Co s papouškem po obrně?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2016 10:13
nosfi

XXX.XXX.172.227

Včera odpoledne jsem přišla domů a tříletý samec aymary pruhovaného se neudržel na bidle. Má jednu nohu komplet ochrnutou, veterinář se specializací na drobné ptactvo to vidí na obrnu. Prokrvení je dobré, mám nožku masírovat a čekat, jestli nezačne odumírat. Dostal injekci vitaminu B, promotor do vody a nějaké další vitaminy. Bohužel jsem si zatím nevšimla, že by žral, takže jestli nezačne, nejspíš to bude rychlé.

Máte zkušenosti s ochrnutými papoušky? Jak mu můžu zpříjemnit další život v případě, že to nakonec dopadne relativně dobře a ptáček přežije? Bidla 2cm nad zemí a potrava v dosahu jsou samozřejmostí.

Zatím je přepravce 20x30 cm, protože není ochočený a musím ho na radu veterináře 2x denně odchytit a promasírovat pařát. Nohu vůbec necítí, tak jsem ráda, že ho to alespon nebolí. Leze po pletivu a zatím je podle veterináře kromě nožky v dobré kondici. Není to sice mazel, ale ani to není pták do počtu ve voliéře, takže bych pro něj ráda udělala co nejvíc. Děkuji za každou další radu.

1.12.2016 18:15
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Dobrý večer!
Nepíšete aká je to obrna. V prípade, že postihnutý ochorenie prežije, svalová obrna, t. j. ochabnutie svalstva sa stratí. Ak je to CNS- obrna takmer vždy túto chorobu sprevádza aj sekundárna, pridružená infekcia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík