Dobrý deň,
v lete 2017 som si priniesla domov 3 mesačného kanárika samčeka. Čiže aktuálne má cca 10 mesiacov a riešim pokušenie mu kúpiť ešte nejakého kamaráta. Samičku kupovať nechcem, na koľko nechcem aby hniezdili a neviem čo by som robila s mláďatami keďže žijeme v byte a nie sme žiadny veľký chovatelia.
V knížke ktorú som si kúpila spolu s kanárikom sa píše že sa nemajú radi s papagájmi, s andulkami sa môžu skamarátiť ale zároveň sa môžu aj nenávidieť a jediné čo píšu (okrem kanárice) je to že sa majú radi s "exotmy" (viz. fotka z knížky).
Čítala som niektoré diskuzie ktoré tu už boli a niektorý hovoria že by k nemu išli zebričky alebo amadina gouldovej. V niektorých diskuziách však zase ľudia písali že ak je kanár sám, nemá sa k nemu dávať už žiadny iný vták do klece na koľko si bude chrániť svoje teritórium. Iný zase píšu že kanáriky sú najmenej agresívne vtáčiky a nevadí im skoro nikto.
Vedel by mi tu teda niekto poradiť akého kamaráta by som k nemu mohla pridať do klietky, alebo či je lepšie ho nechať samého. Chcela by som mu však nejakého kamaráta zariadiť, nakoľko cez týždeň chodieva celá rodina do práce a doma býva sám a keď sa z práce potom vrátim sedí väčšinou skleslo na bydielku a smutne si píska. Chcela by som mu zariadiť nejakého parťáka, vďaka ktorému by nebol sám smutný potom doma.
Uživatel s deaktivovaným účtem
janaKov
napsal(a):
Dobrý deň,
v lete 2017 som si priniesla domov 3 mesačného kanárika samčeka. Čiže aktuálne má cca 10 mesiacov a riešim pokušenie mu kúpiť ešte nejakého kamaráta. Samičku kupovať nechcem, na koľko nechcem aby hniezdili a neviem čo by som robila s mláďatami keďže žijeme v byte a nie sme žiadny veľký chovatelia.
V knížke ktorú som si kúpila spolu s kanárikom sa píše že sa nemajú radi s papagájmi, s andulkami sa môžu skamarátiť ale zároveň sa môžu aj nenávidieť a jediné čo píšu (okrem kanárice) je to že sa majú radi s "exotmy" (viz. fotka z knížky).
Čítala som niektoré diskuzie ktoré tu už boli a niektorý hovoria že by k nemu išli zebričky alebo amadina gouldovej. V niektorých diskuziách však zase ľudia písali že ak je kanár sám, nemá sa k nemu dávať už žiadny iný vták do klece na koľko si bude chrániť svoje teritórium. Iný zase píšu že kanáriky sú najmenej agresívne vtáčiky a nevadí im skoro nikto.
Vedel by mi tu teda niekto poradiť akého kamaráta by som k nemu mohla pridať do klietky, alebo či je lepšie ho nechať samého. Chcela by som mu však nejakého kamaráta zariadiť, nakoľko cez týždeň chodieva celá rodina do práce a doma býva sám a keď sa z práce potom vrátim sedí väčšinou skleslo na bydielku a smutne si píska. Chcela by som mu zariadiť nejakého parťáka, vďaka ktorému by nebol sám smutný potom doma.
Dle mně, pokud už mu nechcete pořídit samičku, by byly vhodné zebřičky. Jsou stejně živé, samozřejmě neagresivní. Samozřejmě by byla ideální samička kanára, pokud jim nedáte možnost zahnízdit (hnízdo), tak hnízdit nemusí, jinak je samozřejmě možné, příp. snesená vajíčka na zem odstranit. Osobně bych nevolil jiný druh ptáčka. D.N.
V létě mám ptáky ve voliérách na zahrádce a na zimu je dávám do kuchyně, kde mají možnost proletu. Kanár se kamarádí akorát s křížencem stehlík x kanár a se stehlíkem. Když spustí všichni tři tak z toho jde někdy hlava kolem. Ostatní ptáci jako neofémy, nebo amadiny diamantové nebo zebry je nezajímají, natož aby spolu kamarádili. Kam se hne jeden letí i ti dva.
janaKov
napsal(a):
Dobrý deň,
Nemůže - li mít samičku jakéhokoliv pěnkavovitého ptáka, tak, ať je sám, bude nejspokojenější, bude zpívat, to je označovat svoje teritorium. Všechny nápady pro kamaráda jsou lidské nesmysly posuzující kanára jako člověka nebo pletení si kontaktní andulky s kanárem.
Lidi pletou kontaktní páky s ostatními, pletou papoušky s jinými a i u papoušků je to rozdíl. Alexandr čínský, eklektus - samci v pohodě, Dokonce se i krmí. Rozely, amazoňani, zpěvaví, je zle, ale to dnes každý všude přečte. Jsem starý, ale mnohdy nad dotazy mladých žasnu.
Nevím, nelze je házet do jednoho pytle, ale mnozí asi neumí číst, nebo jsou číst líní a jen se ptají.
Pokud kamarád: Někdo Vám dá zdarma samičku křížence kanára s našimi ptáky. Budete pozorovat stavbu hnízda, sezení na snůšce, krmení samičky samcem, běžný rodinný život, ale nic se nevylíhne.
Jak jednoduché a podobné situaci i v přírodě.Mnohdy i u lidí.