Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nadmi

27.7.2017 07:34
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Dobry den, muj zako (2,5 roku)uz mesic po setmeni zacne litat v kleci, narazet do pletiva a nekolikrat jsem objevila kapky krve vychazejici ze zobaku. Mimo to se zacal skubat a celou noc pleska kridly o sebe. Moc nelita, malo mluvi. Testy na PBFD a APV jsou negativni. Prosim o ponoc, jsem bezradna. Dekuji.

27.7.2017 07:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

Nepíšete, v jakých podmínkách je.

Nadmi

27.7.2017 08:14
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Mam ho v byte v kleci od zacatku co ho mam (pres 2 roky). Zadne podnety ke zmene chovani nenastaly, klec je porad na stejnem miste a v byte je pouze se mnou.

27.7.2017 08:27
eli22

XXX.XXX.181.33

Nadmi napsal(a):
Mam ho v byte v kleci od zacatku co ho mam (pres 2 roky). Zadne podnety ke zmene chovani nenastaly, klec je porad na stejnem miste a v byte je pouze se mnou.

A návštěvy žádné nemáte?

27.7.2017 08:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

Pouštíte ho ?

27.7.2017 08:51
eli22

XXX.XXX.181.33

Nemůže být v pokoji třeba myš, která vylézá po setmění?

Nadmi

27.7.2017 08:52
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Navstevy temer zadne. Poustim ho nekolikrat denne, jsem skoro porad doma.

Nadmi

27.7.2017 08:54
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Mys tady rozhodne nemam, bydlim v panelovem dome.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2017 09:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Podle toho co píšete jej muselo po setmění něco vyděsit a to hrozně když tak vyvádí. nemohl se vyděsit třeba bouřky v noci? a teď má strach že to bude zase? kupte noční lampičku co je pro děti a nechte ji přes noc svítit ať papoušek vidí, třeba to pomůže. Každopádně zažil určitě nějakou špatnou zkušenost a teď se bojí tmy.

Nadmi

27.7.2017 10:34
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Taky jsem na to myslela. Ten vecer kdy to zacalo, tak bourka byla. Ale predtim byla uz nekolikrat a nic.
Zkousela jsem to i s tim svetlem, ale celou noc lezl po kleci nahoru a dolu, akorat s tim rozdilem, ze nenarazel do klece. Drive jak se setmelo, sedl na bidlo a spal az do rana, ze jsem o nem nevedela. A ted takovy zvrat.

27.7.2017 10:43
eli22

XXX.XXX.181.33

Nadmi napsal(a):
Taky jsem na to myslela. Ten vecer kdy to zacalo, tak bourka byla. Ale predtim byla uz nekolikrat a nic.
Zkousela jsem to i s tim svetlem, ale celou noc lezl po kleci nahoru a dolu, akorat s tim rozdilem, ze nenarazel do klece. Drive jak se setmelo, sedl na bidlo a spal az do rana, ze jsem o nem nevedela. A ted takovy zvrat.

Možná, že uhodil velký blesk, který ho hodně vylekal. Našemu malému je rok a půl, je to sice dítě, ale to je jedno, a bouřky se vůbec nebál. Jednou ale blízko nás velmi silně uhodilo a on se 5 minut klepal. Hrozně se lekl, nejdřív úplně zkameněl. No a pak asi tři noci po sobě křičel ze spaní - bum bum a brečel. Takže to může být u Vás taky tak.

Nadmi

27.7.2017 10:57
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Tezko rict, ale neco se rozhodne muselo stat. Ze dne na den se zmenil k nepoznani. Rada bych vedela, jestli se to casem vrati do puvodniho stavu. Ale na to mi nedokaze nikdo odpovedet.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2017 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak lepší že lozí po kleci než aby tam s sebou mlátil, nechte mu rožnuté každý večer on třeba se za chvíli uklidní, a zdřímne, zbytek hold dospí přes den. Však nesedíte u klece celou noc. když usnete tak nevíte jestli lozí nebo dříme... nebo si jej zkuste dát na noc do ložnice a nechte opět svítit, třeba jak na vás uvidí že jste v klidu a spíte tak bude v klidu taky, třeba se bojí toho, že vlastně zhasnete, odejdete a pak bude ten blesk a bum. má to s tím asi spojené. já se taky vždy děsím na silvestra že se umlátí, ale naučila jsem že klec na noc přikrývám tmavou dekou, ta i tlumí hluk a když je silvestr tak nechám i lampičku ať se kdyžtak neomlátí. ale asi bych zkusila si ho na noc brát s sebou i s klecí do ložnice.

27.7.2017 11:12
krabatka

XXX.XXX.164.43

Dobrý den,
Zkuste zavolat panu Bartlovi a poradit se nebo projít jeho poradnu, jestli se už něco podobného nevyskytlo, je to velký odborník právě na tyto papoušky.

kontakt:
http://www.milanbartl.cz/chov/poradna.htm

Já jsem měla něco podobného s naší samičkou senegalce, také po bouřce a brali jsme si ji pak několik nocí v přepravce na noční stolek k posteli a cca po týdnu bylo vše v pohodě. Jenže ona na tu přepravku byla zvyklá, hodně s námi cestovala, u žaka bych si to netroufla poradit.

27.7.2017 11:21
krabatka

XXX.XXX.164.43

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak lepší že lozí po kleci než aby tam s sebou mlátil, nechte mu rožnuté každý večer on třeba se za chvíli uklidní, a zdřímne, zbytek hold dospí přes den. Však nesedíte u klece celou noc. když usnete tak nevíte jestli lozí nebo dříme... nebo si jej zkuste dát na noc do ložnice a nechte opět svítit, třeba jak na vás uvidí že jste v klidu a spíte tak bude v klidu taky, třeba se bojí toho, že vlastně zhasnete, odejdete a pak bude ten blesk a bum. má to s tím asi spojené. já se taky vždy děsím na silvestra že se umlátí, ale naučila jsem že klec na noc přikrývám tmavou dekou, ta i tlumí hluk a když je silvestr tak nechám i lampičku ať se kdyžtak neomlátí. ale asi bych zkusila si ho na noc brát s sebou i s klecí do ložnice.

Tak Attila Vám poradila téměř to samé co já, vzít si papouška do ložnice. Ta celá klec mě nenapadla, protože mám senegalce spíše ve voliéře, která neprojde dveřmi...smajlík
Ale má to logiku, papoušek je na Vás upnutý a bude vidět, že klidně spíte. Nebo mě ještě napadlo, spát nějaký čas ve stejném pokoji, co je žako, pokud je tu ta možnost, aby neměl problém s tím, že je v jiném prostředí...

Nadmi

27.7.2017 11:32
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Klec mam sice na chodbe, ale je jen 2m od postele. Dvere mam otevrene, takze na me vidi. Po teto strance to mam vyresene. Ze vseho nejvic me desi ta krev ze zobaku. Ted jsem si vsimla ze i jedno kridlo ma od krve, zrejme od toho jak narazi na klec. Ale dekuji vsem za rady, zkusim jeste zavolat p.Bartlovi, taky me to napadlo.

27.7.2017 11:45
krabatka

XXX.XXX.164.43

Nadmi napsal(a):
Klec mam sice na chodbe, ale je jen 2m od postele. Dvere mam otevrene, takze na me vidi. Po teto strance to mam vyresene. Ze vseho nejvic me desi ta krev ze zobaku. Ted jsem si vsimla ze i jedno kridlo ma od krve, zrejme od toho jak narazi na klec. Ale dekuji vsem za rady, zkusim jeste zavolat p.Bartlovi, taky me to napadlo.

No buď se něčeho bojí nebo mě ještě napadlo, jestli třeba nemá parazity v peří a ti ho neruší, to pleskání křídly může být nejen z nervozity, ale i od nich. Mohli být třeba v krmení nebo podobně...
pro jistotu bych ho pořádně prohlédla, ale to je jen nápad...
Dejte pak vědět co Vám p. Bartl poradil a jestli to zafungovalo nebo vůbec další průběh, třeba to pomůže i dalším chovatelům. Držím palce.

Nadmi

27.7.2017 11:56
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Dekuji, urcite se ozvu.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2017 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Ano, taky budu ráda, když napíšete jak to dopadlo, sama jsem zvědavá jako majitelka žakouše jak se to vyvíjí. Možná by bylo vhodné kdyby papoucha prohlídl i veterinář se zaměřením na exotické ptactvo, osobně bych už i měla strach, že si způsobil nějaké zranění při plácání se v té kleci, když píšete že nechce ani létat. Já jsem celkem předposerinkaná, kdybych na Julči viděla krev a nevěděl odkud přesně je, tak už žhavím telefon nebo jedu s papouškem k vetovi.
Držím palce ať to dopadne dobře!

27.7.2017 14:25
eli22

XXX.XXX.181.33

Nadmi napsal(a):

Na to křídlo bych se pořádně podívala. Mě se nedávno do voliéry dobývala kočka a papoušek si poranil při uprku křídlo, krev skoro nebyla a ve finále jsme zjistili, že má nalomenou jednu kůstku, i ho to muselo bolet, dala se tam malá infekce a skončil na antibiotikách.

27.7.2017 15:03
janau.

