Zpěv samce rýžovníka

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

aaandel

1.8.2016 15:58
aaandel

XXX.XXX.90.195

Dobrý den,
mám samce, kteří zpívají skoro jak kanáři, ale mám teď jednoho ptáčka, koupeného jako stoprocentní samici kr.15, který se se samcema pere, o samici se nezajímá, ale klasicky zpívat jsem jej neviděl. Jen jako by začne, tři čtyři vteřiny, ale do " trylků" nejde a ani jsem u něj neviděl typický postoj u zpěvu.
Je to stejné jako u samic kanárů, které taky jakoby zpívat zkoušejí nebo je to samec?
Okruží tak na půl cesty, zobák?
děkuji za odpověď.

1.8.2016 19:56
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

aaandel napsal(a):
Dobrý den,
mám samce, kteří zpívají skoro jak kanáři, ale mám teď jednoho ptáčka, koupeného jako stoprocentní samici kr.15, který se se samcema pere, o samici se nezajímá, ale klasicky zpívat jsem jej neviděl. Jen jako by začne, tři čtyři vteřiny, ale do " trylků" nejde a ani jsem u něj neviděl typický postoj u zpěvu.
Je to stejné jako u samic kanárů, které taky jakoby zpívat zkoušejí nebo je to samec?
Okruží tak na půl cesty, zobák?
děkuji za odpověď.

Pane, že vám zpívá rýžovník jako kanár, to jsem ještě neslyšel a kanáry barevné a rýžovníky s přestávkami mám od r.1969.
Správně uvádíte typický postoj samce při zpěvu. To samice nedělá.
Samice kanárů tiše zpívají, samice rýžovníků ne. Zduření zobáku u kořene může klamat podle doby toku jedinců. Dodnes podle vzhledu nedám krk za samici. Ať se ozve někdo chytrý, kdo to dokáže.

aaandel

1.8.2016 20:18
aaandel

XXX.XXX.90.195

Díky za odpověď,
fakt jsou rýžáci, kteří zpívají krásně. Nevymyslel jsem to já, ale v knihách píšou, že někteří si je drží jen kvůli zpěvu. Mám taky spoustu kanárů a nedá se to srovnat, ale pokud je samec rýžovníka sám, tak skutečně dokáže zpívat velmi pěkně.
Ale k Vaší odpovědi: chápu správně, že pokud se zpívat snaží, tak by to samice být neměla?

2.8.2016 18:58
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

aaandel napsal(a):
Díky za odpověď,
fakt jsou rýžáci, kteří zpívají krásně. Nevymyslel jsem to já, ale v knihách píšou, že někteří si je drží jen kvůli zpěvu. Mám taky spoustu kanárů a nedá se to srovnat, ale pokud je samec rýžovníka sám, tak skutečně dokáže zpívat velmi pěkně.
Ale k Vaší odpovědi: chápu správně, že pokud se zpívat snaží, tak by to samice být neměla?

Podle mé zkušenosti samice ne. Samotného rýžovníka jsem nikdy nechoval a tak jeho individuální zpěv nemohu posoudit. Ale člověk by neměl říkat nikdy. Na rozdíl od zde mnohdy suveréních nepravdivých odpovědí.

aaandel

3.8.2016 08:16
aaandel

XXX.XXX.90.195

Díky!

Přidejte reakci

Přidat smajlík