Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2017 00:22
Vlašimák

XXX.XXX.139.250

Dobrý den.
Rád bych se zeptal, zde je zde někdo ochotný zodpovědět pár otázek ohledně chovu Ar a popřípadě poradit se sestavením Voliery a prodejem mimineksmajlík
Po X letech jsem se rozhodl postavit na zahrade |volieru cca š10m x h4m x v4m s domečkem uvnitř š2m x h4m x v4m který bych rád osadil párečkem Ar. Technicky zpracování domečku a voliery mám zpracované a celkem vymyšlené ale potřeboval bych poradit na co nezapomenout aby byly papoušci v co nejlepším prostředí. Plánuji zateplený ˇˇdomeček´´ velký strom ve volieře a neustále protékající jezírko. Chtěl bych aby se mohli i trochu alespon proletnout a kdyby to šlo tak by mohli být na stromech na zahradě a venkusmajlík Kdyby se mi ozval přímo chovatel se kterým bych mohl kroky diskutovat a rovnou se domlivit na odkupu mládat bylo by to úplně nejlepší a myslím že chovatel by věděl že by papoušci byli v dobré péči.smajlík
Děkuji za rady které by mě zase posunuli kousek blíž přivést do rodinny další členy.

13.6.2017 22:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Vlašimák napsal(a):
Dobrý den.
Rád bych se zeptal, zde je zde někdo ochotný zodpovědět pár otázek ohledně chovu Ar a popřípadě poradit se sestavením Voliery a prodejem mimineksmajlík
Po X letech jsem se rozhodl postavit na zahrade |volieru cca š10m x h4m x v4m s domečkem uvnitř š2m x h4m x v4m který bych rád osadil párečkem Ar. Technicky zpracování domečku a voliery mám zpracované a celkem vymyšlené ale potřeboval bych poradit na co nezapomenout aby byly papoušci v co nejlepším prostředí. Plánuji zateplený ˇˇdomeček´´ velký strom ve volieře a neustále protékající jezírko. Chtěl bych aby se mohli i trochu alespon proletnout a kdyby to šlo tak by mohli být na stromech na zahradě a venkusmajlík Kdyby se mi ozval přímo chovatel se kterým bych mohl kroky diskutovat a rovnou se domlivit na odkupu mládat bylo by to úplně nejlepší a myslím že chovatel by věděl že by papoušci byli v dobré péči.smajlík
Děkuji za rady které by mě zase posunuli kousek blíž přivést do rodinny další členy.

Pane,
protože na Vaši otázku zatím nikdo nereagoval, napíšu svůj názor.
Na této diskuzi se zúčastňují lidé, nevím, jak bych to vyjádřil, kteří se " neválí v penězích".
Vaše otázka slušně položená by mohla zkušené chovatele arů ke kterým já nepatřím podnítit k předání zkušeností. Ale jak praví přísloví, ani kuře zadarmo nehrabe.
Chovám vše možné desítky let, odchovy jsou, ale i ztráty veliké a stále se učím.
Úspěch není jen voliéra. Budete chovat 30 let, přečtete vše možné a pak zjistíte, co vše nevíte.
Navštivte chovatele arů, koukněte na reál a budete mít jasno.
Trochu jsem se rozkecal, ale vždyť to jiní nemusí číst.

14.6.2017 17:55
Vlašimák

XXX.XXX.139.250

Díky za reakci. Sice si nejsem uplně jistý co je tím myšleno, ale jestli jsem to prislovy pochopil tak, že nikdo mi tady nevypiše všechny informace jentak tak to jsem ani nedoufal.:D. Zkusil jsem zde napsat nějakou moji představu a co se týče té voliery to je plán na rok dopředu mezitim by ara byla jinde.
Doufal jsem, že se ozve nějaký slušný chovatel, kterého bych právě mohl navštívit všechny věci sním přímo konzultovat a následne i papoušky od něj převzít. Myslel jsem že to takto funguje, alespon ja to mám tak zažitý jenom jsem žádneho chovatele neznal. Celý život se pohybuju ve zvířecím prostředí papoušci psi kočky a myslím že si častečnou představu stím co jsem si všechno nastudoval umím udělat a dal se bez odborníka neposunusmajlík

Každopádně díky za vyjádření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík