Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2026 14:13
Zitka12

XXX.XXX.7.134

Dobrý den potřebovala bych zjistit zda je to samička nebo samcek

5.5.2026 22:45
z jarda

XXX.XXX.180.116

Zdravím, tak na úvod, ta rozela pestrá je v prvním řadě ubožáček! Špatné nekvalitní opeření, buď se sama škube nebo má PBFD. Pak tam může být špatná výživa, nuda, málo slunce, kouř z cigaret nebo z kuchyně.
Jinak tipuji, že je to samička. Zappe

Včera 05:55
Zitka12

XXX.XXX.7.134

Děkuji myslela jsem si že je to samicka,dostali jsme ji v zoo prodejně zadarmo dal jim ji tam nějaký pán vyskubanou neměla skoro vůbec peří co je u nás tak už se zlepšila a už je opeřená že stresu si v prodejně skubala peří.Vyzivu má pestrou,slunce má dost a kouř s cigaret už vůbec ne syn ji má v pokojíčku kde je slunce dost který si sní hraje a povídá též i já chceme ji právě pořídit ještě kamaráda aby nebyla sama jinak děkuji za zpravu

Včera 09:19
z jarda

XXX.XXX.139.214

Tak tím co jsem napsal jistě prošla u předešlého majitele.
Ale i tak budete muset vyřešit ty dost přerostlé drápky a ty všechny sarapatičky a tyčinky jsou nevhodné a zdraví nebezpečné a když se jí věnujte, tak to vůbec nepotřebuje a když bude mít samečka, tak už vůbec ne. Ale pak zase bude hnízdění, no ale i když bude sama, tak se snůšce nevyhnete a to jsou jiné problémy.
Jestli se sama nekoupe, tak jí aspoň 1x týdně sprchujte rozprašovačem, ale pozor na oči a nosní dírky. Dávejte vitamíny - Supervit D do vody dle návodu, Roboran pro exoty, Muta-vit, větvičky vrby na okus, pampelišky listy i květy, afrikány, květy růže, jabloní, třešní. Slunečnici černou nahraďte bílou nebo kardi, vhodná je pohanka a ostropestřec mariánský, oves nahý a na místo těch nevhodných různých medových tyčinek jí zavěste klasové proso. Zappe

Včera 09:28
Zitka12

XXX.XXX.7.134

Děkuji za rady pampeliška ji moc nejede a zeptám se ty drápky musím k veterináři nebo mohu sama.dekuji

Včera 13:13
z jarda

XXX.XXX.139.214

Tu pampelišku možná u Vás vidí poprvé... musíte vydržet a nabízet. Když si na tu úpravu drápků troufáte sama, tak klidně. Jen pozor na žilku, která je uprostřed a pak parádně krvácí. Zappe

Včera 13:43
Zitka12

XXX.XXX.7.134

Asi bych si netroufla takže asi spíše na veterinu ze

Včera 17:25
z jarda

XXX.XXX.128.213

Nebo kdyby jste v okolí znala chovatele, určitě by pomohl nebo na burze, ale dovnitř s ní nechoďte, nemuselo by se to správně pochopit. Zeptejte se a požádejte jestli je ochotný jít k Vašemu autu, např.
A veterinář, když jí uvidí v tomto stavu, tak se bude snažit na Vás vydělat...to budou testy, injekce nebo antibiotika a to pak cena lítá. Zappe
PS: já jsem z Plzně

Včera 18:26
Zitka12

XXX.XXX.7.134

No já jsem z Mostu a co jsem koukala tak jsem žádného chovatele nenašla ani v okolí právě no zkusím to se synem třeba to zvládneme a děkuji i za pomoc

Včera 19:37
z jarda

XXX.XXX.129.39

Víte co? Zkuste jí nafotit všechny drápky z boku co nejlépe a já Vám označím kde stříhnout. A na tohle musíte být dva - jeden drží a druhý stříhá. Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík