hustou podsadou podsadou, takže nechápu proč by nemohlo být 9 měsíční štěně i přes noc venku pokud má zateplenou boudu a v dospělosti ji stejně moc využívat nebude, podle zkušeností s našimi psy...