Když zadáte do vyhledávače Vápenka, vyjede na vás mnoho témat, již se mnohokrát probíralo.
Scatt je účinný ale u nás zatím musíte objednat ze zahraničí. Pokud nemáte velkochov se nevyplatí. Veterinář Vám dá ivermectin nebo něco podobného, aplikuje se na kůži a po deseti dnech znovu. Hlavně ale desinfekce klece, výměna bidel a pod, jinak se to vrátí.
Zde se nechá na roztoče koupit cydectin.Ten by měl rovněž fungovat.
Dobry den,
s reakci nademnou nemohu souhlasit. https://www.ladygouldianfinch.com/product_scatt.php cena kolem 360, - a s dopravou cca 550, - Oproti bezne pouzivanym prirpavkum na bazi IVERMECTINU je jeho ucinna latka MOXIDECTIN. Z vlastni zkusenosti mohu rict ze na ivermectin ziskali nekteri roztoci resistenci a to pravdepodobne spatnym davkovanim.
S pozdravem smidla.eu
P.S.: Pred nedavnem jsem poridil nekolik guld od dlouholeteho chovatele. Ptaci na pohled v pohode, rodice ze zahranici, preventivne podavany pripravek S76 (ivermectin). Doma po par dnech prskali a nacepyreni. Kapnul jsem scatt a za par dni vse v pohode.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
s reakci nademnou nemohu souhlasit. https://www.ladygouldianfinch.com/product_scatt.php cena kolem 360, - a s dopravou cca 550, - Oproti bezne pouzivanym prirpavkum na bazi IVERMECTINU je jeho ucinna latka MOXIDECTIN. Z vlastni zkusenosti mohu rict ze na ivermectin ziskali nekteri roztoci resistenci a to pravdepodobne spatnym davkovanim.
S pozdravem smidla.eu
P.S.: Pred nedavnem jsem poridil nekolik guld od dlouholeteho chovatele. Ptaci na pohled v pohode, rodice ze zahranici, preventivne podavany pripravek S76 (ivermectin). Doma po par dnech prskali a nacepyreni. Kapnul jsem scatt a za par dni vse v pohode.
Souhlasím, jen dodám, že je rozdíl v ceně a pokud o tom něco víme, výsledek bude za méně a stejný.Jen dodám, že Ivermectin a Ivomec jsou dva pojmy označující preparát hubící roztoče. Jeden je látka, druhý je roztok s ředící látkou glukolpropylenem, která je při dávkování rizikem při větší koncentraci.
Nepíšu nic nového a k tématu jsem pročetl za roky mnoho odborných i praktických návodů.Vše, co píšu je dohledatelné v odborných článcích.
Já roky praktikuji ředění 1: 10 pro AG na kůžii, kapka dvě, vydrží i víc, pokud už nedýchají s otevřeným zobákem, ale jen to při přiložení k uchu lupe. Papoušci velikosti p.zpěvavého snesou 1 : 3.
Berte to jako radu praktika, ne odborníka. Jeli pták plný roztočů, myslím ve vzdušných vacích, ne vápenku, tak ho jejich rychlým zahubením zabijete. Při hromadném úhynu je pták nevykašle, dostane zánět plic atd.
Tady radit na dálku a hlavně se radami řídit je ošidné.