PetrS07
XXX.XXX.115.50
Dobrý den,
měl bych prosbu/dotaz. Máme doma Kakadu bílého asi 6 let. Jsme s ním často, je to mazel. Ráda se mazlí, je z klece. Dostává hračky i naší pozornost. Každopádně za poslední dva roky máme problém s tím, že si trhá peříčka z hrudi. Každé nové peříčko vytrhne. Ať děláme co děláme, jsme s ní, ale ona vyžaduje pozornost a hlídání 24/7 což prostě není možné. Kupujeme nové hračky, o které už teď ani nemá zájem. Zkoušeli jsme kapičky na opeření a různé doplňky, ale jak jsem psal, nové peříčka hned trhá. Máme mastičky, které fungují, pokud má stroupek po vytrženém peříčku, ale pořád je tu ten problém toho, že si prostě nechce nechat zarůst náprsenku. Už nevíme co s ní. Věnuje se jí opravdu hodně času a pozornosti, ale ani to nestačí pro to, aby normálně fungovala. Můžete mi prosím poradit, co s ní? Procházel jsem fóra, zkoušel snad již vše, aby jí bylo dobře, hrála si a netrhala si peříčka, ale prostě se nám to nedaří.
Pokud se nám to nepodaří, tak zvažujeme, zda existuje něco jako útulek nebo kam papouška dát, zda bude schopný se o něj někdo postarat. Máme jí rádi, ale člověk s ní je skoro celé dny, ale i tak to prostě nestačí a vypadá to, že si jen vynucuje pozornost, aby s ní člověk byl od rána do rána. Chápu, že Kakadu vyžadují pozornost, ale u nás jí mají, mají péči, jídlo, zábavu prostě všechno, ale prostě to nestačí. Nevíme, kde je problém.
Mnohokrát děkuji za rady.
Pbfaktor
XXX.XXX.226.103
Nudí se zkuste mu dát dočasně límec aby si na ně nedostal.
PetrS07
XXX.XXX.115.50
Období s límcem jsme už několikrát testovali. Po dobu límce je to v pořádku, každopádně límec se sundá a proces "odpeření" opět aplikuje. Díky.
PetrS07
napsal(a):
Období s límcem jsme už několikrát testovali. Po dobu límce je to v pořádku, každopádně límec se sundá a proces "odpeření" opět aplikuje. Díky.
Známý má žaka. Tráví s ním v podstatě 24 hodin, protože součástí jejich bytu je malý krámek s okénkem, kde on sedí a žako je tam s ním. Nicméně žako se škube už 7 let a nic s tím neudělají. Prostě zlozvyk, jako když si někdo kouše nehty. Zajímala jsem se o všechny možnosti, jak to řešit (přes dva roky jsem zkoušela vše možné včetně pořízení partnera) protože ten samý problém mám já, ale po téměř třech letech to vzdávám, prostě mám doma škubana, ale za mě není důvod ho dávat někam pryč. Jinak je v pořádku.
Papoušci
XXX.XXX.3.106
Podle mého také nuda chtělo by to letní voliéru a uvažovat o samci.Písněte ni na email : ara-35@seznam.cz.
PetrS07
XXX.XXX.115.50
eli22
napsal(a):
Známý má žaka. Tráví s ním v podstatě 24 hodin, protože součástí jejich bytu je malý krámek s okénkem, kde on sedí a žako je tam s ním. Nicméně žako se škube už 7 let a nic s tím neudělají. Prostě zlozvyk, jako když si někdo kouše nehty. Zajímala jsem se o všechny možnosti, jak to řešit (přes dva roky jsem zkoušela vše možné včetně pořízení partnera) protože ten samý problém mám já, ale po téměř třech letech to vzdávám, prostě mám doma škubana, ale za mě není důvod ho dávat někam pryč. Jinak je v pořádku.
Díky za info.
PetrS07
XXX.XXX.115.50
Máme velkou vnitřní klec a letní velikou voliéru. Kupujeme nové hračky a hrajeme si s ní, ale teď za poslední dobu hračky nedemoluje a ani si s nimi nehraje. Každopádně díky za typ.