Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahoj, od doby kdy byly ty větry mi každý den umíra jedna někdy I dokonce celý pár s mládaty. Nevíte čím to může být ?!.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
No vetry to urcite nebude, ale jinak vam tezko na tak blbe napsany tex nekdo muze dat nejakou radu jedine tak nejaka vedma. Kdyz chci neco zjistit tak se musim podrobneji rozepsat, neni chov jako cho a neni chovatel jako chovatel.
Že by vítr přivál nějakou chorobu? To asi ne...Napište, v čem chováte, čím krmíte...ochladilo se, mají andulky dostatek krmení? Mají mláďata dost pozdě...Odčervoval jste? Máte nějaký nový kus? Pokud jich už uhynulo víc, proč nedáte na pitvu? Z takového velkého úhynu bych byla opravdu nervozní a řešila bych to u veta.
Petunie
napsal(a):
Že by vítr přivál nějakou chorobu? To asi ne...Napište, v čem chováte, čím krmíte...ochladilo se, mají andulky dostatek krmení? Mají mláďata dost pozdě...Odčervoval jste? Máte nějaký nový kus? Pokud jich už uhynulo víc, proč nedáte na pitvu? Z takového velkého úhynu bych byla opravdu nervozní a řešila bych to u veta.
Jen doplním otázku.
Kolik párů, kolik jednotlivců a za kolik dní uhynulo, je psáno každý den aspoň jedna. Jak vypadají před a po úhynu? Načechrané, hubené, průjem, zraněné. Mláďata po úhynu volátka plná nebo prázdná?
A to se Vás zeptá i veterinář, protože není věštec. I mě to zajímá, ikdyž mám jen několik párů jako vzpomínku na mládí odděleně od mého dnešního chovu.
Zima ani mráz obyčejným andulkám nevadí. Ve venkovní voliéře mně nyní vylétla mláďata, holátka uvnitř budky a vše v pohodě. I teplomilné druhy jsou zatím venku. Senegalci, eklekti, dokonce i amadiny Gouldové jsou venku, sice na rozdíl od andulek v zasklené, ale je tam 5 ° C.
Mají ti vaši opravdu čo žrát?
pterodactyll
napsal(a):
Také bych vyloučil vítr. Co by to bylo za nemoc s takhle krátkou inkubační dobou?
Bez popisu Vašeho chovu Vám nikdo nemůže poradit. Moudivláček a Petunie Vám popsali co musíte zdělit, aby bylo možno radit.
3.11. dal neregistrovaný účastník diskuze dotaz na náhlý úhyn andulek každý den. Nějaké reakce byly, ale on sám nereaguje. Jak to pokračuje? Proč se ptáte na radu a nereagujete? Takové hurá dotazy mně vadí. Příště se raději neptejte. A těm třem mimo mě kteří odpověděli, děkuji za vstřícnost.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Ja se divim, ze na takove otazky vubec nekdo reaguje,
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja se divim, ze na takove otazky vubec nekdo reaguje,
V podstatě s Vaším vyjádřením souhlasím, ale diskuze neznamená, že nepadne naivní nebo provokativní či upřímný laický dotaz na který znalý nebude odpovídat. To k prospěchu chovatelství exotů nepřispívá, pokud se neřídíme zásadou, čím víc hloupějších, tím méně konkurence na trhu.