Strepik
XXX.XXX.240.118
Dobrý den, dnes jsem pustil hrdličky na prolétnutí, a všimnul jsem si že ozobávají černý bez. Nemůže je to otrávit? Hned jsem je vyplašil, ale na keř se pokoušejí nalétávat pořád.
Strepik
XXX.XXX.240.118
Tak děkuji
Něco jsem si početl, a spletl jsem si to s jeho jedovatou kůrou a listy. Jen se divím že po tom tak jedou.
Oooo
XXX.XXX.90.225
Když je to v takovém množství a není to často tak je to maximálně odčerví.
Strepik
napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem pustil hrdličky na prolétnutí, a všimnul jsem si že ozobávají černý bez. Nemůže je to otrávit? Hned jsem je vyplašil, ale na keř se pokoušejí nalétávat pořád.
Dobrý den, plody černého bezu obsahují velkou škálu užitečných látek od viramínů A a skupiny B přes jednoduché cukry a kyseliny. Zralé plody černého bezu krmím dlouhá léta, takřka denně vždy asi tak měsíc pokud je zralý a dostupný. Skvěle ho berou všichni mí ptáci(vyjma turaků). Jeho zkrmování mohu jen doporučit.
Zdraví Míla tragopan.
strepik
XXX.XXX.235.162
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, plody černého bezu obsahují velkou škálu užitečných látek od viramínů A a skupiny B přes jednoduché cukry a kyseliny. Zralé plody černého bezu krmím dlouhá léta, takřka denně vždy asi tak měsíc pokud je zralý a dostupný. Skvěle ho berou všichni mí ptáci(vyjma turaků). Jeho zkrmování mohu jen doporučit.
Zdraví Míla tragopan.
Děkuji, to jsem rád že přijímají konečně něco zdravého přírodního, zelené kromě vyjímečného ozobavání čerstvě vyrostlých lístků a pupenů nechtějí.
Strepik
XXX.XXX.240.118
Tak jsou v pořádku, dávám jim to i do voliery pro zpestření ale i tak se celý týden nemohou dočkat na víkendový prolet. Pak mají takovéto bobky