XXX.XXX.162.61

Mně se žakynka párkrát taky takhle v noci "zbláznila", jednou to byla opravdu myš, jednou velký pavouk na zdi vedle klece a v ostatních případech nevím (cca ještě 3-4x se to stalo bez zjevné příčiny). V každém případě vždy pomohlo nechat slabě rozsvícenou lampičku v blízkosti klece.. Je na ni zvyklá, v průběhu zimy ji používám s časovým vypínačem na prodloužení dne. Bouřky díkybohu nevadí, i když je přímo u okna, ve kterém není ani záclona, až mi to přijde jako zázrak, protože je relativně dost hysterická..

Nadmi

11.8.2017 22:12
Nadmi

XXX.XXX.232.250

Dobrý den,

Podle popisu se papoušek něčeho hodně bojí. Opakuje se to, a jde zřejmě o jev nečekaný, který si papoušek neumí vysvětlit. Mohou to být světla aut nebo pouličních lamp z venku. Také některý digitální blikající přístroj apod. Pleskání křídel, omezená komunikace a škubání peří je jasnou známkou, že se v papouškově blízkosti děje něco, co si neumí vysvětlit, pochopit a jedná se o nečekaný nepravidelný jev. Zmatené chování, končící krvácivým zraněním ukazuje na silný stres. Pouvažujte, co se mění v blízkém okolí klece, zda ode dne, kdy to začalo, nedošlo ke změně interiéru pokoje (malba, závěsy, nový velký nábytek, ozdobné doplňky atd). Musíte vypozorovat, kdy papoušek začne se zmatečným chováním, z čeho pramení. Podle chování papouška se dá velmi mnoho vypozorovat. Často to bývá i banální věc.

Milan Bartl.

11.8.2017 22:44
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Nadmi napsal(a):
Dobrý den,

Podle popisu se papoušek něčeho hodně bojí. Opakuje se to, a jde zřejmě o jev nečekaný, který si papoušek neumí vysvětlit. Mohou to být světla aut nebo pouličních lamp z venku. Také některý digitální blikající přístroj apod. Pleskání křídel, omezená komunikace a škubání peří je jasnou známkou, že se v papouškově blízkosti děje něco, co si neumí vysvětlit, pochopit a jedná se o nečekaný nepravidelný jev. Zmatené chování, končící krvácivým zraněním ukazuje na silný stres. Pouvažujte, co se mění v blízkém okolí klece, zda ode dne, kdy to začalo, nedošlo ke změně interiéru pokoje (malba, závěsy, nový velký nábytek, ozdobné doplňky atd). Musíte vypozorovat, kdy papoušek začne se zmatečným chováním, z čeho pramení. Podle chování papouška se dá velmi mnoho vypozorovat. Často to bývá i banální věc.

Milan Bartl.

Jsem rád a překvapilo mě, že se do diskuze zapojil někdo, kdo o chovu zvláště žaků něco ví.
Diskuze je výměna názorů ať laiků nebo odborníků a bude dobře, když se do ní ti zkušení zapojí.
Chápu, že dávat zadarmo rady vykoupené roky neúspěchů, ztrátou peněz není snadné. Ale jen tak si vychováme nadšené pokračovatele našeho zdůrazňuji zájmového koníčka.

Pbfaktor

12.8.2017 07:36
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

Moudivláček napsal(a):
Jsem rád a překvapilo mě, že se do diskuze zapojil někdo, kdo o chovu zvláště žaků něco ví.
Diskuze je výměna názorů ať laiků nebo odborníků a bude dobře, když se do ní ti zkušení zapojí.
Chápu, že dávat zadarmo rady vykoupené roky neúspěchů, ztrátou peněz není snadné. Ale jen tak si vychováme nadšené pokračovatele našeho zdůrazňuji zájmového koníčka.

To jsou žvásty zvláště od staršího chovatele jako jste vy jak z dob nejtvrdší normalizace.

12.8.2017 10:59
eli22

XXX.XXX.181.33

Zdravím. Pan Bártl to popsal zcela přesně. Papoušci bohužel nemají až tak moc možností vyjádřit stres, abychom si toho všimli. Mohou křičet, "zmlknout" nebo se začít škubat, případně být agresivní. Když jsem chovala chameleony, tak tam to bylo zcela jasný. Jakmile se jim něco nelíbilo začali měnit barvu na neskutečné odstíny, nafoukli se třikrát tolik apod. Takže naprosto jasné a srozumitelné signály. Vlasy jsem nemohla mít černý ani červený, růžová a fialová barva byla u nás pasé, a další věci byly zakázany. U papoušků jako o takových poloautistů je to bohužel jinak a je třeba to vysledovat a hodně se do nich vžít, začít přemýšlet jako oni.

12.8.2017 18:31
kareta

XXX.XXX.84.6

Pane Německý nechápu proč si tak chrochtáte nebo podlízáte ? Když Vy jste začínal chovat a choval jste papoušky tak pan Bartl nebyl možná ještě na světě. Neznamená že když napsal knížku o žacích tak je buh. Proč se tak zhazujete ?

12.8.2017 18:48
kareta

XXX.XXX.84.6

Až sem něco napíše třeba něco pan chovatel Drozdek Nedělník Lacko Vinš atd. tak to by bylo něco jinýho. Kdyby jste byl mladší tak takovou knihu o žacích co napsal výše jmenovaný by jste napsal i Vy. Možná i lepší.V životě se nezhazujte.

12.8.2017 23:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kareta napsal(a):
Až sem něco napíše třeba něco pan chovatel Drozdek Nedělník Lacko Vinš atd. tak to by bylo něco jinýho. Kdyby jste byl mladší tak takovou knihu o žacích co napsal výše jmenovaný by jste napsal i Vy. Možná i lepší.V životě se nezhazujte.

Děkuji za uznání, třeba něco napíšu, jen mít schopného a solventního vydavatele.
Myslím, že se vyjádřeným názorem neshazuji. U Čestmíra Drozdka jsem byl. Jeho texty znám, je to chovatel vyššího formátu než úroveň této diskuze. Spíš dr. Palkovič prezentuje jeho chovy a jsem tomu rád.
Ing. Nedělníka znám jen od vidění a z jeho textů, podobně i p.Vinše.
Ale i to jsou chovatelé vymykající se sféře zájmového chovu, jako Bartl. Všichni mají nějakou prosperující firmu a chov ptáků souběžně.
Přesto je pro nás drobné zájmové chovatele každý jejich poznatek přínosem. Jak si ho kdo vyhodnotí, záleží na jeho znalostech.
Jak se praví v jedné pohádce o vlkovi. Nevěřte všemu, co se o mně povídá.

12.8.2017 23:37
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Pbfaktor napsal(a):
To jsou žvásty zvláště od staršího chovatele jako jste vy jak z dob nejtvrdší normalizace.

Pbfaktor nebo kdo jste, zvolil jste si přezdívku jedovatáho kovu, napište mně interně, co za žvásty jsem napsal a jak to souvisí s normalizací, ale žádám Vás, nepište veřejně!
Kdybyste měl profil, tak bych tuto diskuzi nezatěžoval osobními názory nesouvisejícími s chovem exotů.

13.8.2017 23:11
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):
Pbfaktor nebo kdo jste, zvolil jste si přezdívku jedovatáho kovu, napište mně interně, co za žvásty jsem napsal a jak to souvisí s normalizací, ale žádám Vás, nepište veřejně!
Kdybyste měl profil, tak bych tuto diskuzi nezatěžoval osobními názory nesouvisejícími s chovem exotů.

Děkuji za obsáhlou interní odpověď. Překvapil jste mě.

14.8.2017 13:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):
Děkuji za obsáhlou interní odpověď. Překvapil jste mě.

V předcházejícím příspěvku jsem mylně poděkoval Pbfaktor za interní reakci. Nic nenapsal. Napsal mně faap.Popletl jsem si je a poděkoval za interní reakci nepravému.
Snad ten Pbfaktor najde odvahu interně odpovědět.

Pbfaktor

14.8.2017 14:40
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

Moudivláček napsal(a):
V předcházejícím příspěvku jsem mylně poděkoval Pbfaktor za interní reakci. Nic nenapsal. Napsal mně faap.Popletl jsem si je a poděkoval za interní reakci nepravému.
Snad ten Pbfaktor najde odvahu interně odpovědět.

Nevím proč bych vám psal interně.Za svým názorem co jsem napsal si stojím.Jen jsem reagoval na vaše podlézání se jednomu rádoby...

14.8.2017 19:30
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Pbfaktor napsal(a):
Nevím proč bych vám psal interně.Za svým názorem co jsem napsal si stojím.Jen jsem reagoval na vaše podlézání se jednomu rádoby...

Děkuji za reakci. Náš dialog na veřejnou diskuzi v problematice okrasného ptactva nepatří a Vy to pořád nechápete.
Abychom nezatěžovali exotářskou diskuzi, dfiskutujme interně. Je to tak těžké pro Vás pochopit? Ten Váš názor není argumentační reakce, jen opalované konstatování Vašeho názoru...
Napište mně, co Bartl opsal, v čem lže atd. Já to nevím a jeho knihu i texty v časopisech za víc než deset let mám.
Nyní vypadám jako jeho agent, ale nikdy jsem s ním memluvil.
Kdo se zde zúčastní diskuze a odmítá meveřejně dialog opačných názorů, by se měl nad sebou zamyslet, pokud je toho schpen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík