Neofema burek / bourek - pohlavie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2017 09:46

Dobrý deň, potreboval by som poradiť pri určovaní pohlavia, som začínajúci chovateľ neofém a na burze v nitre som kúpil jeden pár neofém burkových a nemám skúsenosti ako určovať pohlavia či na základe veľkosti - samica je značne menšia ako samec -alebo na základe sfarbenia krídel, chvostových pier alebo toho modrého pásiku čele u samčeka.Tento pár mi už aj hniezdi takže či sa jedná o pár to mi je už jasné ale pri tých mladých budem mať problém určiť pohlavie. Prikladám aj fotky ak by mi vedel nejaký skúsenejší chovateľ poradiť o akú mutáciu sa jedná a ako určiť pohlavie.

ďakujem za pomoc.

28.7.2017 11:20
eli22

XXX.XXX.181.79

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý deň, potreboval by som poradiť pri určovaní pohlavia, som začínajúci chovateľ neofém a na burze v nitre som kúpil jeden pár neofém burkových a nemám skúsenosti ako určovať pohlavia či na základe veľkosti - samica je značne menšia ako samec -alebo na základe sfarbenia krídel, chvostových pier alebo toho modrého pásiku čele u samčeka.Tento pár mi už aj hniezdi takže či sa jedná o pár to mi je už jasné ale pri tých mladých budem mať problém určiť pohlavie. Prikladám aj fotky ak by mi vedel nejaký skúsenejší chovateľ poradiť o akú mutáciu sa jedná a ako určiť pohlavie.

ďakujem za pomoc.

Růžová (opalínová).

28.7.2017 13:51

Dakujem.

28.7.2017 14:14
saroun

XXX.XXX.135.161

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

ďakujem za pomoc.

Zdravím, o mutaci již byla řeč, tak snad k určení pohlaví. Máte pár, kde rozdíly jsou téměř "učebnicové". Nemusí to tak být vždy. Je třeba se naučit dívat, pozorovat, vyhodnocovat rozdíly. Samci bývají intenzivněji zbarvení, jsou rozdíly ve velikosti a šířce hlavy, posazení očí a zobáku, barvě lící, celkovému posedu na bidle, samci sedí vzpřímenějším posedem, samice obvykle se řirším (nohy). Je třeba odpozorovat celkové chování (temperament).Spodní strana křídla také napoví, především intenzita šedé. Tato pozorování je třeba uložit, aby mohla být následně použita. Nemusí to přijít hned, někdo tomu říká zkušenosti, ale bez toho to nepřijde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík