zdraví .
XXX.XXX.240.118
Dobrý den, mám přebytečnou hrdličk divokou. Chtěl bych se zeptat, jestli se kříží s hrdličkou chechtavou, má někdo zkušenosti? Párkrát jsem někde četl, že jsou z toho zajímavé mutace, ale raději se ptám. Děkuji.
zdraví .
XXX.XXX.240.118
A ještě jeden dotaz, jak se pak tito kříženci projevují hlasově? Děkuji
prco
XXX.XXX.178.0
Ak by ste mal záujem možem vám ponuknuť z chovu chýbajúci protejšok, odchovávam úspešne od 4-och chovných párov hrdlićky polnéj každý rok, a nemusíte mať starosti čo budete robiť z neplodnými krížencami.
Igor11
XXX.XXX.132.88
Arisko
napsal(a):
Asi o tom neviete ale na hrdličku divokú je potrebný CITES A čiže najprísnejšie stupeň ochrany. Prečo chcete teda krížiť zákonom chránené zviera? Aký to má význam? Jediné, čo sa stane je, že zdegeneruje druh. A to len kvôli tomu aby ste mali zajímavé mutace.
No to je zase blbost. Co to melete, že zdegeneruje druh?
Aldabra
XXX.XXX.132.88
lupus4
napsal(a):
Jako kluk jsem měl 1,0 h. divoké (dříve lesní) a jeho potomek
s h. chechtavou byl neplodný ( vyzkoušeno s 0,4 h.chechtavé)
Hlasově to bylo mezi oběma druhy.
Jinak chov v zarostlé voliéře bezproblémový.
K chovu teď jsou samozřejmě potřeba "papíry".
Nie všetci krizenci sú neplodny. Niektorí sú plodný sice až vo veku 2 a viac rokov ale to sa málokomu chce tak dlho čakať. Mal som ísť nedávno takéhoto miesanca fotiť. Ja som to tiež po roku a pol vzdal a samca hybrida som daroval. U známeho zahniezdil so samicou domácou hrdlickou. Dúfam že sem budem môcť dať dôkaz lebo on skúša voľný chov a krahulec ma hrdlicky veľmi rád...tým som chcel povedať že väčšina bastardov končí v chove ako prebytočný a bývajú vypustený na slobodu.