Bude se při takovémto způsobu žako kongo stresovat?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2014 22:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj smajlík
Brzy si pořídím mrně žaka a mám menší "problém". Mám na výběr - koupit klec za 15 tisíc (60×70×111/190 cm) a mít ubytovaného žakouna jen v ní v mém pokoji (a jsem si vědoma, že není nic extra co se velikosti týče, proto jsem spíš pro možnost 2).
Druhá možnost je, koupit klec za 5 tisíc (menší, ale od stejné firmy - nezávadnou a také doporučovanou pro žakouna) mít v ní žakouna 1-2 roky, než se bude moci předělat 3×2 m pokoj na voliéru.
Doufám, že budete pro tu druhou možnost. A předem upozorňuji, že v prvním i druhém případě na něj budu mít dost času a od 12/13/14:00 do 23:00 bude volně puštěný, a samozřejmý je i můj kontakt po naprostou většinu této doby, a zároveň rovnou napíši, že rozhodně nepatřím k těm, které jakékoliv zvíře po týdnu či roce či patnácti letech přestane bavit - naopak čím déle zvíře mám, tím silnější vztah si s ním tvořím a stále více si ho vážím.
Jenže kdyby to bylo jen tak, tak sem nepíšu. V druhém případě bohužel nastává "problém" ten, že s papouškem chci spát v jedné místnosti (a nechce se mi spát v té ptačí) a to by byl v té 2. kleci té menší (ale čistě jen na spání - to je většinou do 6:00 ale maximálně do 9:00 a stejně hádám, že to celý přešťourá a bude se vstávat pořádně brzo, s tím též není problém - odjakživa vstávám brzy a užívám si to a jestli budu mít i mluvící budíček tím lépe) a tu velkou místnost by používal v době mé nepřítomnosti a v době kdy sice budu doma, ale nebudu si ho moct všímat.
Ale nevím zda by to žakoun psychicky zvládal, ten přestup do menší-jiné klece (samozřejmostí v ní by bylo i pár hraček, které by mu třeba zůstaly z dětství - aby se necítil tolik "divně"), ačkoliv jen na noc (ale zas se k dobru přičítá to, že by byl blízko mě a usínal by se mnou).
Předem raději prosím o slušnost: S papouškem chci spát v jednom pokoji z vlastních důvodů a postoj nezměním (A ano, vím o nevýhodách i výhodách). "3. možnost" by sice mohla být první klec za 12 tisíc + pokoj 2×3 m, ale není to možné a s tím bohužel nejde nic dělat. "4. možnost" by mohla být jen pokoj 2×3 m, ale není možná kvůli podmínce spaní ve stejné místnosti a navíc na 1-2 roky musím mít nějakou klec protože přestavba toho pokoje na voliéru zatím není možná. Všem moc děkuji za odpověď smajlík

27.9.2014 11:35
geldek

XXX.XXX.237.194

K té kleci se nevyjádřím, nemám s ní dobré zkušenosti. Mám žaka již přes rok a kvůli televizi, která je někdy dlouho puštěna v obýváku, kde je i voliéra, také spí se mnou v jiné místnosti. Bez klece, jen na stojanu s bidlem. Rychle si zvykl, nejsou s tím vůbec žádné problémy, dokonce často si klidně ráno v tichu probírá peří do doby, kdy nejevím známky života. Dnes jsem si déle zdřímla a přiletěl mě zkontrolovat až pár minut po sedmé. Právě naopak, to, co mladým žakům nejvíc vadí, je častá samota. Myslím, že je hlavní příčinou případného škubání peří. Ale chováte také jiná zvířata, i jejich přítomnost je velké plus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík