Maruka
XXX.XXX.168.39
Jak seznámím dvě andulky?
Podobně jako Petru s Pavlem...
Promiňte, ale Váš dotaz neobsahuje žádné info. Chcete dát do společné klece další andulku? Ta první je samec nebo samice? Mladý/á, nebo starší? Je některý z nich ochočený?
I když neuvedete nic konkrétnějšího, i tak musíte jít cestou pokusu, jestli původní andulka nebude na tu novou útočit jako na vetřelce - třeba ji odhánět od společné misky, která doposud patřila jen ji. Pokud by to bylo neúnosné, pak by si na sebe měly zvyknout mimo klece při společném proletu bytem a každá mít dočasně svoji vlastní klec (stačí od někoho na max. měsíc zapůjčit).
Jestli původní andulka je relativně mladý sameček, mělo by "seznámení" proběhnout radostně a bez problémů. I prťavé andulky mají však individuální povahy, nedá se nic na 100 % předpovědět..
Maruka
XXX.XXX.168.39
Omlouvám se že jsem nenapsala podrobnější informace. Mám doma asi dva roky starou andulku samecka. Je ochoceny, seda na rameno, na prst, každý den ho pouštím z klece. Ale přes den jsem ve škole a tak jsem mu chtěla koupit společnost. Poradili mi že si mam koupit samecka. Prý si budou dobře rozumět. Ten nový samecek je o rok mladší nez ten druhý. Když jsem ho přivezla, pustila jsem je společně do jedné klece. Myslím ze ten nový by se chtěl přátelit ale ten domácí asi moc nechce. Zatím každý zaujímá sve bidylko a občas začnou zmateně létat po kleci ale to je asi normální? Myslíte že by nevadilo kdybych toho domácího pustila občas z klece i když ten druhý bude ještě ze začátku zavřený? Děkuji.
Maruka
napsal(a):
Omlouvám se že jsem nenapsala podrobnější informace. Mám doma asi dva roky starou andulku samecka. Je ochoceny, seda na rameno, na prst, každý den ho pouštím z klece. Ale přes den jsem ve škole a tak jsem mu chtěla koupit společnost. Poradili mi že si mam koupit samecka. Prý si budou dobře rozumět. Ten nový samecek je o rok mladší nez ten druhý. Když jsem ho přivezla, pustila jsem je společně do jedné klece. Myslím ze ten nový by se chtěl přátelit ale ten domácí asi moc nechce. Zatím každý zaujímá sve bidylko a občas začnou zmateně létat po kleci ale to je asi normální? Myslíte že by nevadilo kdybych toho domácího pustila občas z klece i když ten druhý bude ještě ze začátku zavřený? Děkuji.
Doporučuji koupit ještě jednu klec a chvilku je nechat vedle sebe, každého ve své kleci. Pustiti nového ke "starému" není vůbec dobře. To je jako kdyby se k k Vám do bytu nastěhovala ze den na den cizí ženská. Nechte je si zvyknout.
U andulek, zejména, když ten původní je sameček, by spolužití v jedné kleci nemělo být dramatické.Pokud starší mladšího vysloveně nenapadá, pak si rychle zvyknou. Mladší bude za starším létat, proto se snažte hned od začátku toho mladšího zvykat na ruku, rameno. Měl by se podle vzoru staršího rychle osmělit.
geldek
napsal(a):
U andulek, zejména, když ten původní je sameček, by spolužití v jedné kleci nemělo být dramatické.Pokud starší mladšího vysloveně nenapadá, pak si rychle zvyknou. Mladší bude za starším létat, proto se snažte hned od začátku toho mladšího zvykat na ruku, rameno. Měl by se podle vzoru staršího rychle osmělit.
Dobry vecer,
naprosty souhlas, v tomto pripadne neni nutne mit druhou klec. Obcasne zmatene poletovani po kleci je z duvodu vyplaseni. Pokud nepozorujete napadani jednoho druhym a nemusi to byt nutne starsim mladsiho, neni treba to hrotit.
Starsiho klidne muzete pustit z klece proletnout a jak bylo dobre podotknuto, mladsiho ucit a ucit a ucit at si co jenryhleji zvykne a muze take ven.
S pozdravem smidla.eu.
gghn
XXX.XXX.195.189
Zbytečné kupovat druhou klec, jednoduše andulku přineste a pusť ji k té domácí.
DanHr
XXX.XXX.181.79
Určitě je vhodnější nechat je pár dní každou ve své kleci, tak tady neraďte nesmysly. Je to lepší u každého jedince, nevím, proč by andulky měly být vyjímkou. Souhlasím plně s Eli.
gghn
XXX.XXX.195.189
DanHr
napsal(a):
Určitě je vhodnější nechat je pár dní každou ve své kleci, tak tady neraďte nesmysly. Je to lepší u každého jedince, nevím, proč by andulky měly být vyjímkou. Souhlasím plně s Eli.
Kážeš bludy.
DanHr
napsal(a):
Za prvé zadavatelka asi dvě klece nemá a bylo by nesmyslné druhou kupovat. Za druhé - snad nechcete říci, že všechny druhy papoušků se chovají stejně. Dokonce i od pohlaví záleží. S dospělou samičkou by mohl být problém, ta by nové mládě dost pravděpodobně napadala. Ale samečkové jsou tolerantnější. Možná to kamarádství nyní bude nesymetrické a starší bude mládě spíše ignorovat. Jako náhle ale mládě dospěje, budou dobrými kamarády.
Jinak i v hejnu, mimo období hnízdění, samečkové vyhledávají spíše"pánskou" společnost a spolu "klábosí". Někdy se i krmí a samiček, které bez budek nejsou v hnízdní náladě, si více-méně nevšímají.
A navíc již nějaký ten den uplynul od zadání dotazu.