Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s párem Pyrur mazlíků? Budu si pořizovat papouška Pyruru jako kamaráda domů ne na chov, ale mám obavu aby mu nebylo samotnému smutno když budeme v práci. Rozhodla jsem se tedy, že si pořídím pár, ne najednou, ale s odstupem pár měsíců od sebe. Chtěla bych ale aby zůstali oba ochočení a nevěnovali se jenom sobě. Mám u jednoho chovatele zamluvené za pár měsíců jedno mládě, jedná se o chov jednoho páru doma, mládě bude dokrmené rodiči, ale částečně ochočené, zvyklé na člověka. Což mi přijde dobré, ale nevím jestli se mi podaří sehnat ještě nějakého takového chovatele v Jihomoravském kraji, abych mohla koupit i to druhé mládě a z voliéry nechci. Pokud takového chovatele neseženu (kdyby jste o někom takovém věděli, dejte mi prosím vědět ), vzala bych si to druhé mládě ručně dokrmené, ale teď právě nevím, nenafixuje se ručně dokrmené na mě víc než na toho druhého papouška? A co si vzít domů dříve, ručně dokrmené nebo z pod rodičů? A prvně holku nebo kluka? Máte někdo s tímhle nějaké zkušenosti? Já se radši ptám, protože jsem kdysi měla párek mníšků, které jsem si i sama dokrmila, bylo mi to chovatelem doporučeno a místo dvou kámošů nebo sehraného páru to byl pár konkurentů a závisláků, rvoucí se o mou pozornost.. Proto bych nerada opakovala tuto chybu a měla radši doma párek kamarádů. Podělte se prosím o svou zkušenost, jestli ji máte. Také poprosím o slušné odpovědi a ne rýpání a urážky. Děkuji moc. Lenka.
ne
XXX.XXX.195.189
Pokud chcete mít pár tak nejlíp koupit oba najednou. Pokud koupíte dokrmené tak je máte krotké hned, ptáci si budou hrát s Vámi stejně tak i spolu. Odchov pod rodiči si budete muset ochočit sama a získat si jejich důvěru. Ale v obou případech kupte pár opravdu společně.
Co se týká hluku tak neexistuje žádný tišší druh, všechny pyrury jsou hlučné. Jen se může stát, že některý jedinec nebo pár se může projevovat tišeji, ale to nezáleží na druhu.
Děkuji za příspěvky :) jedná se o pyrury zelenolícé, mutace asi opalin-pineaple, možná i jiné.. Chtěla bych to zkusit prohnat ještě gen. kalkulačkou, aby se když tak nemuselo dělat DNA u mláďat, pokud by pak náhodou nějaké měli, ale nevím jestli když bude jeden z nich ručně dokrmený a jeden z pod rodičů (odchov v bytě), tak jestli budou hnízdit (je mi jedno jestli budou nebo nebudou). Také nevím jestli to ještě s kalkulačkou zvládnu, léta jsem s ní nepracovala.. :) Jinak by mezi nimi měl být rozdíl jen pár měsíců, protože z pod rodičů bude mládě až v cca listopadu a to ručně dokrmené bych chtěla sehnat do konce léta. Je nějaký zásadní rozdíl, jakého pohlaví bude to ručně dokrmené mládě a jaké bude to z pod rodičů? Děkuji moc. Lenka