Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2017 16:54
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
dneska jsem šel poklízet papoušky a oni seděli v miskách s vodou a chtěli se koupat, tak jsem jim tam dal misky na koupání a napustil vodou a oni hned se letěli koupat a já jen stál a hleděl. Je tohle chování normální? Snad jim nebude zima, protože mám venkovní voliéry bez záletu.Martin.

3.1.2017 17:00
stewe5

XXX.XXX.36.251

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
dneska jsem šel poklízet papoušky a oni seděli v miskách s vodou a chtěli se koupat, tak jsem jim tam dal misky na koupání a napustil vodou a oni hned se letěli koupat a já jen stál a hleděl. Je tohle chování normální? Snad jim nebude zima, protože mám venkovní voliéry bez záletu.Martin.

Je to uplne normalni, me se taky koupou vsechny druhy co mam i v mrazech urcite to hodne chovatelu potvrdi

3.1.2017 17:16
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Děkuji za uklidnění

lojzikzhor

3.1.2017 17:17
lojzikzhor

XXX.XXX.195.189

Ano koupou se i v mrazech, ale ne protože je jim teplo. Ptáci neřeší jestli jim pak mokrým bude zima a omrznou nebo ne, prostě jsou druhy papoušků které se koupají častěji a tak se vedeni pudem vykoupou i v zimě. Chovatel se pak naivně domnívá jak jim venku dobře i v zimě když se i při mrazu koupou.

3.1.2017 17:20
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Já se naivně nedojímám, že jim je venku dobře, já se jen ptám jestli je to normální věc, když se v zimě koupou.Sem začátečník, tak proto se na vše ptám.Martin.

3.1.2017 17:21
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Jo je to normální nejvíce se mě zmacu horaci, rozely a kakariki.

3.1.2017 19:29
jardda

XXX.XXX.141.75

Buďte naprosto v klidu u mě se papoušci zpěvavý koupali při -15C hned poté jim voda na peří zamrzla a ptáci šustili jak pokrčený papír. Jinak podotýkám že mám voliéry bez záletů a nikdy u mě nedošlo k úhynům z důvodu zimy a ani k omrzlinam (chován venku zpěvavý, tyrkysáky, neofémy ozdobné a rozely). JP.

3.1.2017 19:36
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Jé děkuji za odpověď. Sem hrozně rád že se tady najdou i zkušení chovatelé, kteří jsou tak hodní a poradí těm nezkušeným a začínajícím chovatelům. Moc si toho vážím.

Reichenowi

3.1.2017 20:11
Reichenowi

XXX.XXX.57.80

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý večer! Nemajte obavy. Papagáje sa v zime kúpu preto, lebo je suchý vzduch. Každý deň dávam vrabcom a drozdom vodu do misky. Do 7 sekúnd sú vrabci v miskách s vodou a kúpu sa. Potom priletia drozdy. Dnes po včasnom vypnutí vykurovania ubikácií som na chvíľu vypustil papagáje zo záletov (14 °C) von (2 °C) a dal som im ako vždy misky na kúpanie. Okúpali sa rozely aj malé ary, ale veľké ary a veľké amazoňany sa nechceli ani kúpať, ani postrekovať rozprašovačom. Rozely sa po okúpaní zdržiavali vo vonkašej voliére, malé ary išli po okúpaní späť do vyhrievanej ubikácie, ale zdržiavali sa pri výletovom otvore.
Tým chcem napísať len toľko, že stále je lepšie, keď sa papagáj v zime okúpe, akoby mal potom trpieť na presušenú kožu a mal problémy s perím.

3.1.2017 20:26
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Děkuji za další zkušenost v chovu papoušků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík