Andulka má zavšivené peří?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SandraR

30.1.2017 10:05
SandraR

XXX.XXX.50.24

Dobrý den, mám 2 andulky, samečka a samičku(nově 1 měsíc) a myslím, že sameček má snad nějaké parazity v peří, dnes když mu vypadlo pírko, všimla jsem si, že tam jsou nějaké skvrny, tak jsem se to snažila vydrobit na papírek a ty, brouci´´ se hýbali! K veterináři, co se specializuje na ptactvo se dostanu nejdříve v sobotu, je tedy na toto nějaký volně dostupný přípravek? Chová se uplně normálně, vypadá zdravě, ale zřejmě tomu tak není! A to nemluvím o samičce, ta se zřejmě bude muset přeléčit také, jsou spolu v kleci.

lumpicek

30.1.2017 11:01
lumpicek

XXX.XXX.0.243

SandraR napsal(a):
Dobrý den, mám 2 andulky, samečka a samičku(nově 1 měsíc) a myslím, že sameček má snad nějaké parazity v peří, dnes když mu vypadlo pírko, všimla jsem si, že tam jsou nějaké skvrny, tak jsem se to snažila vydrobit na papírek a ty, brouci´´ se hýbali! K veterináři, co se specializuje na ptactvo se dostanu nejdříve v sobotu, je tedy na toto nějaký volně dostupný přípravek? Chová se uplně normálně, vypadá zdravě, ale zřejmě tomu tak není! A to nemluvím o samičce, ta se zřejmě bude muset přeléčit také, jsou spolu v kleci.

Dobrý den, andulky mají všenky, kupte v drogerii Biokill, odchytněte jednu po druhé, zakrejte oči a postříkejte je, hlavně zespod ocas a pod křídla, tam se tito parazité nejvíce shlukují.Další je nutné vyčistit prostředí kde žijí, spálit bidla, nebo je vykoupat v roztoku sava, nebo chloraminu a těmi samými přípravky vymýt chovatelské zařízení.
Po čtrnácti dnech celou proceduru s vystříkáním ptáků a dezinfekcí zařízení zopakujte, potom by měl být klid.
Nepíšete kde ptáky máte a co dalšího chováte, je to základ dotazu.Všenky totiž můžete přinést sami na oděvu třeba od slepic, nebo holubů ve svém chovu.Potom by jste museli řešit likvidaci všude kde je zdroj nákazy, jinak budete v začarovaném kruhu "vyhubíte, opět přinesete ".

SandraR

30.1.2017 11:19
SandraR

XXX.XXX.50.24

Andulky mám dvě doma v kleci, teď jsou odděleně ve dvou klecích, ale máte pravdu, musela jsem si to přinést od chovatele, před rokem jsem si od něj vzala samečka a teď samičku, chová i králíky, okrasné holuby, taktéž slepice a ostatní okrasné ptactvo. To to chudák musel mít už rok, se divím, že má chuť lítat a dovádět celý den . Děkuji za radu, koupím ten přípravek, vyčistím klece a vezmu o víkendu i k veterináři. Snad se těch potvor zbavíme

Přidejte reakci

Přidat smajlík