Janoušová
XXX.XXX.49.54
Dobrý den. Již několikátý rok vážně uvažuji nad koupí papouška. Zkušenost mám jrn s andulkami. Rozhoduji se mezi Žakem a Pyrurou. Ale jelikož mám rodinu. Tak se bojím že by se Žako upnul jen na jednoho z nás. Nebo by ho šlo nějak naučit na všechny členy rodiny? A dá se pyrura naučit mluvit? Děkuji za případné odpovědi. Janoušová.
lojzikzhor
XXX.XXX.195.189
Žaky kupte jedině v páru a počítejte pak s pokojovou klecí min.2x2 metry. Nikdy žaka nekupujte jen jeden kus na mazlíka.
Pyruru můžete mít i jednu, ale taky je samozřejmě lepší pár, s mluvením to není nijak světoborné, nějaké slova se naučí ale často když nevíte co říká to ani nepoznáte.
Aymarové
XXX.XXX.212.98
Vybiratenz nesrovnatelnych ptaku. Co je lepsi? Mercedes nebo dacia? Ano, jezdit se da obema, ale rozdil tam je patrny. Zako je v mnoha ohledech naprosta spicka, pyrura je prima. Choval jsem oboje, ale srovnat sento neda. Kdo horuje pro pyrury jiste doma nikdy zaka nemel.
Dilectissima
XXX.XXX.2.60
Janoušová
napsal(a):
Dobrý den. Již několikátý rok vážně uvažuji nad koupí papouška. Zkušenost mám jrn s andulkami. Rozhoduji se mezi Žakem a Pyrurou. Ale jelikož mám rodinu. Tak se bojím že by se Žako upnul jen na jednoho z nás. Nebo by ho šlo nějak naučit na všechny členy rodiny? A dá se pyrura naučit mluvit? Děkuji za případné odpovědi. Janoušová.
Dobrý večer! Vo vašom prípade odporúčam samičku amazoňana modročelého alebo surinamského. Nebude agresívna ani po dospení a krásne sa naučí hovoriť. Ale musíte sa jej venovať rovnako ako ostatným členom rodiny, inak bude strádať!