Lillian
XXX.XXX.32.177
Dobrý deň, mám 2 andulky, dve samice, Kiku a Belu, od novembra a dnes som k nim kúpila samca, ale Bela na neho začala útočiť ( vytrhávať mu perie...), odchytila som ju do malej krabičky a chystám sa pre ňu kúpiť novú klietku. Chcem sa spýtať či som urobila dobre, alebo zle. Je útočenie dôsledok toho, že samice si už vytvorili teritórium a novú nadulku do neho nechcú pustiť ( Kika na neho pár krát zaútočila, ale inak v pohode), alebo ide o niečo iné? Predtým som si myslela že Bela je samec, lebo ozobie bolo s časti modré a s časti biele, ale teraz je zväčša biele, ale kvôli tomu že sa s Kikou hádali ( trhali si perie...) som usúdila, že je to samica.( aj na základe rád od iných ľudí). Ďakujem za odpoveď.
Lillian
XXX.XXX.32.177
Posielam fotky, modrý je Belo, zelená samica Kika a zelený samec Ciro. Belu- nie som si istá pohlavím, kvôli jeho agresivite som umiestnila do novej klietky, ale po umiestnení sa začal šplhať na mreže klietky. Dala som mu druhú šancu a zase som ho premiestnila do starej klietky, ale zase útočil na Cira. Momentálne je sám v novej klietke a spočiatku sa zase šplhal na mreže, ale už prestal. Je možné, že mu je smnutno za Kikou, aj napriek faktu, že keď boli spolu, sa bili a klovali ( chvíľu sa bijú a za chvílu si breberajú perie, je to divné)? Kika sa o nového Cira vôbec nezaujíma.
Lillian
XXX.XXX.32.177
Mám čakať že Kika s Cirom vytvoria pár, a rozbiť kamarátstvo Bely a Kiky, za predpokladu, že je Bela samička? Vopred ďakujem za pomoc, Lilli.
Lillian
XXX.XXX.32.177
Ďakujem za pomoc a áno púšťam ich, lenže oni sa hneď vrátia späť ( myslím staršie andulky, nového som ešte nepúšťala - dnes sme ho kúpili). Klietka má rozmery 50X30X45 cm. Je to malé pre dve andulky? Tretia je zatiaľ o málo v menšej klietke.
Lillian
XXX.XXX.32.177
Ďakujem Vám za rady.