Nemocný kanár ze zverimexu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2017 08:49

Dobrý den, včera večer jsem si koupil kanára ( údajně samečka ) ze zverimexu, asi to byla chyba. Když sme ho přivezli domu, tak nějak podezřele prskal, pak to ale přestalo protože se rovnou připravoval na spánek, ráno v brzkých hodinách jsem vstal, a slyšel kanára jak skřípe zopákem a chrčí při spaní, pak se probudil a prskal. Podle internetu to vše naznačuje na parazity v hrdle ''prskavka''. Bohužel v jeho blízkosti byla i naše samička, kterou už máme dlouho, bojím se, jestli se mohla od něj přes noc nakazit, Teď už je od něj v jiné mistnosti. Jaká je ale šance, že se mohla od něj přes tu noc nakazit? jak bych měl dále postupovat? budu hrozně rád za každou radu.

16.9.2017 09:09
stepka

XXX.XXX.225.10

Ať vám vet natáhne ivomec do inzulínky (stačí 0,5 ml) a pak oběma kápněte pod křídlo na žilku a za cca 10 dnů opakovat...

16.9.2017 10:33

Dnes ráno jsem volal na do zverimexu a řekl jsem slečně o problému. Slečna se ani na nic neptala a řekla ať ho teda vrátím, bydlím kousíček, takže jsem tam s ním došel. ( ačkoliv mi kanárka bylo opravdu líto, protože nevím co s ním udělají ) Bez váhání mi vrátila peníze, ani se na nic neptala, ani nic neřekla. Jakoby to byla normálka. Ujišťoval jsem se, zda-li dostane nějakou veterinární péči, na to mi odpověděla, že ho dají dozadu na sledování. Doufám a chci věřit, že ho budou léčit. Každopádně celou klec jsem vymyl ve vařící vodě a dezinfikoval, všechno vybavení v kleci též. Mám tu ale stále ještě naší samičku, která je ( alespoň do posud ) zcela zdravá. Mám pro ní u veterináře sehnat ten ivomec a preventivně jí to dát? Nebo je tu možnost, že se nakazit nemusela? byli v blízkosti jen přes noc a oba spali. Děkuji za každou další radu.

16.9.2017 10:52
lada 4

XXX.XXX.67.251

Dobrej, pořizovat ho zatím domů nemusíte ale určitě ho budete časem potřebovat.Kanárkové jsou moc nachýlní na tyto vědci a ne jen ze zverimexu....Mám koupené od chovatelů a u nich se to vyskytlo, hol se to musí hlídat a včas přeléčit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík