Určení pohlaví mladé andulky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2014 18:06
snarlecho

XXX.XXX.174.145

Dobrý den, před pár dny jsem si domů přivezla andulku a stále zkoumám, či je to samec nebo samice smajlík Poradíte mi někdo? smajlík Předem děkuji za odpovědi! smajlík

21.6.2014 19:12
geldek

XXX.XXX.237.194

Dobrý den. Podle těch ne zcela podrobných a ostrých fotek je problém určit pohlaví s dostatečnou pravděpodobností. Osobě se mi to jeví na samičku, ale bílé okolí nosních dírek mohou být i odlesky. Možná Vám pomůže porovnání. Na přiloženém obrázku jsou ozobí samečků: První-klasický zelený, vek cca 5 měsíců, druhý - klasický modrý, věk cca měsíc, třetí - modrá perla (jako máte Vy), věk cca 4 týdny. Mladí samečkové mohou mít ozobí růžové s modravým nádechem, nicméně barevně jednolité. Faktem ale je, že při změnách v dospívání (kolem druhého měsíce) jsou dny, kdy i zkušenější "odhadce" ztrácí jistotu. Myslela jsem si, že kromě albínů a lutinů to dokáži rozeznat s velkou jistotou. nyní mám mladého zeleného perlového samečka (????), při němž bych za tento odhad ruku do ohně nedala. Takže chvíli vyčkejte, u andul se to vyjasní velice rychle. Pokud je to krotká andulka a chcete ji koupit partnera, není kam spěchat, nejdřív si musí na Vás fakt dobře zvyknout. I tak vedle další andulky část krotkosti ztratí. Já vím, otázkou je jméno... a očekávání, jestli se naučí mluvit.

21.6.2014 19:18
snarlecho

XXX.XXX.174.145

V brzké době nechci pořizovat andulku do páru, jen jsme zvědaví, koho to vlastně máme doma. Říkáme mu/jí Kukí a dělá nám opravdu radost (mám ho 4 dny a už mi sedá na ruku :) ). Jen taťka se mě tak ptal, co to vlastně je a tím probudil zvědavost i ve mně :).. Moc děkuji za odpověď, andulka má teprve 5 týdnů, takže se určitě ještě vybarví :)

21.6.2014 19:20
snarlecho

XXX.XXX.174.145

A bílé skvrnky okolo nosních dírek opravdu má, snažila jsem se to zachytit, jak nejlépe to šlo :)..

21.6.2014 21:00
geldek

XXX.XXX.237.194

Je ta bílá výraznější (téměř jako mléko), nebo je to jen mírně světlejší okraj nosních dírek? Zbytek ozobí je do modra, nebo takové růžově-modré (to by naznačovalo spíše samečka)? Ono je to velice zrádné, bez delších zkušeností při některých barevných mutacích i jednotlivcích a jistých fází raného věku je to spíše "tušení". Jestli plánujete"jedináčka", přeji, aby to byl sameček. Nejen kvůli mluvení.
Když se si chcete nad pohlavím Kukí lámat hlavu, porovnejte její věk a ozobí s obrázky na síti, třeba: http://talkbudgies.com/showthread.php?t=66009

21.6.2014 21:43
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
na 90% je to samec. A to krmeni co mu davate obsahuje prilis slunecnice. Doporucil bych mnohem mene tucnou stravu.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

21.6.2014 22:02
snarlecho

XXX.XXX.174.145

Děkuju moc všem za odpovědi :)..
Slunečnice obsahuje, je to krmení pro rosely, vybírá si z toho jen to, co mu chutná (proso) a slunečnice vyhazuje, ty já si pak dávám do pytlíčku zvlášť a ptáčkům do budky na zahradu, jsou za to moc rádi :)..Už tam mám jen zbyteček a v pondělí už koupím speciální krmení pro andulky, ale děkuji moc za upozornění :) :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2014 08:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

snarlecho napsal(a):
Dobrý den, před pár dny jsem si domů přivezla andulku a stále zkoumám, či je to samec nebo samice smajlík Poradíte mi někdo? smajlík Předem děkuji za odpovědi! smajlík

Tady není co koumat, je to samec na 100%.

23.6.2014 09:19
geldek

XXX.XXX.237.194

Gratuluji k jistotě :). V tomto věku může být v ozobí takovýto:
http://i47.tinypic.com/2jbqnnq.jpg
stačí aby méně kvalitní fotka nepatrně barevně zkreslovala.

23.6.2014 16:59
geldek

XXX.XXX.237.194

ach, sorry, v předcházejícím příspěvku před odkazem na obrázek mi vypadlo slovo "rozdíl". Na obrázku v odkazu je vlevo samička, vpravo sameček.

1.7.2014 14:58
snarlecho

XXX.XXX.174.145

Mám tu pár novějších fotek, nevím, zda kvalitou lepších, ale vytasila jsem foťák, což se andulce moc nelíbilo :D

Neregistrovaný uživatel

30.9.2014 01:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.127

snarlecho napsal(a):
Další :)

dle mě samec smajlík
smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík